Football Talk

Το Άνφιλντ χωράει μονάχα έναν «βασιλιά» και αυτός είναι... Αιγύπτιος! (video)

Το Άνφιλντ χωράει μονάχα έναν «βασιλιά» και αυτός είναι... Αιγύπτιος! (video)
Χαιρετάει κατά τα φαινόμενα ο Σαντιό Μανέ, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί εκφράζει την επιθυμία του για αποχώρηση απ' το Άνφιλντ. Στην αντίπερα όχθη υπάρχει ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος με την θέληση του εξαντλεί το συμβόλαιο και κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι είναι μακράν το πιο «πολύτιμο γρανάζι» στην επίθεση του Κλοπ!
Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο όνομα του Μανέ οι συστάσεις περισσεύουν. Ταχυδύναμος, εκρηκτικός και με εξαιρετικά τελειώματα, ήρθε από την Σαουθάμπτον για να γίνει ένας εκ των κορυφαίων εξτρέμ της «γηραιάς ηπείρου». Μέσω της Λίβερπουλ κατόρθωσε όχι μόνο να αναδειχθεί ατομικά, αλλά και να προσθέσει στο παλμαρέ του κορυφαίους διασυλλογικούς τίτλους.
 
Τι μπορεί όμως να συνέβει στο μυαλό του Σενεγαλέζου ώστε να επιθυμεί με τόση ζέση να αποχωρήσει από το λιμάνι; Εικασίες μπορούν να δημιουργηθούν πολλες, με τις περισσότερες να περικλείονται γύρω από τον άτυπο ανταγωνισμό με τον Σαλάχ, ενώ άλλες έχουν να κάνουν με τις οικονομικές απολαβές. Αν κάποιος σταθεί στο πρώτο σενάριο και μπει όντως στην διαδικασία μεταξύ τους σύγκρισης, θα αντιληφθεί ότι το Άνφιλντ χωράει... μονάχα έναν βασιλιά.
Δεν έχει να κάνει με προσωπικές γνώμες ή προτιμήσεις αλλά με νούμερα, τα οποία συνήθως μαρτυρούν την αλήθεια. Είτε το δει κανείς σε ετήσια βάση, είτε συνολικά, ακόμη και σε προσωπικές διακρίσεις, ο Αιγύπτιος αριστεροπόδαρος επιθετικός, είναι μακράν ο καλύτερος. 
 
Πόσο μάλλον φέτος που έχουν καταγράψει ακριβώς τις ίδιες συμμετοχές (σ.σ. 51), οπότε και οι μεταξύ τους επιδόσεις γίνοται ευδιάκριτες. Στο ζουμί της υπόθεσης, ο Σαλάχ έχει σημειώσει 31 τέρματα και 16 ασίστ, έναντι 23 και πέντε αντιστοίχως του Σαντιό Μανέ. Αλλά και συνολικά κατά την διάρκεια της κοινής τους θητείας, ο πρώτος μετρά 36 παραπάνω γκολ (και πέντε σερβιρίσματα), με την ειδοποιό διαφορά ότι έχει αγωνιστεί σε 15 λιγότερους αγώνες από τον μέχρι πρότινος συμπάικτη του.
 EO1_5.jpg
«Θα κάνω αυτό που θέλουν».
 
Αυτή ήταν η απάντηση του Σενεγαλέζου σε ερώτηση δημοσιογράφου που ανέφερε ότι το 60 με 70% των συμπατριωτών του τον θέλουν να φεύγει από τους «κόκκινους». Ακόμη και χιουμοριστικό ύφος να είχε απάντηση του, ήταν σίγουρα άκομψη προς τον κόσμο της Λίβερπουλ. Δείχνει έλλειψη σοβαρότητας και σεβασμού.
 
«Μένω σίγουρα, δεν εστιάζω στο συμβόλαιο αυτή την στιγμή» 
 
Εν αντιθέση με όσα γράφτηκαν τους περασμένου μήνες για τον Αιγύπτιο και την προοπτική να φύγει πρόωρα από την ομάδα, ο ίδιος θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια και να παραμείνει μέχρι εξαντλήσεως του συμβολαίου. Μπορεί να μην παίρνει τα λεφτά με τα οποία αμοίβονται οι αστέρες των υπόλοιπων κορυφαίων συλλόγων, ωστόσο είναι αποφασισμένος να παλέψει μέχρι τέλους στο πλευρό του Κλοπ.
 
Ένας οργανισμός όπως η Λίβερπουλ η οποία τρέφεται από χαρακτήρες και έχει ως μότο το «You'll never walk alone», χρειάζεται παίκτες έτοιμους να θυσιαστούν για τον σύλλογο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Σαλάχ των τριών χρυσών παπουτσιών, ο οποίος δείχνει ότι όσο μεγαλώνει γίνεται και καλύτερος... «σαν το «παλιό καλό κρασί»!
Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0