Face to Face

Ο Χρήστος Αργυρόπουλος στο BN Sports: «Στο χέρι μας να αγαπήσουν τα παιδιά το πόλο – Η ΝΕ Πατρών ακολουθεί τον σωστό δρόμο»

Ο Χρήστος Αργυρόπουλος στο BN Sports: «Στο χέρι μας να αγαπήσουν τα παιδιά το πόλο – Η ΝΕ Πατρών ακολουθεί τον σωστό δρόμο»

Ο Χρήστος Αργυρόπουλος, προπονητής των εφήβων της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα του στο Waterpolo Trials Tournament, με εξαιρετική εμφάνιση των μικρών αθλητών. Ο ίδιος μίλησε στο BN Sports για την ανοδική πορεία των ομάδων της ΝΕ Πατρών, την επένδυση που γίνεται στα νεανικά τμήματα και για τον λόγο που το Waterpolo Trials Tournament τον κάνει να… ζηλεύει.

Δηλώσεις στην Άρτεμις Κλεφτάκη

Η Ναυταθλητική Ένωση Πατρών πραγματοποίησε τις πρώτες της εμφανίσεις στο Waterpolo Trials Tournament την Κυριακή (26/11), με τα παιχνίδια να διεξήχθησαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου. Ξεκίνησε δυνατά επικρατώντας της Ηλιούπολης με 16-13, ενώ ακολούθησε και μια ισοπαλία 10-10 με τον ΑΝΟ Γλυφάδας 1.

Καλός ο απολογισμός για την ομάδα του Χρήστου Αργυρόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο των εφήβων την τελευταία διετία, ενώ παράλληλα είναι στο πλευρό του Μάκη Λυκούδη ως βοηθός προπονητή της ομάδας των Ανδρών, που αγωνίζεται στην Α2 Κατηγορία Ανδρών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο οι επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας Πόλο, όσο και αυτές των σωματείων, έχουν συνεισφέρει για να στραφούν όλο και περισσότερα νέα παιδιά προς τις… πισίνες.

«Eμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση που τουλάχιστον εδώ στην Αθήνα υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και σίγουρα έχουν παίξει ρόλο οι πολύ μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής ομάδας, αλλά και αυτές των συλλόγων της χώρας. Είναι κάτι που σαφώς βοηθάει, ώστε να ασχοληθούν με το άθλημα ακόμη περισσότερα παιδιά. Το διαχρονικό πρόβλημα με το πόλο είναι πως δεν αποτελεί τηλεοπτικό προϊόν, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και πλέον το βόλεϊ. Όμως, πιστεύω ότι είναι το πιο συναρπαστικό άθλημα για αυτόν που το παίζει».

Ο Χρήστος Αργυρόπουλος, με μακροχρόνια παρουσία και συνεισφορά στις ομάδες της ΝΕ Πατρών, μίλησε για την επένδυση που γίνεται από τον σύλλογο σε επίπεδο ακαδημιών και είναι πεπεισμένος ότι η ένωση ακολουθεί τον σωστό δρόμο.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στη ΝΕ Πατρών είναι να προωθήσουμε δικά μας παιδιά. Ξέρουμε ότι υπάρχει πάντα η ‘’σειρήνα’’ της Αθήνας, αλλά αυτό που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να επενδύσουμε στις υποδομές. Η ΝΕ Πατρών έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στο παιδικό, στο εφηβικό και στους νέους. Το αποκορύφωμα ήρθε πέρυσι όταν όλες οι ομάδες μας πήγαν στην τελική φάση. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος».

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ευθύνη που έχουν οι προπονητές για να ασχοληθούν με το άθλημα οι νεαροί αθλητές. 

«Για την αξία που έχει το πόλο θα σας πω το πιο απλό. Το κολύμπι είναι η πιο σωστή άσκηση για το σώμα, αυτή που ενδείκνυται και από τους γιατρούς. Ένα νέο παιδί θα ασχοληθεί με την κολύμβηση αρχικά, αλλά από εκεί και πέρα είναι στο χέρι το δικό μας, των σωματείων και των προπονητών, να κάνουμε τα παιδιά αυτά να αγαπήσουν το κολύμπι και το πόλο. Και στην πορεία, να μπορέσουμε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό από τα παιδιά που έρχονται στο άθλημα».

Τέλος, όσον αφορά το Waterpolo Trials Tournament, πιστεύει ότι δίνει σημαντικές ευκαιρίες στους νεαρούς πολίστες για να προετοιμαστούν εν όψει του πρωταθλήματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η διεξαγωγή του είναι κάτι που ο ίδιος… ζηλεύει.

«Θα σας πω ένα πράγμα για το τουρνουά. Ζηλεύω! Είναι η μόνη λέξη που μου περνά από το μυαλό βλέποντας να γίνονται παιχνίδια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μακάρι να ήμουν προπονητής σε μια ομάδα της Αθήνας, διότι εμάς, στην Πάτρα, μας λείπουν πάρα πολύ τα φιλικά παιχνίδια, αυτές οι αναμετρήσεις τις οποίες προσφέρει το τουρνουά εδώ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0