Football Talk

Εθνική Γαλλίας: Μια 11αδα απουσίες, γκρίνια και εσωτερικά προβλήματα... Ντεσάμπ μπορείς να τα καταφέρεις;

Εθνική Γαλλίας: Μια 11αδα απουσίες, γκρίνια και εσωτερικά προβλήματα... Ντεσάμπ μπορείς να τα καταφέρεις;

Η Εθνική Γαλλίας ετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις του Nations League, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να έχει στο απουσιολόγιο του μια ολόκληρη... ενδεκάδα! Δύο μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, όπου οι «τρικολόρ» θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, τα προβλήματα για την ομάδα δεν σταματούν και αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό πως θα τα βγάλει πέρα ο Γάλλος τεχνικός...

«Το κλίμα είναι πολύ βαρύ». Πέντε λέξεις δια στόματος Ντιντιέ Ντεσάμπ που περιγράφουν στο έπακρο την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Γαλλίας. Τα προβλήματα τραυματισμών δίνουν και παίρνουν, με έντεκα βασικά μέλη του ρόστερ να απουσιάζουν από τις προσεχείς αναμετρήσεις για το Nations League με Αυστρία (22/9) και Δανία (24/9). Όμως δεν είναι τα μόνα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γάλλος τεχνικός.

Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια όπως προκύπτει από τα γαλλικά ρεπορτάζ είναι πολύ κακή. Αρχικά, η κόντρα ανάμεσα στον Κιλιάν Εμπαπέ και την Γαλλική Ομοσπονδία για τα πνευματικά δικαιώματα του ποδοσφαιριστή προκάλεσε τριγμούς στην ομάδα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρατ αν και αρχικά είχε τονίσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ εντούτοις, έχοντας φυσικά και την πίεση από τους χορηγούς της εθνικής ομάδας αποφάσισε να δώσει τέλος στην κόντρα με τον Εμπαπέ για το συμφέρον όλων. Χρειάστηκε βέβαια, ο Γάλλος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν να απέχει από την ομαδική φωτογράφιση για να συμβεί αυτό, καθώς και μια συνάντηση μεταξύ των Λε Γκρατ, Ντεσάμπ, Εμπαπέ και των αρχηγών, Γιορίς, Βαράν.

Ταυτόχρονα υπάρχει ακόμα μια υπόθεση που επηρεάζει αρνητικά το κλίμα στην Εθνική Γαλλίας, με τον Πολ Πογκμπά να βρίσκεται υπό την προστασία της αστυνομίας, η οποία ερευνά την καταγγελία του ποδοσφαιριστή για εκβιασμό προς το πρόσωπό του.

Ο μέσος της Γιουβέντους ωστόσο παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης, μετά από επέμβαση στο μηνίσκο και αυτός είναι ο «μεγάλος πονοκέφαλος» του Ντεσάμπ, αλλά και ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία και στους ποδοσφαιριστές του γαλλικού συγκροτήματος. Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Πογκμπά θα είναι εγκαίρως σε κατάσταση να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά μετά την υπόθεση του εκβιασμού.

Εκτός του Πογκμπά όμως η Εθνική Γαλλίας ταλανίζεται από ακόμα δέκα(!) τραυματισμούς και όλοι μαζί οι απόντες από τους προσεχείς αγώνες του Nations League θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια πολύ ισχυρή ενδεκάδα. Τουλάχιστον οι έξι από αυτούς είναι πρόσωπα που αποτελούν βασικά «γρανάζια» στη σύνθεση του Ντεσάμπ. Γιορίς, Μπενζεμά, Πογκμπά, τα αδέρφια Ερνάντες (Τεό και Λούκας) και ο Καντέ, όλοι έμειναν εκτός της αποστολής για τα ματς κόντρα σε Αυστρία και Δανία, όπως και οι Κονατέ, Κομάν, Ραμπιό και ο Μπουμπακάρ Καμαρά.

Πρόκειται για πολύ σημαντικές απώλειες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την θέση που βρίσκεται η Γαλλία στον όμιλο του Nations League. Μετά από τέσσερα ματς, οι «τρικολόρ» είναι στον πάτο της βαθμολογίας με δύο βαθμούς και το ενδεχόμενο του υποβιβασμού είναι υπαρκτό.

Φυσικά, το βάθος που έχει η Γαλλία σε κάθε θέση δύσκολα συναντάται σε άλλη εθνική ομάδα, με τον Ντεσάμπ παρά τις απώλειες, μπορεί να υπολογίζει σε παίκτες όπως ο Εμπαπέ, ο Βαράν, ο Τσουαμενί, ο Ντεμπελέ. Παράλληλά, σε εξαιρετική φόρμα βρίσκονται οι παίκτες της Μίλαν, Ζιρού και Μενιάν, αλλά και ο κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ, Σαλιμπά, επιλογές που «λύνουν» αρκετά τα χέρια του Γάλλου τεχνικού, ενώ, την πρώτη τους κλήση έλαβαν οι Κόλο Μουανί, Φοφανά και Μπαντιασίλ που πρωταγωνιστούν ως τώρα στην σεζόν με τις ομάδες τους.

Η κατάσταση δείχνει -και είναι- δύσκολη για τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί αρκετές καταστάσεις, 60 ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Όπως δήλωσε ο ίδιος βέβαια, «ο μόνος δρόμος είναι προς τα πάνω». Το θέμα είναι αν μπορεί να το αποδείξει κιόλας...

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0