Football Talk

ΑΕΚ: Οι απαράβατοι κανόνες του Αλμέιδα και οι πρώτες ημέρες του Φερνάντες

ΑΕΚ: Οι απαράβατοι κανόνες του Αλμέιδα και οι πρώτες ημέρες του Φερνάντες
Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ξεκάθαρος ως προς τα «θέλω» του, προς τους ποδοσφαιριστές, την ίδια στιγμή που ο Πάολο Φερνάντες μπήκε αμέσως στο κλίμα.
Με διπλές προπονήσεις στα γήπεδα του Μπούργκ Χααμστέντε της Ολλανδίας συν γυμναστήριο, οι παίκτες της ΑΕΚ συνεχίζουν τη μίνι χειμερινή τους προετοιμασία. Σε ένα τοπίο άκρως χειμερινό με ομίχλη, κρύο και υγρασία, σε ένα χωριό απόλυτα ήσυχο αυτή την εποχή με ελάχιστο κόσμο να κυκλοφορεί, ο Ματίας Αλμέιδα δουλεύει πάνω στα σημεία που έχει δουλέψει από την αρχή της σεζόν: στην πίεση στον αντίπαλο, στη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και στην ταχύτατη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο.

«Παίξτε δυνατά, τρέξτε γρήγορα», ζητά συνεχώς από τους ποδοσφαιριστές του ο Αργεντίνος τεχνικός. Όροι απαράβατοι στη βασική αρχή της πίεσης στον αντίπαλο και την ανάκτηση της κατοχής. Γενικά ο Αλμέιδα μέσα από τις ασκήσεις σε μικρό χώρο, απαιτεί από τους ποδοσφαιριστές του να κινούνται διαρκώς προς τη μπάλα, να μην περιμένουν τον αντίπαλο, να πηγαίνουν αμέσως πάνω του και να παίρνουν την κατοχή. Από εκεί και μετά, απαιτεί κίνηση στο χώρο και στηρίγματα: «Όταν ο συμπαίκτης μας έχει τη μπάλα κινούμαστε διαρκώς. Ερχόμαστε στη γωνία, του δίνουμε στήριγμα και δεν κρυβόμαστε», λέει ο Αλμέιδα.

Ο Φερνάντες άρχισε να δείχνει την κλάση του

Το νέο πρόσωπο στην προετοιμασία της ΑΕΚ είναι ο Πάολο Φερνάντες. Από την αρχή ο Ισπανός έδειξε να μπαίνει αμέσως στο κλίμα της ομάδας. Όλοι τον έβαλαν στην παρέα και ο ίδιος ευδιάθετος, ήρεμος και χαμογελαστός, μόνο «καινούργιος» δεν δείχνει. Και στις προπονήσεις δείχνει καλά στοιχεία επίσης. Σε ασκήσεις κυκλοφορίας και πίεσης σε μικρό δίτερμα, ο Φερνάντες σκοράρει συνεχώς και μάλιστα κάποια από τα τέρματά του είναι άκρως εντυπωσιακά.

Αυτό που κάνει και αρέσει σε όλους που βλέπουν τις προπονήσεις στην Ολλανδία είναι η άμεση και ουσιαστική επαφή του με τη μπάλα. Είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο Αλμέιδα από τους ποδοσφαιριστές του: γρήγορη και σωστή ανάπτυξη.

Μάλιστα, στην προπόνηση της Τρίτης (29/11) ο Αλμέιδα είχε τετ-α-τετ και με τον Φερνάντες, όπως συνηθίζει να κάνει σε καθημερινή βάση με όλους τους παίκτες του.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ λοιπόν, στην Ολλανδία αυτές τις πρώτες ημέρες πάει καλά από θέμα διάθεσης, όρεξης και προσήλωσης.

Την Τρίτη (29/11) έφτασαν στο προπονητικό κέντρο και οι τέσσερις Έλληνες διεθνείς (Αθανασιάδης, Μάνταλος, Ρότα, Τζαβέλλας) και μπήκαν κι αυτοί στην εξίσωση. Δεν λείπουν όμως και οι άτυχες στιγμές με τον Μαχαίρα να ταλαιπωρείται από θλάση και τον Γκατσίνοβιτς να κάνει πιο συντηρητικό πρόγραμμα το απόγευμα και ενδεχομένως και την Τετάρτη (30/11).

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ θα παραμείνει στην Ολλανδία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, ενώ την Κυριακή (4/12) κλείστηκε φιλικό στη 13:00 το μεσημέρι (τηλεοπτική μετάδοση Cosmote TV) κόντρα στη Βελγική, Σερένγκ.

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0