Football Talk

Να κυνηγήσει το απόλυτο στη «Λεωφόρο» και να αλλάξει την εικόνα του στα εκτός έδρας! (video)

Να κυνηγήσει το απόλυτο στη «Λεωφόρο» και να αλλάξει την εικόνα του στα εκτός έδρας! (video)

Η κληρωτίδα μίλησε και τα play off ξεκινάνε. Τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός, που υστερεί ο Γιοβάνοβιτς και τι θα γίνει με τα εκτός. Πρώτη αγωνιστική με ΑΕΚ στη «Λεωφόρο»… ας ξεκινήσει με το δεξί.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η ώρα της κρίσης έφτασε. Το Σαββατοκύριακο ξεκινάνε τα play off και η πρώτη εξάδα είναι έτοιμη να ριχτεί στο… στίβο μάχης για να διεκδικήσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που οδηγούν στο Champions League και το Conference League. Ο Ολυμπιακός είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και του εισιτηρίου που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, όντας 12 βαθμούς (65 βαθμοί) μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (53 βαθμοί).

Ο Παναθηναϊκός ρεαλιστικά θα διεκδικήσει την τρίτη και την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Διεκδικητές των ίδιων θέσεων είναι η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να παίξει με το… μαχαίρι στα δόντια και να μη χαριστεί σε κανέναν. Έχει υλικό, έχει ποιότητα, αλλά θα πρέπει να αποβάλει τα ψυχολογικά προβλήματα που τον πάνε πίσω.

Ο γητευτής Παλάσιος και η επιτακτική ανάγκη για αντίστοιχες προσωπικότητες!

Έχασε βαθμούς και τώρα… τρέχει!

Αν κάνουμε έναν απολογισμό της κανονικής διάρκειας, το «τριφύλλι» έχει απώλεια βαθμών, όχι μόνο από τις ομάδες των play off, αλλά αυτές που τον έχουν… πονέσει περισσότερο είναι οι ομάδες που δεν θα έπρεπε να έχει στραβοπάτημα. Είναι αδιανόητο για μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού να καταγράφει 2 ήττες (εντός 1-0 και εκτός 2-1) από τον Αστέρα Τρίπολης. Σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζουμε την ομάδα της Τρίπολης, αλλά τέτοια παιχνίδια θα έπρεπε να συνοδευτούν δεδομένα από νίκες, τη στιγμή που κυνηγάς τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Να σημειωθεί πως και η ήττα στο Αγρίνιο κόστισε βαθμούς.

Τώρα παιχνίδια που υπήρχε γκρίνια για διαιτητικές αποφάσεις όπως στον ΟΦΗ, τον ΠΑΟΚ και τον Βόλο είναι διαφορετική περίπτωση. Για παράδειγμα στο Βόλο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο αλλά δεν κατάφερε να βάλει τα γκολ που του αναλογούσαν και αυτό είναι το πρόβλημα. Πως όταν οι «πράσινοι» δεν σκοράρουν έχοντας φάσεις, η ομάδα πέφτει ψυχολογικά και κάνουν αβίαστα λάθη, όπως αυτό του Κώτσιρα στη Μαγνησία.

Τα παιχνίδια με τις ομάδες των play out και τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός

Πέραν όλων αυτών, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει καταφέρει να πάρει μόνο ένα βαθμό στην συγκομιδή των εκτός έδρας παιχνιδιών απέναντι στις ομάδες των play off.

Οι αναμετρήσεις των εκτός έδρας αγώνων με τις ομάδες των play off:

18/09/2021 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0 (0 βαθμοί)
22/09/2021 Άρης – Παναθηναϊκός 1-0 (0 βαθμοί)
03/10/2021 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0 (1 βαθμός)
05/12/2021 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 (0 βαθμοί)
06/02/2022 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 (0 βαθμοί)

Από μόνο του αυτό το γεγονός παρουσιάζει το πρόβλημα με τα εκτός έδρας παιχνίδια. Μέχρι και στο παιχνίδι της Τούμπας, το Φεβρουάριο, σκόραρε πρώτος με τον Παλάσιος και δέχτηκε την ανατροπή, με τον Ίνγκασον να ισοφαρίζει και τον… Σάστρε να εκτελεί μια οβίδα 2 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού για να σημειώσει το τελικό 2-1.

Έτσι, δημιουργείται από μόνη της η απαραίτητη προϋπόθεση, ο Παναθηναϊκός, να υπερασπιστεί την έδρα του και αν είναι εφικτό να κάνει το απόλυτο. Στην περίπτωση που το κάνει αυτό θα έχει στο «τσεπάκι» του 15 βαθμούς. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα όμως ή αποτελεί ψευδαίσθηση (;), καθώς και στις εντός έδρας αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας μέτρησε μόνο δύο νίκες.

Οι αναμετρήσεις των εντός έδρας αγώνων με τις ομάδες των play off:

07/11/2021 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3 (0 βαθμοί)
19/12/2021 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (3 βαθμοί)
05/01/2022 Παναθηναϊκός – Άρης 2-0 (3 βαθμοί)
16/01/2022 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0 (1 βαθμός)
27/02/2022 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0 (3 βαθμοί)

Η μόνη περίπτωση που δεν πήρε βαθμό στη «Λεωφόρο», ήταν στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, με τον ΠΑΟΚ, που και σε αυτή την περίπτωση πλήρωσε ένα φθηνό λάθος του Βιτάλ, ο οποίος έκανε μια παράλληλη κίνηση με την μπάλα και την «πούλησε» ευκολά, χάνοντας την ισορροπία του και έδωσε την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να βγουν στην κόντρα και να σκοράρουν.

Λέμε τα θετικά, θα πούμε και τα αρνητικά

Έχουμε ξανά πει για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό, ήρθε η ώρα να πούμε όμως και που υστερεί. Ο Σερβοέλληνας προπονητής, έδειξε πως μπορεί να πάρει πράγματα από παίκτες που την περσινή χρονιά βρισκόντουσαν στην αφάνεια και πολλοί (όχι άδικα) άσκησαν σκληρή κριτική σε αυτούς. Έχει δημιουργήσει και πάλι ένα κλίμα ομάδας, αλλά το βασικότερο μειονέκτημα του είναι πως δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του εκάστοτε αγώνα και να παρέμβει κατά τη διάρκεια αυτού.

Το γεγονός αυτό απεικονίζεται στο ότι οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να πετύχουν μόνο μια ανατροπή και αυτή κόντρα στην ομάδα της Λαμίας. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν προπονητή που εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά θα πρέπει να του δοθεί χρόνος. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να εμπιστεύεται τον κάθε έναν που θα περάσει από τον πάγκο της ομάδας. Ο Γιοβάνοβιτς, παρόλα αυτά έχει αποδείξει πως είναι σοβαρός και αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα ρεαλιστικά.
5510501_1_1.jpg

ΥΓ. Το πως θα ξεκινήσει η ομάδα στα play off, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία προς τους στόχους!

ΥΓ2. Θα πρέπει να πάρει αποτελέσματα και εκτός έδρας και να ασχοληθεί μόνο με την δική του αγωνιστική εικόνα, αγνοώντας τους υπόλοιπους, γι’ αυτό λέμε πως «πρέπει να παίξει με το… μαχαίρι στα δόντια».

ΥΓ3. Να δοθεί βαρύτητα τόσο στο στόχο του πρωταθλήματος, όσο και σε αυτόν του Κυπέλλου και να επιδιώξει τα μέγιστα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0