Face to Face

Ο Νικ Καλάθης στο BN Sports: «Θα στηρίζω τον Παναθηναϊκό στον τελικό!»

Ο Νικ Καλάθης στο BN Sports: «Θα στηρίζω τον Παναθηναϊκό στον τελικό!»

Η απογοήτευση ήταν φανερή στο βλέμμα του Νικ Καλάθη που ήθελε η Φενέρμπαχτσε να παίξει καλύτερο μπάσκετ στον ημιτελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό και δεν έλειψε να τοποθετηθεί μιλώντας στο BN Sports για το περιστατικό με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Φυσικά τα χρόνια στους «πράσινους» δε μπορούν να ξεχαστούν εν μία νυκτί και ο 35χρονος γκαρντ θα υποστηρίζει την παλιά του ομάδα στον τελικό της Κυριακής (26/05).

Αποστολή στο Βερολίνο: Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υπερίσχυσε της Φενέρμπαχτσε στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της EuroLeague και κέρδισε το… χρυσό εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (26/05), όπου θα συναντήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, με στόχο να της… κλέψει τον τίτλο.

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στο BN Sports για την αποκαρδιωτική ήττα της Φενέρ και εστίασε στα σημεία που διευκόλυναν το έργο του Παναθηναϊκού στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

6231479.jpg

«Είναι απαίσιο. Ειδικά όταν φτάνεις σε ένα Final Four και χάνεις στο πρώτο παιχνίδι μην έχοντας την ευκαιρία να φτάσεις στον τελικό και να διεκδικήσεις το τρόπαιο είναι πολύ άσχημο. Τώρα είναι ακόμη χειρότερο που πρέπει να παίξουμε για την τρίτη ή την τέταρτη θέση. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το να φτάσουμε στο Final Four ήταν έτσι κι αλλιώς ξεχωριστό, όμως θέλαμε να φτάσουμε ως το τέλος τα διαδρομής. Προφανώς, δεν παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούσαμε και μας πόνεσε», τόνισε ο Έλληνας γκαρντ δίνοντας έμφαση στη μικρή σημασία, που έχει ο μικρός τελικός απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τα χρόνια που πέρασε στον Παναθηναϊκό θα έλεγε κανείς πως θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για τα συναισθήματα που μπορεί να είχαν κατακλύσει τον Νικ Καλάθη την βραδιά του ημιτελικού. Αυτό, όμως, δεν ισχύει μιας και για εκείνον δεν υπάρχουν διαφορές. Όποιον αντίπαλο κι αν είχε μπροστά του θα τον αντιμετώπιζε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

«Για μένα δεν έχει σημασία ο αντίπαλος. Είναι το ίδιο. Θέλαμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό, όμως στον ημιτελικό ήταν καλύτεροι από εμάς».

6231584.jpg

Το θέμα που συζητήθηκε αρκετά μετά την θετική για τους «πράσινους» εξέλιξη, ήταν ο μικρός διαπληκτισμός ανάμεσα στον γκαρντ της Φενέρμπαχτσε και τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Η ένταση είχε ανέβει, όπως ήταν φυσικό κατά τη διάρκεια του ματς και τα νεύρα ήταν στην… τσίτα. Σαφώς και είναι ακόμη ευκολότερο να νιώσει κανείς πιο άνετα να τα «ξεσπάσει» σε άτομα που γνωρίζει καλύτερα. Αυτό ακριβώς συνέβη κι ανάμεσα στους δύο παίκτες που έχουν μοιραστεί τα ίδια αποδυτήρια από το 2018 έως το 2020 στο «πράσινο» στρατόπεδο.

«Προφανώς και μας βγαίνει το συναίσθημα μέσα στο γήπεδο, Αυτά είναι φυσιολογικά. Τον ξέρω τόσα χρόνια και προφανώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Ιωάννη, έχουμε πολύ καλή σχέση. Το συζητήσαμε μετά και τον θεωρώ πολύ καλό παιδί κι εννοείται είμαστε μια χαρά μεταξύ μας», ήταν τα λόγια του Καλάθη που έδωσε τέλος στα όποια… νεύρα με μια αγκαλιά στον πρώην συμπαίκτη του.

6231480.jpg

Η πορεία του Παναθηναϊκού AKTOR την φετινή σεζόν είναι αξιοζήλευτη, λες κι έχει βγει από παραμύθι. Από την περσινή… κατρακύλα της 17ης θέσης στον φετινό θρίαμβο του τελικού της EuroLeague με την ομάδα να βρίσκεται ένα μόνο βήμα μακριά από την ολοκλήρωση του απόλυτου «ονείρου», την κατάκτηση δηλαδή του πολυπόθητου τροπαίου.

«Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Παναθηναϊκό για ό, τι έχει καταφέρει φέτος. Παίζουν πολύ καλό παιχνίδι κι έχουν ταλαντούχους παίκτες. Θα είναι ένας πολύ δυνατός τελικός την Κυριακή και ανυπομονώ να δω ποια ομάδα θα καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο», είπε χαρακτηριστικά.

6231498.jpg

Οι δύο θητείες του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό (2009-12, 2015-20) δε μπορούν να ξεχαστούν εύκολα, αφού ο 35χρονος γκαρντ έχει συνδεθεί ανεξίτηλα με τον σύλλογο του «Τριφυλλιού». Άρα, είναι πασιφανές το ποια ομάδα θα υποστηρίξει στον τελικό του Final Four.

«Ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα, είναι η παλιά μου ομάδα. Προφανώς και θα τους υποστηρίζω στον τελικό. Θα είναι ένα πολύ αμφίρροπο και δύσκολο ματς οπότε δε μπορώ να προβλέψω τον νικητή, καλύτερα να στρίψω ένα… νόμισμα», ήταν η απάντησή του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0