Face to Face

Ο Μάρκους Ντένμον στο BN Sports: «Ο Βασίλης Σπανούλης έχει δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα στο Περιστέρι»

Ο Μάρκους Ντένμον στο BN Sports: «Ο Βασίλης Σπανούλης έχει δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα στο Περιστέρι»
Ο «bomber» του Περιστερίου, Μάρκους Ντένμον, μίλησε στο BN Sports για την εξαιρετική εκκίνηση της ομάδας του στο πρώτο παιχνίδι των play offs, αλλά και για την δική του καταιγιστική παρουσία.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Το Περιστέρι ξεκίνησε με το «δεξί» στον πρώτο γύρο των play offs της Basket League απέναντι στην ΑΕΚ κερδίζοντάς τη με 87-73. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε το πλεονέκτημα της έδρας μιας και είχε τερματίσει τρίτη στην βαθμολογία κατά την κανονική περίοδο σε σχέση με την έκτη Ένωση.

Οι Περιστεριώτες γνώριζαν πως δεν επρόκρειτο για μια εύκολη σειρά, όμως φρόντισαν να βάλουν εξαρχής δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους». Ο «άσσος στο μανίκι» του Βασίλη Σπανούλη έχει όνομα και αυτό είναι Μάρκους Ντένμον. Ο Αμερικανός γκαρντ από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε την κλάση του σκοράροντας μόνο σε αυτή την πρώτη περίοδο 18 πόντους. Συνολικά σημείωσε 29 πόντους με 4/8 τρίποντα, ενώ «μάζεψε» και 5 ριμπάουντ.

Συνηθισμένα τα… βουνά στα χιόνια, βέβαια, μιας και ο Μάρκους Ντένμον είναι γνωστός «bomber» στους Έλληνες μπασκετόφιλους από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό που όταν «όπλιζε» από τα 6.75, «εκτελούσε».

Ο σταρ των «κυανοκίτρινων» κινείται ακόμα στο ίδιο τέμπο αν και προτίμησε να σταθεί στην συνολική εικόνα της ομάδας που οδήγησε στην σημαντική αυτή νίκη. «Σαν σύνολο λειτουργήσαμε σωστά, μπόρεσα και πήρα αρκετά σουτ, γιατί οι συμπαίκτες μου με ‘έβρισκαν’ σε σωστές συνθήκες. Συνολικά θεωρώ ότι παίξαμε καλά. Χάρηκα που ξεχώρισα στην πρώτη νίκη των play offs, αλλά είναι η πρώτη από τις δύο συνολικά που χρειαζόμαστε».

Η ΑΕΚ μπόρεσε να «ροκανίσει» τη διαφορά 19 πόντων και να περάσει μπροστά για τρεις πόντους κατά την τρίτη περίοδο. Το Περιστέρι όμως δεν πτοήθηκε και συνέχισε να επιβάλλει τον ρυθμό του. «Απλά συνεχίσαμε να παίζουμε το παιχνίδι μας. Μπορεί να είχαμε αργό ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά η άμυνα μας ήταν αυτή που έπαιξε σημαντικό ρόλο».

Ο Βασίλης Σπανούλης στην πρώτη του προπονητική σεζόν πανηγύρισε και την πρώτη του νίκη στα play offs, ενώ έχει δημιουργήσει ένα πολύ αποτελεσματικό και λειτουργικό σύνολο. Όπως υποστήριξε και ο ίδιος ο Ντένμον για την ομάδα και τον προπονητή του: «Ο Βασίλης Σπανούλης έχει χτίσει ένα οικογενειακό κλίμα στην ομάδα από την αρχή, έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια και κίνητρο σαν ομάδα, το οποίο μεταφράζεται και στο παρκέ».

Όλα αυτά φάνηκαν, όχι μόνο στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας στη Basket League, αλλά και από την εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο, όπου το Περιστέρι έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο 33χρονος γκαρντ πιστεύει πως αυτή η εξαιρετική πορεία τους έχει δυναμώσει ακόμα περισσότερο. «Έχουμε βγει πιο δυνατοί μετά την πορεία στο Κύπελλο. Έχουμε κάνει μερικές αλλαγές στο ρόστερ στις οποίες έχουμε παραμείνει συνεπείς. Προπονούμαστε καλά και προσπαθούμε για τον ψηλότερο δυνατό στόχο».

Το επόμενο παιχνίδι βρίσκει τους Περιστεριώτες στα Άνω Λιόσια με την επιθυμία να «καθαρίσουν» την σειρά. Ο Ντένμον γνωρίζει πως θα είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι που θα τους δυσκολέψει. «Θα το προσεγγίσουμε σαν ένα παιχνίδι 40 λεπτών. Καταλαβαίνουμε πως δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε προπονηθεί σκληρά και δουλεύουμε όλοι μαζί. Αν μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο παιχνιδιού μας και έχουμε αυτοπεποίθηση όλα θα πάνε καλά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0