Face to Face

O Παύλος Γιακάι στο BN Sports: «Θεωρώ πως είναι ώρα του Ολυμπιακού να στεφθεί πρωταθλητής στην EuroLeague!»

O Παύλος Γιακάι στο BN Sports: «Θεωρώ πως είναι ώρα του Ολυμπιακού να στεφθεί πρωταθλητής στην EuroLeague!»
Ο Παύλος Γιακάι μίλησε στο BNSports μεταφέροντας εικόνες από το Παρίσι και το Next Generation Tournament που διοργάνωσε η Euroleague, σχολίασε με τα καλύτερα λόγια άπαντες στον οργανισμό του Ολυμπιακού, ενώ τόλμησε να δώσει και τις δικές του προβλέψεις για το ποιες ομάδες βλέπει στο Final 4 του Βερολίνου. 

Συνέντευξη στον σπουδαστή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, Μάνο Νικητάκη

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε στην πρεμιέρα του τουρνουά από τη Next Generation Team κι  έπειτα έχασε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες από τη Μπανταλόνα, ωστόσο έκλεισε με όμορφο τρόπο το ταξίδι του στη διοργάνωση, επικρατώντας των Παρί και Παναθηναϊκού, με τον ίδιο να καταλήγει στη 5η θέση. 

Ο Παύλος Γιακάι μόνο περήφανος μπορεί να νιώθει παρόλα αυτά για την ομάδα του, αφού γνωρίζει μέσα του πως τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του έδωσαν τα πάντα μέσα στο παρκέ.

«Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, καθώς αφήσαμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Προσωπικά για εμένα είναι η δεύτερη φορά που αγωνίζομαι σε αυτό το τουρνουά και ξέρω πως είναι αρκετά επίπεδα πάνω από το ελληνικό Πρωτάθλημα. Το μπάσκετ είναι πιο γρήγορο και οι αντίπαλοι πολύ πιο αθλητικοί. Όλες οι ομάδες είχαν παίκτες με μεγάλη ποιότητα, αλλά κάποιοι όντως ξεχώρισαν. Ο Καρίμ Λόπεζ της Μπανταλόνα κυρίως, αλλά και ο Ούγκο Ενγκουιέν της Παρί πήγαιναν το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο.» 

Ο Βεναμίν Αμπόσι κέρδισε επάξια μια θέση στη καλύτερη πεντάδα του τουρνουά και ο Παύλος Γιακάι δεν ξεχνάει τις δύσκολες περιόδους που υπήρχαν εξαιτίας των συχνών τραυματισμών που εμφάνιζε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος μα πάνω από όλα περήφανος για τον Μπεν, γιατί έχει περάσει πολλούς τραυματισμούς. Όποτε ένιωθε, έστω και λίγο καλύτερα, το πρώτο μήνυμα που λάμβανα, ήταν να πάμε για προπόνηση, ότι ώρα και να ήταν και ήξερε, ότι δεν θα έλεγα όχι. Το να βλέπω τον Μπεν να επιστρέφει σε αυτό το επίπεδο με κάνει να συγκινούμαι, γιατί τα δύο χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό, έχουμε αποκτήσει μία αδελφική σχέση.» 

Ο νεαρός σέντερ του Ολυμπιακού δεν έβλεπε τον εαυτό του έστω και μελλοντικά στα μεγάλα ευρωπαϊκά παρκέ. Το 2020 όμως κάτι άλλαξε μέσα του, έθεσε νέους στόχους στη ζωή του και αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του με κάθε κόστος.

«Ξεκίνησα το μπάσκετ στα δεκατρία μου και άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά στην πρώτη καραντίνα, επειδή "έφτιαξα" το σώμα μου, πήρα κάποιους πόντους, είδα ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στο επίπεδο του Κολοσσού και να ξεχωρίσω σε κάποια παιχνίδια. Δεν ήταν όνειρο μου να παίξω μπάσκετ επαγγελματικά σε μικρή ηλικία, αυτό άλλαξε μετά τα δεκατέσσερα.» 

Ωστόσο, για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ο Παύλος Γιακάι δε μπορούσε να μην δείξει τον ενθουσιασμό του στάζοντας... μέλι σκεπτόμενος το πώς ήρθε σε επαφή με την ομάδα.

«Είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό να πω την αλήθεια, επειδή θυμάμαι να προσεύχομαι τα βράδια και να λέω μακάρι να μου κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός. Το ενδιαφέρον ξεκίνησε να υπάρχει, όταν άρχισα τις προπονήσεις με το αντρικό τμήμα του Κολοσσού. Η απόφαση δεν ήταν τόσο εύκολη, επειδή έπρεπε να επιλέξω αν θα κάτσω να εξελιχθώ με την πρώτη ομάδα του Κολοσσού ή θα έρθω στον Ολυμπιακό. Το συζήτησα με τους γονείς μου και αποφάσισα, πως για τα δύο χρόνια του εφηβικού, η καλύτερη προοπτική για εμένα ήταν ο Ολυμπιακός», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του:

«Η σχέση μου με τον κόουτς Παντελάκη είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματική. Πρόκειται για έναν υπέροχο άνθρωπο, που όποτε και να χρειαστώ κάτι, μπορώ να του μιλήσω χωρίς να με κρίνει, πέρα φυσικά από το να μου δώσει συμβουλές για το πως μπορώ να βελτιωθώ και στο μπασκετικό κομμάτι. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Πιστεύω έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη μέχρι τώρα μας καλή πορεία. Είμαστε πραγματικά αδέλφια με όλους και έχουμε αναπτύξει δεσμούς που θα μείνουν για πάντα.» 

Βλέπουμε αναμφίβολα μια από τις πιο αμφίρροπες χρονιές στην EuroLeague στην ιστορία του θεσμού. Ο Παύλος Γιακάι αναγνωρίζει πως οι μνηστήρες του τροπαίου είναι πολλοί, στέκεται στην... αναγέννηση του Παναθηναϊκού, αλλά και σε δύο παίκτες που έχουν «τρελάνει» φέτος (ο καθένας με τον δικό του τρόπο) την Ευρώπη.

«Η φετινή σεζόν της Euroleague έχει προσφέρει πολύ όμορφο μπάσκετ στους φίλους του αθλήματος. Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι έκανε ολοκληρωτικό rebuild και δείχνει να επανέρχεται στην ευρωπαϊκή ελίτ του μπάσκετ. Θεωρώ παρόλα αυτά πως είναι η ώρα του Ολυμπιακού να στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης, καθώς η προσπάθεια της ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια και αξίζει την κορυφή. Μάρκους Χάουαρντ και Φακούντο Καμπάσο οι δύο αγαπημένοι μου παίκτες, αν και εντελώς διαφορετικοί σε τρόπο παιχνιδιού, μπορούν να σε "σκοτώσουν" στο καλό τους βράδυ». 
giakai-osfp.jpg

Φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία δώσει και τις δικές του προβλέψεις για το Final Four του Βερολίνου.

«Για εμένα οι τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στο Final 4 της Euroleague είναι η Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός, η Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός. Αυτές το αξίζουν και πιστεύω πως στο τέλος ελληνική ομάδα θα είναι εκείνη που θα το κατακτήσει κιόλας.» 

Ο Παύλος Γιακάι, όπως και κάθε νεαρός παίκτης έχει όνειρο να παίξει φορώντας το εθνόσημο στο στήθος.

«Το να παίξω στην Εθνική ομάδα είναι ένα από τα πιο "τρελά" μου όνειρα. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να φορέσω τη γαλανόλευκη στο στήθος, γιατί αποτελεί ύψιστη τιμή. Θα δούμε...» 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0