Face to Face

Πιέρ Μενές, δημοσιογράφος Μαρσέιγ: «Απέναντι στον Παναθηναϊκό πρέπει να είσαι έτοιμος – Δύσκολο να προσαρμοστούν οι νέες μεταγραφές»

Πιέρ Μενές, δημοσιογράφος Μαρσέιγ: «Απέναντι στον Παναθηναϊκό πρέπει να είσαι έτοιμος – Δύσκολο να προσαρμοστούν οι νέες μεταγραφές»

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να δώσει ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας του, με μεγάλο αντίπαλο την Μαρσέιγ. Ο στόχος; Τα αστέρια του Champions League. Το BN Sports μίλησε με τον Γάλλο δημοσιογράφο Πιέρ Μενές και έμαθε όλα τα αναγκαία για την αντίπαλο των «πρασίνων».

 Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Την Τετάρτη (09/08) ο Παναθηναϊκός έχει ραντεβού με την… ιστορία και καλεσμένη θα είναι η Μαρσέιγ. Το «τριφύλλι» θα έχει να αντιμετωπίσει μία εκ των κορυφαίων ομάδων της Γαλλίας για να συνεχίσει να ονειρεύεται την είσοδο του στους ομίλους του Champions League.

Παναθηναϊκός: Ο δρόμος των προκριματικών στο Champions League - Οι  αντίπαλοι και οι ημερομηνίες - Newsbomb - Ειδησεις - News

Οι Μασσαλοί έχουν ένα αρκετά άστατο καλοκαιρινό μεταγραφικό «παζάρι», ενώ στον πάγκο της ομάδας ο Μαρσελίνιο αντικατέστησε τον Τούντορ. Οι αλλαγές είναι πολλές και η ομοιογένεια δεν θα αποτελεί ένα από τα «ατού» των Γάλλων σε αντίθεση σαφώς με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Το BN Sports ήρθε σε επικοινωνία με τον Γάλλο δημοσιογράφο, Πιέρ Μενές και σας παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επερχόμενη αντίπαλο των «πρασίνων».

Η Μαρσέιγ έχει πραγματοποιήσει μερικές εξαιρετικές μεταγραφές, πιστεύετε πως μήπως προσπαθεί να κυνηγήσει το πρωτάθλημα, τώρα που η Παρί Σεν Ζερμέν έχει τόσα προβλήματα με την υπόθεση Εμπαπέ;

«Όχι, πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα καταφέρει η Μαρσέιγ να χτυπήσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Η δουλειά άλλωστε στο Παρίσι συνεχίζεται καθώς απέκτησε το Ντεμπελέ από την Μπαρτσελόνα ενώ βρίσκεται κοντά στον Ράμος από την Μπενφίκα, ίσως και τον Κόλο Μουανί από την Άιντραχτ. Επομένως δεν μπορώ να πιστέψω πως η Μαρσέιγ θα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή της Γαλλίας».



Πόσο μεγάλη επιρροή έχουν οι οπαδοί και η ατμόσφαιρα του Βελοντρόμ στην ομάδα της Μαρσέιγ;

«Οι οπαδοί είναι πραγματικά εξαιρετικοί κάτι που έχετε συνηθίσει και εσείς στην Ελλάδα. Τα γήπεδα στην Γαλλία είναι αρκετά μεγάλα σε χωρητικότητα επομένως δημιουργούν μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Δεν θα υπάρχουν δυστυχώς όμως φιλοξενούμενοι οπαδοί σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, κάτι που πιστεύω όμως είναι και η σωστή απόφαση».

The Orange Velodrome Stadium | Marseille Tourism

Μπορεί ακόμα η Μαρσέιγ να μην έχει παίξει επίσημους αγώνες, έχετε όμως καταλάβει την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Μαρσελίνιο;

«Για αρχή με τον καινούριο προπονητή αγωνίζονται σε 4-4-2, με τον δεύτερο επιθετικό να κινείτε ελεύθερα πίσω από τον προωθημένο φορ. Μία μεγάλη διαφορά από τους προηγούμενους προπονητές, Σαμπάολι και Τούντορ που προτιμούσαν να αγωνίζονται με τριάδα στην άμυνα. Είναι κάτι τελείως καινούργιο που θα χρειαστεί χρόνος για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στο τελευταίο της φιλικό η Μαρσέιγ έχασε με 2-1 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν αποδεικνύοντας την δυσκολία προσαρμογής στο νέο σύστημα».

I'll follow Marseille 'values', says new coach Marcelino

Στο ρόστερ της Μαρσέιγ υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι κοντά στην «πόρτα» της εξόδου;

«Ο κεντρικός αμυντικός, Τσάνσελ Εμπεμπά φαίνεται να είναι κοντά στο να αποχωρίσει από την ομάδα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και άκουσα πως είναι κοντά στο να παραχωρηθεί, κάτι που θεωρώ μεγάλο λάθος. Μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι πως θα μπορέσουν να προσαρμοστούν γρήγορα οι νέες μεταγραφές στην ομάδα. Για παράδειγμα ο Ομπαμεγιάνγκ είναι ένας πραγματικά εξαιρετικός ποδοσφαιριστής όμως η περσυνή του χρονιά ήταν πάρα πολύ κακή, ενώ επιπλέον έχει πατήσει τα 30 εδώ και χρόνια».

OM : la grosse punchline de Mbemba sur les ambitions du club

Πως θα μπορέσουν να ενταχθούν τόσοι πολλοί παίκτες στην ομάδα; Πιστεύετε θα υπάρχουν προβλήματα ομοιογένειας στα πρώτα παιχνίδια;

«Η Μαρσέιγ τα τελευταία χρόνια είναι συνηθισμένη κάθε χρόνο να αλλάζει πολλούς ποδοσφαιριστές. Για εμένα βέβαια είναι ένα μεγάλο ρίσκο καθώς κάποια στιγμή οι μεταγραφές που θα έρθουν δεν θα πιάσουν. Σίγουρα παίρνουν αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά απέναντι στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι έτοιμοι πολύ νωρίς μέσα στην σεζόν και η Μαρσέιγ δεν πιστεύω πως είναι ακόμη».

Παναθηναϊκός: Περνά τον 2ο προκριματικό του Champions League και  εξασφαλίζει ομίλους Europa League! - NOTOSPORT

Τι κενά θα ήθελε να καλύψει ακόμη η Μαρσέιγ στο ρόστερ της;

«Σε περίπτωση που ο Εμπεμπά πουληθεί θα πρέπει σίγουρα να τον αντικαταστήσουν, ενώ πολύ πιθανόν να χρειαστούν να προσθέσουν και έναν μέσο, καθώς ο Γκεντουζί φαίνεται πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μαρσελίνιο για την νέα σεζόν».

Guendouzi's Arsenal exit confirmed as Marseille complete €10.5m transfer |  Goal.com

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0