Football Talk

Nations League, Αζερμπαϊτζάν – Λευκορωσία 2-0: Πήραν τη νίκη και το προβάδισμα για την παραμονή οι Αζέροι

Nations League, Αζερμπαϊτζάν – Λευκορωσία 2-0: Πήραν τη νίκη και το προβάδισμα για την παραμονή οι Αζέροι

Μεγάλη νίκη και βήμα παραμονής πήρε το Αζερμπαϊτζάν καθώς επικράτησε της Λευκορωσίας με 2-0 για τον 3ο όμιλο της League C του Nations League.

Το Αζερμπαϊτζάν υποδέχθηκε την Λευκορωσία για την τέταρτη αγωνιστική στον 3ο όμιλο της League C του Nations League, σε ένα ντέρμπι για την παραμονή στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο αγώνας είχε και «ελληνικό άρωμα» καθώς διαιτητής ήταν ο Τάσος Παπαπέτρου με βοηθούς τους Πετρόπουλο και Απτόσογλου ενώ τέταρτος ήταν ο Κωνσταντίνος Ψάρρης.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, με τους Αζέρους να εκμεταλλεύονται καλύτερα τις ευκαιρίες που είχαν στο δεύτερο μέρος και εν τέλει να παίρνουν μεγάλη νίκη με 2-0.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη υπεροχή, έβρισκαν χώρους στην άμυνα των γηπεδούχων και έβγαζαν επικίνδυνες αντεπιθέσεις, χωρίς ωστόσο να τις μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το στείρο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, η κατάσταση αντιστράφηκε, οι παίκτες του Αζερμπαϊτζάν μπήκαν πιο δυνατά και αιφνιδίασαν τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν τελείως παθητικό ρόλο. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς όταν στο 76’ ο Μαχίρ Έμρελι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και της έδωσε προβάδισμα για τη νίκη. Οι Λευκορώσοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά στα εναπομείναντα λεπτά χωρίς να έχουν ουσία όμως, ενώ άφηναν φυσιολογικά κενά στην άμυνα τους.

Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Ραμίλ Σεϊντάερ, με μία ατομική ενέργεια έγραψε το τελικό 2-0 και σφράγισε την πρώτη νίκη της χώρας του στη διοργάνωση ύστερα από μία ισοπαλία και δύο ήττες. Από την άλλη, η Λευκορωσία δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης καθώς έχει έπειτα από τέσσερις αγώνες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αζερμπαϊτζάν (Τζιοβάνι Νε Μπιάσι): Μαγκομενταλίεφ, Χουσέινοφ, Μουσταφαζάντε, Β. Εσένιοφ, Α. Εσένιοφ (73' Αλασκάροφ), Μαχμούντοφ, Έντι (59' Ντίνιγεφ), Αλμέιδα (73' Ισάεφ), Σαλαχλί (59' Κρίβοτσιουκ), Νταντάσοφ (59' Έμρελι), Σεϊντάεφ

Λευκορωσία ( Γκεόργκι Κοντρατίεφ): Παβλιτσένκο, Σετσένκα (86' Μπεσμέρτνι), Πολίτεβιτς, Καντάρκεβιτς, Πετσέριν, Εντόνγκ, Γιαλόνσκι, Μπαχάρου (57' Γκρόμικο), Μάλκεβιτς (71' Πάντστρελοφ), Κλίμοβιτς (57' Μπικόφ), Μπακάρ (71' Μπογκομόλσκι).


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0