Football Talk

Ντιναμό Κιέβου – Μπάγερν Μονάχου 1-2: «Έπαιξαν» με τη… φωτιά οι Βαυαροί, αλλά η γκολάρα του Λέβα και ο Νόιερ διατήρησαν το απόλυτο! (video)

Ντιναμό Κιέβου – Μπάγερν Μονάχου 1-2: «Έπαιξαν» με τη… φωτιά οι Βαυαροί, αλλά η γκολάρα του Λέβα και ο Νόιερ διατήρησαν το απόλυτο! (video)

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 2-1 (23/11) της Ντιναμό Κιέβου στο χιονισμένο Ολιμπίνσκι, αλλά γνωρίζει πως η κατάληξη της αναμέτρησης θα μπορούσε να είναι ολότελα διαφορετική, αν ο Νόιερ δεν ήταν σε καλή βραδιά και δεν την έσωζε το δοκάρι στο 90+2’!

Η εξασφαλισμένη πρόκριση στους «16» οδήγησε την Μπάγερν Μονάχου στο να κάνει αγωνιστικές… εκπτώσεις, αφού επικράτησε με ένα δύσκολο 2-1 επί της Ντιναμό Κιέβου στο Ολιμπίνσκι.

Ένα επικό γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με ανάποδο ψαλίδι και μία στιγμή έμπνευσης του Μίλερ που τελείωσε ο Κομάν αρκούσαν για να αποδειχθεί ακίνδυνο το γκολ του Γκαρμάς. Οι Ουκρανοί ανέβασαν στροφές αφότου μείωσαν, είχαν δοκάρι στο 90+2' αλλά δεν στέρησαν το 5 στα 5 των Βαυαρών, οι οποίοι βλέπουν τη σεζόν 2019-20 που έφυγαν με το απόλυτο από τους ομίλους να παίζει σε… επανάληψη.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την Μπάγερν Μονάχου, αφού μόλις στο 14ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με ένα γκολ-ποίημα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Η μπάλα στρώθηκε στον Πολωνό, δεν δίστασε να κάνει το ανάποδο ψαλίδι και εν τέλει, δικαιώθηκε για την επιλογή του, αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα!


Με το 1-0 υπέρ τους οι Βαυαροί έριξαν τον ρυθμό τους. Η Ντιναμό Κιέβου βλέποντας τον… γίγαντα να σταματά την πίεσή του, βγήκε από την περιοχή της και ζήτησε πέναλτι στο 39ο λεπτό. Αντ’ αυτού, μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα της τρία λεπτά αργότερα!

Ο Τολισό έκανε την πάσα, ο Μίλερ άφησε πανέξυπνα την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, αυτή στρώθηκε στον Κομάν που με υπέροχο τελείωμα έγραψε το 2-0!


Μάλιστα, λίγο έλειψε να έρθει και τρίτο τέρμα για τους Γερμανούς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά ο Μπούσαν είχε απάντηση στο σουτ του Τολισό και διατήρησε το 2-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτό, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε. Το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν μάλλον επαναπαύτηκε στο υπέρ του 2-0, γεγονός που έκανε τους Ουκρανούς να ανοιχτούν περισσότερο και να διεκδικήσουν ό,τι μπορούσαν από το ματς. Όπως κι έγινε.

Αρχικά, απείλησαν με τον Σαπαρένκο στο 48ο λεπτό, αλλά ο Μάνουελ Νόιερ δήλωσε παρών στην πρώτη -διπλή- ευκαιρία που χρειάστηκε να επέμβει. Στο 70ο λεπτό, όμως, δεν είχε απάντηση. Ο Τσιγκάνκοφ βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Γκαρμάς και αυτός με όμορφο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γερμανού γκολκίπερ.


Τέσσερα λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να έρθει και η ισοφάριση για τη Ντιναμό, αλλά ο Νόιερ είπε «όχι» στην προσπάθεια του Τσιγκάνκοφ αυτήν τη φορά, ενώ το σουτ του ίδιου παίκτη στο 79’ πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της Μπάγερν.

Η ατυχία «χτύπησε» ξανά την πόρτα των Ουκρανών στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τσιγκάνκοφ -και πάλι- ταλαιπώρησε την άμυνα των Βαυαρών, σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Νόιερ. Το 2-1 υπέρ της Μπάγερν Μονάχου παρέμεινε, σε ένα ματς που η Ντιναμό Κιέβου έχει κάθε λόγο να νιώθει πως θα μπορούσε να είχε πάρει έστω τον βαθμό!

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούσαν, Κεντζιόρα (76' Καραβάεφ), Ζαμπάρνι, Σιρότα, Μικολένκο, Σίντορτσουκ, Σαπαρένκο, Τσιγκάνκοφ, Μπουγιάλσκι, Ντε Πένια (46' Γκαρμάς), Σκουρίν (46' Βιτίνιο)

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Νιάνζου (85' Τίλμαν), Ερνάντες (46' Σαρ), Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τολισό, Σανέ (87' Ρίτσαρντς), Μίλερ, Κομάν (67' Ρόκα), Λεβαντόφσκι


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0