Football Talk

Nations League: Ελβετικό... σοκ για Ισπανία – «Έπνιξε» τους Τσέχους η Πορτογαλία! (video)

Nations League: Ελβετικό... σοκ για Ισπανία – «Έπνιξε» τους Τσέχους η Πορτογαλία! (video)

Από αμυντικοί... πρωταγωνιστές οι Νταλότ και Ακάνζι, «υπέγραψαν» τις εκτός έδρας νίκες για Πορτογαλία και Ελβετία εις βάρος της Τσεχίας (4-0) και της Ισπανίας (2-1) αντίστοιχα. Τα πάντα «ανοικτά» στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου στο Nations League.

Τα «πάνω κάτω» ήρθαν στην 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α’ κατηγορίας στο Nations League. Η Ισπανία ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας από την ψυχωμένη Ελβετία και «γκρεμίστηκε» από την κορυφή. Εκεί όπου ανέβηκε η Πορτογαλία μετά το άνετο 4-0 επί της Τσεχίας, η οποία πλέον θα «παίξει την κατηγορία» την τελευταία αγωνιστική.

Πρωταγωνιστές των αναμετρήσεων δύο αμυντικοί, οι οποίοι «ντύθηκαν» σκόρερ και οδήγησαν τις χώρες τους στη νίκη. Ο λόγος για τους Ντιόγκο Νταλότ, που πέτυχε δύο γκολ για λογαριασμό της Πορτογαλίας και Μάνουελ Ακάνζι, που σημείωσε ένα γκολ και μια ασίστ στη νίκη της Ελβετίας.

Οι αδυναμίες της Ισπανίας έκαναν για ακόμα μια φορά την εμφάνισή τους στο Nations League. Μπορεί στο ματς με την Τσεχία, η «Φούρια Ρόχα» να βρήκε γκολ στο 90’ και να έσωσε τον βαθμό, όμως κόντρα στην Ελβετία δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1. Ο Ακάνζι ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 21’ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας.

Οι Ισπανοί βέβαια επέστρεψαν από τα αποδυτήρια για να ανατρέψουν το σκορ, βρήκαν την ισοφάριση, αλλά η χαρά τους κράτησε μόλις τρία λεπτά. Συγκεκριμένα, ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το 1-1 στο 55’, αλλά στο 58’ ο Εμπολό με κοντινή προβολή, μετά από ασίστ του Ακάνζι με το «τακουνάκι», έβαλε το γκολ που χάρισε εν τέλει μια σπουδαία νίκη στην Ελβετία.

FdcnvHoX0AAGyaz.jpg

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, στο έτερο ματς του ομίλου, πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από την έδρα της Τσεχίας και «πατώντας το γκάζι» τόσο... όσο έφτασε στη νίκη με σκορ 4-0. Ο Νταλότ άνοιξε το σκορ στο 33’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Βάτσλικ, ενώ ο συμπαίκτης του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες, ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα της Πορτογαλίας. Ο Μάριο Ρουί έβγαλε μια παράλληλη σέντρα και ο Φερνάντες με προβολή από την μικρή περιοχή έκανε το 2-0 στο 45+1’.

Η Τσεχία βέβαια πάλεψε να μειώσει το σκορ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και είχε τεράστια ευκαιρία μετά το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της για χέρι του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ο Πάτρικ Σικ που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Ακόμα ένα από τα highlights του πρώτου ημιχρόνου ήταν η σύγκρουση μεταξύ Βάτσλικ και Κριστιάνο Ρονάλντο. Συγκεκριμένα, στο 12ο λεπτό, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σε μια προσπάθεια να διώξει την μπάλα στον αέρα, χτύπησε τον Πορτογάλο, ο οποίος είχε πηδήξει για την διεκδίκηση. Από το χτύπημα και το άτσαλο πέσιμο, ο Κριστιάνο μάτωσε και χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες για να συνεχίσει κανονικά τον αγώνα.

Fdcc1H2WIAUlwLA_1.jpg

Στο δεύτερο μέρος, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς, Ντιόγκο Νταλότ, φρόντισε να τελειώσει την υπόθεση νίκη, με μια ωραία ενέργεια και φοβερό μακρινό σουτ στο 52’, ενώ το τελικό 4-0 «υπέγραψε» ο Ντιόγκο Ζότα μετά από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

FdchPJoXoAM6pvU.jpg

Πλέον, τα πάντα είναι «ανοικτά» στον όμιλο και οι αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής θα κρίνουν τόσο την πρωτιά, όσο και την παραμονή στην Α' κατηγορία του Nations League.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Ισπανία – Ελβετία 1-2 (55’ Άλμπα – 21’ Ακάνζι, 58’ Εμπολό)

Τσεχία – Πορτογαλία 0-4 (33’, 52’ Νταλότ, 45+1’ Μπρούνο Φερνάντες, 82' Ζότα)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου (5 αγώνες)

Πορτογαλία 10 (11-2)

Ισπανία 8 (7-5)

Ελβετία 6 (4-8)

Τσεχία 4 (4-11)

Επόμενη αγωνιστική (27/9)

21:45 Πορτογαλία – Ισπανία

21:45 Ελβετία – Τσεχία

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0