Face to Face

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στο BN Sports: «Το πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ, λόγω έδρας!»

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στο BN Sports: «Το πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ, λόγω έδρας!»

Έζησε και τις δύο ομάδες στην προηγούμενη δεκαετία. Γνωρίζει αρκετά καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και αγαπάει την Ελλάδα. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ μίλησε στο BN Sports και ανέλυσε το «ζευγάρι» ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, ενώ στάθηκε και στην ομάδα, με την οποία δέθηκε περισσότερο.

Συνέντευξη στον Γιώργο Καπουκάκη

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στην Τούμπα (14/02, 19:30), στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλύσει στο BN Sports το εν λόγω ματς.

Έχοντας περάσει και από τις δύο ομάδες, ο Κροάτης γνωρίζει από τέτοιου είδους αναμετρήσεις, αφού στα 2,5 χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα, συμμετείχε σε δεκάδες ντέρμπι.

Παράλληλα, ο θεσμός του Κυπελλου Ελλάδος έχει ιδιαίτερη σημασία για τον 38χρονο, καθώς ο ίδιος έχει κατακτήσει το τρόπαιο, φορώντας τα... πράσινα το 2014, σε μία βραδιά που το «τριφύλλι» είχε νικήσει με 4-1 τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο ΟΑΚΑ

schildenfeld-cupfinal.jpg

Περίπου 10 χρόνια αργότερα, ο ποδοσφαιριστής Σίλντενφελντ έχει περάσει στο... στάδιο του προπονητή, με τον ίδιο να προπονεί την Κ19 του Άρη Λεμεσού, στην έβδομη χρονιά του στην Κύπρο.

«Είμαι πολύ καλά και απολαμβάνω την Κύπρο. Πλέον έχω λίγο πιο ελεύθερο χρόνο και χαίρομαι γιατί αυτό συνέβη έπειτα από πολλά χρόνια. Είναι λίγο περίεργο, αλλά αισθάνομαι υπέροχα. Και είμαι στην κατάλληλη χώρα. Έχω συμπληρώσει επτά χρόνια στην Κύπρο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μείνω τόσο πολύ, αλλά ο χρόνος πέρασε γρήγορα», δήλωσε ο Κροάτης.

Το ποδόσφαιρο ήταν - και παραμένει - η... ζωή του Σίλντενφελντ και το γεγονός πως εκείνος κατόρθωσε να μείνει κοντά στο άθλημα, από διαφορετικό πόστο, φέρεται να τον βοήθησε πολύ, αφού ο ίδιος δήλωσε πως: «Όταν έπαιζα δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, ένα με δύο χρόνια πριν σταματήσω το ποδόσφαιρο είχα αρχίσει να σκέφτομαι αναφορικά με το τι θα κάνω μετά. Ήταν σχετικά απλό. Γνώριζα πως θα παραμείνω κοντά στο ποδόσφαιρο. Η θέση του προπονητή με βοήθησε πολύ γιατί με κάνει να νιώθω σαν να μη σταμάτησα ποτέ το ποδόσφαιρο.


Πλέον, είμαι και αυτός που φτιάχνει το πρόγραμμα. Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής ερχόμουν απλά στην προπόνηση, όμως τώρα είμαι εγώ υπεύθυνος για τέτοιου είδους θέματα. Το απολαμβάνω και νομίζω πως μου ταιριάζει αυτή η δουλειά. Νομίζω πως ένα μέρος του χαρακτήρα μου ως ποδοσφαιριστής και ο τρόπος που αγωνιζόμουν με βοήθησε αρκετά, έτσι ώστε να γίνω προπονητής. Εύχομαι στην προπονητική μου καριέρα να είμαι έστω και 50% πετυχημένος, από όσο ήμουν ως ποδοσφαιριστής. Δεν θα με πείραζε καθόλου (σ.σ. γέλια)»
.

Μπορεί ο Σίλντενφελντ να αγωνίστηκε τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στον Παναθηναϊκο, αλλά όπως τόνισε, το «τριφύλλι» έχει περίοπτη θέση στην καρδιά του. Πάντως, ο παίκτης από το Σίμπενικ υπογράμμισε στο BN Sports ότι παρακολουθεί γενικότερα, το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε και με εγκωμιαστικά λόγια για το ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ναι, αγωνίστηκα για τρία χρόνια, αρχικά στον ΠΑΟΚ και μετά στον Παναθηναϊκό. Συνάντησα υπέροχους ανθρώπους και στις δύο ομάδες, αλλά φυσικά ήμουν για πολύ μεγαλύτερο διάστημα στον Παναθηναϊκό και πέρασα υπέροχα εκεί. Συνεπώς, συγκριτικά με τις δύο ομάδες, σίγουρα έχω πολύ μεγαλύτερη σύνδεση με τον Παναθηναϊκό. Πάντως, ακολουθώ γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως πρόκειται για ένα υπέροχο μέρος και ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Έπαιξα εκεί και ξέρω πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αρκετά δυνατό και όμορφο για να το παρακολουθήσεις».

schildenfeld-pao.jpg

Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ο Σίλντενφελντ έδωσε ένα ελαφρύ προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους», επειδή θα βρίσκονται στην έδρα τους.

«Είδα το πρόσφατο παιχνίδι τους που διεξήχθη στην Τούμπα και στο οποίο ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να νικήσει και νομίζω πως ήταν λίγο καλύτερος από τον Παναθηναϊκό σε εκείνο το ματς. Όσον αφορά τον ημιτελικό του Κυπέλλου, πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Πάντως, το πλεονέκτημα το έχει ο γηπεδούχος, γιατί οι έδρες στην Ελλάδα δίνουν μεγάλη ώθηση και ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους ντέρμπι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

schildenfeld-paok.jpg

Ο Κροάτης κλήθηκε να απαντήσει και για το αν εντοπίζει διαφορές στις δύο ομάδες, σε σύγκριση με την εποχή που εκείνος αγωνιζόταν στα ελληνικά γήπεδα.

«Φυσικά και υπάρχουν διαφορές. Και οι δύο ομάδες έχουν βελτιωθεί πλήρως. Υπάρχουν δύο εξαιρετικά ρόστερ και δύο πολύ καλοί προπονητές. Χαίρομαι που βλέπω και τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο και να παίζουν καλό ποδόσφαιρο».

Ο Σίλντενφελντ σχολίασε και την παρουσία του συμπατριώτη του, Τιν Γεντβάι, στον Παναθηναϊκό, έναν παίκτη ο οποίος εντάχθηκε στο ρόστερ των «πράσινων» το καλοκαίρι. «Γνωρίζω για τον Γεντβάι. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει μία λαμπρή καριέρα και βρίσκεται στην... καλύτερη ηλικία. Συνεπώς, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Και χαίρομαι, να τον παρακολουθώ, χαίρομαι που κάνει κάτι καλό, ώστε να συνεχίσει την κροατική κληρονομιά».

SCHILDENFELD-PAOK2.jpg

Για το αν έχει κρατήσει επαφές με ανθρώπους που συνεργάστηκε στην Ελλάδα, ανέφερε: «Έχω κρατήσει επαφές με κάποιους ανθρώπους από τον Παναθηναϊκό, ακόμα και με κάποιους που βρίσκονται στην ομάδα, αλλά και με παίκτες. Αυτές οι στιγμές ήταν καταπληκτικές. Οπότε έχω κάποιους πολύ καλούς φίλους από εκείνη την εποχή».

Παράλληλα, ο 38χρονος τεχνικός στάθηκε και στη σεζόν 2014-15, όπου ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε το πρωτάθλημα, ωστόσο είδε τον Ολυμπιακό να... τερματίζει πρώτος, ενώ τόνισε πως ευελπιστεί οι «πράσινοι» να κατακτήσουν φέτος τον τίτλο. 

«Ήμασταν κοντά στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν. Δεν θα έπρεπε να είχαμε κάνει κάτι διαφορετικό. Απλώς να μη μας είχαν πάρει εκείνους τους τρεις βαθμούς, που είχαμε κερδίσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.  Αποφάσισαν να μας πάρουν εκείνο το τρίποντο.  

Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν θα άλλαζα και πολλά από την ομάδα για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Αυτό συνέβη και πριν από δέκα χρόνια. Ήταν διαφορετικά. Πριν από έναν χρόνο είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο, πραγματοποιήσαμε δύο υπέροχες σεζόν και έλειπε μονάχα το πρωτάθλημα. Ελπίζω να το κατακτήσει φέτος ο Παναθηναϊκός. Παίζει ένα αρκετά καλό ποδόσφαιρο και νομίζω πως θα παλέψει με τον ΠΑΟΚ. Θα υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».

SCHILDENFELD-OLY.jpg

Τέλος, ο Σίλντενφελντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να επιστρέψει σε κάποιον από τους δύο συλλόγους, στο μέλλον και να εκτελέσει χρέη από κάποιο άλλο πόστο.

«Πάντα λέω ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα ασχολούμαι με κάποιες άλλες δουλειές, αλλά στο ποδόσφαιρο όλες οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Αν δουλέψεις αρκετά σκληρά και αν κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς, υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλήξεις παντού. Οπότε, φυσικά».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0