Football Talk

Ολυμπιακός: Τα επιπλέον κίνητρα και οι παίκτες «κλειδιά» για το ντέρμπι

Ολυμπιακός: Τα επιπλέον κίνητρα και οι παίκτες «κλειδιά» για το ντέρμπι

Με ανυπομονησία και γεμάτοι κίνητρα περιμένουν στον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναικό, με τον Μίτσελ να έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα και να περιμένει από τους ηγέτες της ομάδας του να.. βγουν μπροστά. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ως το ματς της χρονιάς έως τώρα στη σεζόν αντιμετωπίζουν στον Πειραιά το σαββατιάτικο ντέρμπι “αιωνίων” στο “Γ. Καραισκάκης”. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία με νίκη να μειώσει στους δύο βαθμούς την απόσταση από τον Παναθηναικό, καλύπτοντας μια διαφορά 10 βαθμών μέσα σε δύο μήνες, καθώς είχε βρεθεί ακόμα και στο -12. 

Πέρα από το προφανές, το βαθμολογικό, και το γεγονός πως πάντα σε αυτά τα ματς η θέληση για νίκη είναι τεράστια, στον Ολυμπιακό έχουν και κάποια επιπλέον κίνητρα για να κυνηγήσουν με όλες τους τις δυνάμεις το τρίποντο. 

Ήταν 16 Μαίου του 2021 όταν οι Πειραιώτες επικράτησαν για τελευταία φορά σε ντέρμπι με τον Παναθηναικό. Από τότε οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές, με τους “πράσινους” να μετρούν δύο νίκες και άλλα τρία ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Στον Ολυμπιακό θέλουν να βάλουν τέλος σε αυτό το σερί, ενώ επιπλέον κανείς δεν έχει ξεχάσει πως χάθηκε το τρίποντο στο ματς του πρώτου γύρου στη “Λεωφόρο” με εκείνο το πέναλτι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Παράλληλα, στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο εμφανίζονται πεισμωμένοι από το γεγονός πως δεν έχουν κερδίσει ακόμα σε ντέρμπι με Παναθηναικό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν , αφού σε πέντε ματς μετρούν δύο ήττες και τρείς ισοπαλίες. Δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια σερί στον Ολυμπιακό και άπαντες θεωρούν πως ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στις νίκες και να μπουν με άλλη ψυχολογία στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν εκεί όπου τα περισσότερα ματς θα είναι ντέρμπι. 

Την ίδια ώρα ο Μίτσελ έχει αφιερώσει πολλές… εργατοώρες στην προετοιμασία του  συγκεκριμένου αγώνα. Όλη την εβδομάδα δεν επέτρεψε την παραμικρή χαλαρότητα, ενώ οι προπονήσεις είχαν μεγάλη ένταση, ανάλογη των συνθηκών ενός ντέρμπι. Έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες του, έχοντας ως οδηγό το ματς του πρώτου γύρου, και περιμένει να τα δει στον αγωνιστικό χώρο. Θέλει έναν Ολυμπιακό κυρίαρχο στο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου. Θέλει να δει την ομάδα του είναι επιθετική σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού και κυρίως να είναι συγκεντρωμένη από το πρώτο λεπτό και να μην επαναληφθεί η αδράνεια που έχει παραρητηθεί στο παρελθόν.

Επιπλέον ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως τα μεγάλα ματς είναι για τους μεγάλους παίκτες και στηρίζει πολλά πάνω τους. Αυτούς με τις ισχυρές προσωπικότητες που… βγαίνουν μπροστά και παρασύρουν και τους υπόλοιπους προς την σωστή κατεύθυνση. Περιμένει λοιπόν από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να κατευθύνει τους υπόλοιπους αμυντικούς και να καθαρίσει όποιον κίνδυνο παρουσιαστεί στον χώρο ευθύνης του. Περιμένει από τον Γιαν Εμβιλά να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να ξεκινάει το χτίσιμο των επιθέσεων. Περιμένει από τον Χάμες να είναι επιδραστικός στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με τις πάσες και τις εκτελέσεις του. 

Από την απόδοση αυτών των τριών ποδοσφαιριστών θα εξαρτηθούν πολλά για τον Ολυμπιακό το βράδυ του Σαββάτου με τον Μίτσελ να εμφανίζεται αισιόδοξος πως όλοι θα σταθούν στο ύψος της περίστασης. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0