Football Talk

ΑΕΚ: Οι πρώτες βασικές διορθώσεις που έχει μπροστά του ο Γιαννίκης και ο ρόλος του Βούλγαρη

ΑΕΚ: Οι πρώτες βασικές διορθώσεις που έχει μπροστά του ο Γιαννίκης και ο ρόλος του Βούλγαρη
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ΑΕΚ επιστρέφουν με τον Αργύρη Γιαννίκη να καλείται με το «καλησπέρα» να προσπαθήσει να διορθώσει συγκεκριμένα πράγματα  - Ο γυμναστής Παναγιώτης Βούλγαρης και η σημαντική δουλειά που έχει μπροστά του
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ηδη ο Αργύρης Γιαννίκης έχει κάνει στην ΑΕΚ δυο προπονήσεις. Απουσιάζουν βέβαια πολλοί παίκτες, λόγω Εθνικών ομάδων, ωστόσο από την Τετάρτη (13/10) θα έχει και τους διεθνείς στη διάθεσή του (πλην του Τσούμπερ που επιστρέφει την Πέμπτη (14/10). Ο χρόνος τον πιέζει σε σημαντικό βαθμό, αν και ο ίδιος δεν δείχνει να τον αγχώνει τίποτα. Την Κυριακή έρχεται το πρώτο ματς, με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Ρεαλιστής τόσο ο ίδιος ο Γιαννίκης, όσο και οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν περιμένουν από τη μία στιγμή στην άλλη να επιτευχθεί ο πρώτος βασικός στόχος που είναι να γίνει ξανά η Ένωση ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Θέλει χρόνο για να έρθει το «δέσιμο» όλων αυτών των νέων παικτών. Δεδομένο και χιλιοειπωμένο από το καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και τώρα φυσικά, με την έλευση του νέου προπονητή.

Ο χρόνος όμως πιέζει και μπορεί να χρειάζονται αρκετά ματς και ίσως και αρκετοί μήνες για να γίνει ομάδα συνόλου η ΑΕΚ, ωστόσο ο πρώτος στόχος του νέου τεχνικού τιμ είναι να διορθωθούν στα αμέσως επόμενα παιχνίδια κάποια κακώς κείμενα που παρουσίαζε η Ένωση επανειλημμένα στους αγώνες της.

Το πρώτο και βασικότερο που καλείται να διορθώσει ο Γιαννίκης στο παιχνίδι της ΑΕΚ είναι η συνολική της αμυντική λειτουργία. Και στα πρώτα 5 ματς του πρωταθλήματος οι «κιτρινόμαυροι» δέχθηκαν πολλές φάσεις από τους αντιπάλους της. Το «δέσιμο» των γραμμών και η δημιουργία ενός πιο συμπαγή συνόλου επιβάλλεται να γίνει πράξη από την… Κυριακή. Από εκεί και πέρα, σημαντικό για τον Γιαννίκη και όλη την ΑΕΚ είναι σε κάθε αγώνα, αρχής γενομένης απ’ αυτό με τον Ατρόμητο, είναι να παρουσιάζει συνεχόμενη αγωνιστική βελτίωση και παράλληλα να έρχονται νίκες. Ετσι και ψυχολογία θα χτίσει και χρόνος θα κερδιθεί για την επίτευξη του βασικού στόχου που είναι να γίνει η ΑΕΚ ομάδα.

Η δουλειά του γυμναστή Βούλγαρη

Αυτό που θέλει να πετύχει μακροπρόθεσμα ο Γιαννίκης είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο που να πιέζει ψηλά κι αυτή η πίεση να έχει διάρκεια μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου εύκολος αυτός ο στόχος και για να γίνει πράξη θα χρειαστεί χρόνος και φυσική κατάσταση… Η αλήθεια είναι πως η φυσική κατάσταση των παικτών παρουσίασε κάποια προβλήματα. Με… γυμνό μάτι φαινόταν στα παιχνίδια. Δεν εμφανιζόταν φρέσκια η ΑΕΚ στους αγώνες της, παρά μόνο για περίπου 30 αγωνιστικά λεπτά. Μετά ερχόταν μεγάλη αγωνιστική «κοιλιά». Τα σωστά τρεξίματα έπεφταν, η ένταση έλειπε, η συνοχή χανόταν και ο κάθε αντίπαλος έφτανε με άνεση στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ κάνοντας ευκαιρίες. Το θέμα της φυσικής κατάστασης καλείται να διορθώσει ο νέος γυμναστής της ΑΕΚ, Παναγιώτης Βούλγαρης. Ολοι γνωρίζουν πως ο Βούλγαρης είναι πολύ καλός στη δουλειά του, ενώ γνωρίζει την ΑΕΚ άριστα, καθώς έχει δουλέψει στο παρελθόν αρκετά χρόνια στα Σπάτα. Εχει κι αυτός λοιπόν, ένα ιδιαίτερο και δύσκολο ρόλο: να «φτιάξει» σωματικά τους παίκτες όσο γίνεται πιο σύντομα, ώστε να αποκτήσει η ΑΕΚ διάρκεια στο παιχνίδι της με σωστά και καλά τρεξίματα, παίζοντας την επιθετική άμυνα που θέλει να βγάλει στο μέλλον ο προπονητής, αλλά και να γίνονται πιο σωστές οι μεταβάσεις από άμυνα σε επίθεση και αντίστροφα.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0