Football Talk

Τσέλσι: Ο Ζίγιεχ επιβεβαίωσε την καλύτερη περίοδο του Τούχελ στον πάγκο της και οι «μπλε» έχουν ξεχάσει πως είναι να δέχονται γκολ στο πρώτο ημίχρονο! (video)

Τσέλσι: Ο Ζίγιεχ επιβεβαίωσε την καλύτερη περίοδο του Τούχελ στον πάγκο της και οι «μπλε» έχουν ξεχάσει πως είναι να δέχονται γκολ στο πρώτο ημίχρονο! (video)

Όταν η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League πριν από μερικούς μήνες, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, άπαντες θεωρούσαν πως έφτασε στο «ταβάνι» της. Πόσο ακόμη θα μπορούσε άλλωστε ο Τόμας Τούχελ να την βελτιώσει; Και όμως… Οι «μπλε» μετρούν πλέον έξι συνεχόμενες νίκεςπέντε διαδοχικά clean sheet, και δεδομένα δεν θυμούνται πότε δέχθηκαν γκολ για τελευταία φορά στο πρώτο ημίχρονο…

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται αναμφίβολα για μία εκ των βασικών διεκδικητριών και του φετινού Champions League. Το αποδεικνύει περίτρανα με κάθε εμφάνισή της! Ο λόγος βεβαίως για την Τσέλσι. Για το πολύ σοβαρό σύνολο του Τόμας Τούχελ που δεν ξεφεύγει από το στυλ παιχνιδιού του ανεξαρτήτως αντιπάλου και διαρκώς δικαιώνεται.

Το απέδειξε και κόντρα στην Μάλμε, στην 4η αγωνιστική του Champions League, όπου ο Τόμας Τούχελ παρέταξε την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ενώ ηχηρότερη παρουσία στην ενδεκάδα, ήταν αυτή του Λόφτους Τσικ, ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του.

Το τελικό 1-0 και το πολυπόθητο τρίποντο έφερε την «υπογραφή» του Ζίγιεχ. Του Μαροκινού επιθετικού των «μπλε» που βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην σεζόν επί της ουσίας, και για δεύτερη συνολικά, αν αναλογιστούμε πως σκόραρε και στο Σούπερ Καπ απέναντι στην Βιγιαρεάλ. Το ότι ο Ζίγιεχ σκόραρε πριν από την συμπλήρωση μίας ώρας, αυτομάτως «κλείδωνε» τη νίκη για την Τσέλσι.

Πως αλλιώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε το γεγονός πως στα 14 πιο πρόσφατα ματς που βρήκε δίχτυα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, η Τσέλσι μετρά ισάριθμες νίκες; Μία παράδοση βεβαίως χρειάζεται ομαδική δουλειά για να εξακολουθήσει να επιβεβαιώνεται.

Η ανασταλτική λειτουργία των Λονδρέζων ήταν και πάλι εξαιρετική. Ο Μεντί διατήρησε για ακόμη μια φορά ανέπαφη την εστία του, η τριάδα στα στόπερ παρέμεινε αλώβητη για 5η διαδοχική αναμέτρηση, ενώ και το 0-0 του πρώτου μέρους δεν μοιάζει τυχαίο, αν αναλογιστεί κανείς πως η πιο πρόσφατη περίπτωση που η Τσέλσι δέχθηκε γκολ στο πρώτο μέρος, σε όλες τις φετινές της αναμετρήσεις, ήταν στο 1-1 του Άνφιλντ κόντρα στην Λίβερπουλ.

Στο γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ από τα έντεκα βήματα στα τέλη Αυγούστου. Πρακτικά δηλαδή, οι «μπλε» δεν έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται σε ολόκληρη την σεζόν, σε κανονική ροή αγώνα!

Όλα αυτά δημιούργησαν και το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της. Έξι συνεχόμενες νίκες, για πρώτη φορά, στους 10 μήνες που έχει βιώσει στο Λονδίνο, φτάνοντας τα 46 παιχνίδια, και ένα σερί που μπορεί να συνεχιστεί, μιας και η Τσέλσι φιλοξενεί την Μπέρνλι, για την 11 αγωνιστική της Premier League.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο για την Τσέλσι. Αυτό επιβεβαιώνει κάθε ενενηντάλεπτο που δίνει. Όλοι δουλεύουν σωστά, όλοι προσαρμόζονται στα «θέλω» του Τόμας Τούχελ, και το αποτέλεσμα που προκύπτει, είναι το δίχως άλλο… εντυπωσιακό!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0