Face to Face

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο BN Sports: «Το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι είναι η… συνταγή για τον Παναθηναϊκό!»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο BN Sports: «Το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι είναι η… συνταγή για τον Παναθηναϊκό!»
Τα έδωσε όλα στο παρκέ του κατάμεστου ΣΕΦ. Έπρεπε να κάνει αυτό που λέμε… step up και το έκανε! Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μετά την βραδιά καριέρας μίλησε στο BN Sports τόσο για την αισιόδοξη εικόνα του Ολυμπιακού, την απουσία του Μουστάφα Φαλ, αλλά και για αυτά που θα χρειαστούν σαν ομάδα για να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό AKTOR την προσεχή Δευτέρα (22/01).

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Ολυμπιακός δεν είχε περάσει και λίγα το τελευταίο διάστημα. Τη «διαβολοβδομάδα» που προηγήθηκε στην Ισπανία, όπου και αντιμετώπισε τη Μπαρτσελόνα και τη Μπασκόνια φεύγοντας με κατεβασμένο το κεφάλι θα ήθελε καλύτερα να μην την θυμάται. Ενώ, λίγες μέρες αργότερα στο παιχνίδι της Basket League κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου έδειχνε να δυσκολεύεται στην αρχή κι ας πήρε τη νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να ξυπνήσουν. Το παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τις ανάγκες της 22ης «στροφής» της EuroLeague θα ήταν κομβικής σημασίας. Η νίκη ήταν μονόδρομος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κι έτσι κι έγινε.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο BN Sports: «Το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι είναι η… συνταγή για τον Παναθηναϊκό!»

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τους Ισραηλινούς στο κατάμεστο ΣΕΦ και ηγήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης «εκτοξεύοντας» την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς δεν ήταν άλλος από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που επιστρατεύτηκε για 31 λεπτά και ξεχώρισε.

«Το παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι ήταν απίστευτο. Ειδικά ο τρόπος που παίξαμε απόψε δεν ήταν ο συνηθισμένος με την καλή έννοια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα παίζαμε πραγματικά καλά. Παλεύαμε ο ένας για τον άλλον και αγωνιζόμασταν σαν ομάδα. Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να παίζουμε κάθε φορά», ήταν τα λόγια του Σέρβου σέντερ για την σημαντική νίκη, που έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό σε τροχιά εξάδας.

f25c032f1b72dd222e2cda649ccdd08e_XL.jpg

Ωστόσο, οι Πειραιώτες είναι συνηθισμένοι στα δύσκολα ειδικά την φετινή σεζόν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε να διαχειριστεί την απουσία του απαραίτητου Μουστάφα Φαλ που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Έτσι, ήταν αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Μπορεί να κουράστηκε, όμως ο Σέρβος ψηλός τα έδωσε όλα στο παρκέ του ΣΕΦ μετατρέποντας την αναμέτρηση με τη Μακάμπι σε… προσωπική υπόθεση. Εκείνος ήταν που από την αρχή πήρε την ομάδα στις… πλάτες του και έδωσε το σύνθημα για τη νίκη.

«Είναι μέρος της δουλειάς μας το να πρέπει να καλύψουμε το κενό, όταν ένας συμπαίκτης μας έχει τραυματιστεί. Δυστυχώς είναι αδύνατο να μείνουν όλοι παίκτες υγιείς σε ολόκληρη τη σεζόν. Τώρα ήταν η δική μου σειρά να βγω μπροστά για εκείνον (σ.σ. τον Φαλ) και πραγματικά ελπίζω να επιστρέψει γρήγορα και να είναι καλά, γιατί είναι ένας τρομερός παίκτης και σημαντικός παράγοντας για την ομάδα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται όλους τους παίκτες του», είπε ο «Μίλου» κι είχε δίκιο, βέβαια αψηφά το γεγονός πως όχι μόνο έκανε step up, όχι μόνο μπήκε στα παπούτσια του Φαλ και έδωσε μία αξιομνημόνευτη… παράσταση, αλλά πραγματοποίησε βραδιά καριέρας.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους και 20 ριμπάουντ βάζοντας… φωτιά στην στατιστική της EuroLeague, αφού με τα 20 «σκουπίδια», που μάζεψε, κατέγραψε προσωπικό ρεκόρ καριέρας στην διοργάνωση.

Ο ίδιος, όμως, παραμένει εξαιρετικά ταπεινός και αφοσιωμένος στην συνολική εικόνα λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Είναι απλά ένα ρεκόρ στην EuroLeague. Έτσι πάνε αυτά και ελπίζω να καταφέρω ακόμη περισσότερα και για να βοηθήσω την ομάδα μου».

d6b9656d558f321dc2f65136d554900d_XL.jpg

Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα έφυγαν χαμογελαστοί από αυτή την καθοριστική για την συνέχεια αναμέτρηση και πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό για τις ανάγκες της Basket League με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Εξάλλου, είδαν και κατάλαβαν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, αν θέλουν να κερδίσουν.

«Το παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι ήταν ακριβώς η ‘’συνταγή’’ για το πώς πρέπει να παίξουμε και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να έχουμε την ίδια ακριβώς ενέργεια και την συγκέντρωση που χρειάζεται και στο επόμενο ματς», ήταν τα λόγια του Μιλουτίνοφ για το προσεχές «καυτό» ντέρμπι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0