Face to Face

Ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια στο BN Sports: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι στο EURO!» (video)

Ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια στο BN Sports: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι στο EURO!» (video)
Ο απόλυτος (ροκ) σταρ της Γεωργίας! Γιατί σε αυτές τις δύο και κάτι ημέρες στην Τιφλίδα, έγινε ξεκάθαρο, πως ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια ξεπερνάει τα όρια του ποδοσφαίρου στην πατρίδα του. Αποκλειστικά στο BN Sports και τον Φάνη Τσοκανά, ο ηγέτης της «σταχτοπούτας» του EURO 2024που άφησε εκτός την Εθνική Ελλάδας. Αν και κατά τη γνώμη του, θα της άξιζε στον απόλυτο βαθμό, να βρίσκεται το καλοκαίρι στη Γερμανία.
Σχετικά Άρθρα
Αποστολή στην Τιφλίδα: Φάνης Τσοκανάς

Απέναντι στην Ελλάδα, δεν είχε εύκολο έργο. Περιορίστηκε αρκετά, κι ας χρειάστηκε να φορτωθούν με κάρτες εξαιτίας του, τουλάχιστον δύο αμυντικοί. Στις στιγμές που έβρισκε μερικά ελεύθερα εκατοστά, ωστόσο, φάνηκε γιατί ήθελε ειδική μεταχείριση!

Ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια, είτε το παραδέχθηκε είτε όχι, μιλώντας στο BN Sports, είναι ο απόλυτος σταρ και ηγέτης της εθνικής ομάδας της Γεωργίας. Σε κάθε του επαφή με την μπάλα, σε όποιο σημείο του γηπέδου κι αν γινόταν, οι 55.000 κόσμου τρελαίνονταν.

Όταν δε, ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομά του από τα μεγάφωνα, στις ανακοίνωσεις των αρχικών ενδεκάδων; Νόμιζες πως το «Μπόρις Παϊχάτζε» θα γκρεμιστεί!

Είναι ο απόλυτος... ροκ σταρ, για την ακρίβεια, αφού σε κάθε γωνιά της πόλης, υπάρχει κάποια φανέλα, ένα γκράφιτι, ένα κασκόλ, κάτι τέλος πάντων, να τον θυμίζει!

Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως ήδη στα 23 του χρόνια και μετά από 28 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, απέχει μόλις έντεκα γκολ, από την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, όλων των εποχών!

Ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια μίλησε στο BN Sports, που έδωσε το «παρών» στην Τιφλίδα, τόσο για την πρώτη και -προφανώς- ιστορική πρόκριση της Γεωργίας σε ένα μεγάλο ραντεβού εθνικών ομάδων, όσο και για την εικόνα που του άφησε η Εθνική Ελλάδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κάναμε έναν πολύ πολύ μακρύ δρόμο για να φτάσουμε έως εδώ. Είναι απίστευτο», ανέφερε αρχικά, για την πρόκριση της Γεωργίας στο EURO 2024.

Πράγματι, γι' αυτήν τη γενιά, είναι απίστευτο. Ίσως υπήρξαν άλλες, που θεωρήθηκαν πιο ταλαντούχες. Για παράδειγμα αυτή των Καλάτζε, Αρβελάτζε, Κομπιασβίλι, Ιασβίλι. Καμία δεν κατάφερε, όμως, για κακή τύχη της δικής μας εθνικής ομάδας, αυτό που έφεραν εις πέρας τώρα: την πρόκριση σε μία μεγάλη διοργάνωση!

Κι όσο κι αν δεν το παραδέχεται, ο ηγέτης αυτής της ομάδας, είναι ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια!

«Θεωρώ πως όποιος ξεκινάει στο ματς και οι έντεκα παίκτες είναι ηγέτες. Όχι μόνο ένας. Δεν είμαι κάτι το ξεχωριστό», τόνισε.

 
Η Ελλάδα, ωστόσο, όπως οφείλει και κάθε ομάδα που τον βρίσκει στον δρόμο της, τον αντιμετώπισε ως κάτι το ξεχωριστό!

Η εντολή του Πογέτ, έμοιαζε σαφής: «Μην τον αφήσετε να πάρει ανάσα!» 

Το πλάνο του λειτούργησε, ως προς το μεγάλο τους αστέρι, μιας και δεν απείλησε όσο θα μπορούσε την Ελλάδα, αλλά ο αποκλεισμός, δεν αποφεύχθηκε.

Ο μεγάλος στόχος του EURO για τη «γαλανόλευκη» χάθηκε στα πέναλτι, αλλά βάσει της εικόνας της και της άποψης του Χβίτσα Κβαρατσχέλια, θα άξιζε 100% να βρίσκεται εκεί.

«Η Ελλάδα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ήταν προετοιμασμένη κι έκανε πολύ καλές επιθέσεις, επίσης. Αλλά αυτήν τη φορά, κερδίσαμε εμείς. Θεωρώ πως έχουν καλή ομάδα. Θα έπρεπε να είναι στο EURO. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όπως ξέρετε. Μερικές φορές κερδίζεις, μερικές φορές χάνεις».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0