Face to Face

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης στο BN Sports: «Έδωσα στον Τζολάκη μία συμβουλή και… την ακούει – Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει και την Φιορεντίνα!»

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης στο BN Sports: «Έδωσα στον Τζολάκη μία συμβουλή και… την ακούει – Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει και την Φιορεντίνα!»

Ο βετεράνος τερματοφύλακας των Πειραιωτών, Παναγιώτης Κελεσίδης, σχολιάζει στο BN Sports την μεγάλη μάχη τίτλου μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα. Το τρόπαιο που έχει λάβει «φύλλο πορείας» για Πειραιά, το ελληνικό δίδυμο τερματοφυλάκων και το ευρωπαϊκό παράδειγμα του Ολυμπιακού που αναζητά μιμητές!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Τσάκνη

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης αποτελεί μία από τις εμβληματικές μορφές του Ολυμπιακού. Μεγάλη δόξα της ομάδας του Πειραιά. Ευθύς, ακριβής και… επίκαιρος. Η παρουσία του Σερραίου τερματοφύλακα κάτω από τα γκολπόστ των Πειραιωτών για μία περίπου επταετία, προσέδωσε μεγάλη σιγουριά στις ομάδες των Λάκη Πετρόπουλου, Γιώργου Δαρίβα, Βικ Μπάκιγχαμ, Λες Σάνον και Τόζα Βεσελίνοβιτς.

ЁяՓɁӇ ԏՠ‰‹ɏՠ"ԏ ˉύԁщ ԏՠȑՋϕ" ԏՠЁ́ÉٔǠʅ˅Ӊć (֙ԏÑVɁ: ʙӔS ́ʑՄnjS / EUROKINISSI)

Το «Λιοντάρι του Θρύλου» μίλησε στο BN Sports για τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα στην OPAP Arena (22:00), μία αναμέτρηση που όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσμονή.

Έτσι κι αλλιώς, μία τέτοια διάκριση για τον σύλλογο του Ολυμπιακού, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τον εορτασμό των εκατό χρόνων ζωής, αποτελεί ένδειξη πως το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει προς το καλύτερο και επιτρέπει περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον.

Πασχαλάκης και Τζολάκης, το καλύτερο δίδυμο τερματοφυλάκων στην Ελλάδα!

Εν αρχή, ο Παναγιώτης Κελεσίδης έκανε ειδική μνεία στο ελληνικό δίδυμο τερματοφυλάκων το οποίο διαθέτει ο Ολυμπιακός. «Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Κωνσταντής Τζολάκης συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο τερματοφυλάκων στην Ελλάδα. Το έχω πει αυτό σε ανύποπτο χρόνο» υποστήριξε ο παλαίμαχος άσος. «Ο Πασχαλάκης είναι πεπειραμένος και έχει να μάθει πολλά και στον Τζολάκη, ο οποίος είναι δίκαια πλέον ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Ο Κωνσταντίνος διαθέτει πράγματι σπάνιο ταλέντο αλλά σε ορισμένα στοιχεία του παιχνιδιού του χρειάζεται ακόμη δουλειά» συμπλήρωσε η παλαιά δόξα του Ολυμπιακού, μην θέλοντας να προκαλέσει εφησυχασμό στο νεαρό με τα σχόλιά του.


Έσπευσε ωστόσο να παραδεχτεί πως οι εμφανίσεις και τα επιτεύγματα του 21χρονου τερματοφύλακα την φετινή χρονιά με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι εντυπωσιακά. «Η παρουσία του προσφέρει μεγάλη σιγουριά στην άμυνα της ομάδας και την κάνει καλύτερη συνολικά».

Η συμβουλή του «μεγάλου» Κελεσίδη στον «μικρό» Τζολάκη!

Ο κ. Κελεσίδης αποκάλυψε και κάποιες πιο προσωπικές στιγμές μεταξύ του ιδίου και του, εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας του Ολυμπιακού προς τον τελικό, Κωνσταντή Τζολάκη, λέγοντας πως «ο Κωνσταντής δουλεύει πολύ. Είναι ένα απλό παιδί. Είναι καλός χαρακτήρας. Θυμάμαι πως σε μία προπόνηση είχε έρθει μόνος του να με γνωρίσει. Μου συστήθηκε. Μου έδειξε σεβασμό και αυτό με… εντυπωσίασε».

Τότε ακριβώς όπως ισχυρίστηκε ο «θρύλος» του Ολυμπιακού, ήταν η στιγμή που του έδωσε μία συμβουλή «Του είχα δώσει μία συμβουλή. Τον παρακολουθώ και νομίζω μάλιστα πως τελευταία… την ακολουθεί. Του είχα πει να δίνει προσοχή τις εξόδους του και να πηγαίνει πάνω στη μπάλα… μάγκικα» εξομολογήθηκε ο μεγάλος τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» ο οποίος έχει μείνει γνωστός σε φίλους και αντιπάλους για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο επιχειρούσε εξόδους.

Ο «Αγριόγατος» με απόλυτη βεβαιότητα προέβη και σε μία πρόβλεψη. «Κρατήστε αυτό που θα σας πω. Ο Τζολάκης θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής για τα επόμενα πολλά χρόνια».

«Το τρόπαιο αυτό θα το πάρει ο Ολυμπιακός!»

Αναφορικά με την εξέλιξη του μεγάλου τελικού (22:00), ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού εξέφρασε μία ακόμη βεβαιότητα και μάλιστα μας έδωσε να καταλάβουμε πως ως προς αυτό δεν θα μπορούσε να δεχτεί και ιδιαίτερη αμφισβήτηση. «Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τον τελικό!» υποστήριξε. «Από τα παιχνίδια με τη Φερεντσβάρος και έπειτα, καταθέτει φοβερό πάθος και ψυχή. Το ίδιο θα γίνει και αύριο στο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα. Πολλά θα κριθούν από τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού (βλ. Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα), η οποία είναι σπουδαία και από τους Φορτούνη και Ποντένσε οι οποίοι είναι τόσο μα τόσο επιδραστικοί για το παιχνίδι του Ολυμπιακού» σχολίασε ο Σερραίος τερματοφύλακας.

Ο παλαίμαχος άσος στάθηκε στο γεγονός πως ο τελικός της φετινής διοργάνωσης διεξάγεται στην Αθήνα και την OPAP Arena και όπως είπε αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. «Οι συνθήκες αυτές είναι ευνοϊκές, προκειμένου το τρόπαιο να έρθει στον Πειραιά. Μαζί μας θα έχουμε τους φίλους του Ολυμπιακού τους Έλληνες φιλάθλους και θα είναι (βλ. η ενδεχόμενη κατάκτηση του τίτλου) μία στιγμή υπερηφάνειας για την χώρα μας και τον Ελληνισμό συνολικά».

«Ραντεβού στο Καραϊσκάκης για να πάμε στην OPAP Arena

Ως προς το εάν θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην OPAP Arena, προκειμένου να δει τον αγώνα; Αυτό είναι κάτι που δεν χωρά ερώτημα. «Φυσικά και θα τον δω. Μαζί με τους παλαίμαχους της ομάδας, έχουμε δώσει στις πέντε ραντεβού έξω από το Γεώργιος Καραϊσκάκης, εκεί από όπου θα μας παραλάβει όχημα της ομάδας. Η μετακίνησή μας στο γήπεδο για τον τελικό θα γίνει με έξοδα της διοίκησης της ομάδας» ανέφερε ο κ. Κελεσίδης.

5341669.jpg

Το επίτευγμα του Ολυμπιακού… θα θελήσουν να το «μιμηθούν» και οι άλλες ελληνικές ομάδες!

Τέλος, το τελευταίο κομμάτι της σύντομης συνέντευξης, έθεσε στο επίκεντρο το ζήτημα που απασχολεί σταθερά την ελληνική αθλητική και δη ποδοσφαιρική γνώμη. Εάν δηλαδή πολλές φορές τίθεται δίλημμα μεταξύ της διάκρισης σε εγχώριο ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με δεδομένη την αδυναμία των ελληνικών ομάδων να καταφέρουν κάτι καλό και να ξεχωρίσουν στην Ευρώπη. Όλα αυτά μέχρι φέτος και την ανεπανάληπτη πορεία του Ολυμπιακού έως τον τελικό του Europa Conference League. O παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αναγνώρισε το γεγονός πως η Ευρώπη είναι πάντοτε μία… ξεχωριστή υπόθεση. «Πιστεύω πως με αφορμή την διάκριση του Ολυμπιακού την φετινή χρονιά, οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες θα θελήσουν να «μιμηθούν» την επιτυχία της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ που κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα έχει μία καλή ομάδα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει το ίδιο. Σίγουρα όλοι θα προσπαθήσουν να πάρουν πολύ πιο σοβαρά την Ευρώπη, θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία και θα μπουν στη λογική να αντιγράψουν την πορεία του Ολυμπιακού» επεσήμανε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0