Face to Face

Ο Σταύρος Πήλιος στο BN Sports: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα έπρεπε να παλεύει για παραμονή – Στο τέλος θα χαμογελάσουμε»

Ο Σταύρος Πήλιος στο BN Sports: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα έπρεπε να παλεύει για παραμονή – Στο τέλος θα χαμογελάσουμε»

Ο Σταύρος Πήλιος παραχώρησε δηλώσεις στο BN Sports μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, όπου αναφέρθηκε στην εικόνα του παιχνιδιού, το κλίμα στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και την αισιοδοξία που έχουν αυτός και οι συμπαίκτες του για παραμονή στην κατηγορία.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Βασίλη Βασιλείου

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε όρθιος στο Περιστέρι και κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), παρά την πίεση και τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ατρόμητος.
Ένα αποτέλεσμα που διατήρησε τον «Άγιαξ της Ηπείρου» πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, παρότι εδώ και 12 αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη στη Super League.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο παιχνίδι, με τον Αγκιμπού Καμαρά μόλις στο 7’ να σκοράρει, ωστόσο η ομάδα του Θανάση Στάικου, αντέδρασε και έφτασε στην ισοφάριση. «Δράστης» ο Παμλίδης στο 26’ μετά από μία πολύ όμορφη ενέργεια του Παναγιώτη Τζίμα. Ο ΠΑΣ στη συνέχεια προσπάθησε να διαφυλάξει το 1-1, με τον Παναγιώτη Τσιντώτα, αλλά και τα δοκάρια να σταματούν κάθε προσπάθεια του Ατρομήτου.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο αριστερός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, Σταύρος Πήλιος, παραχώρησε δηλώσεις στο BN Sports, όπου αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας του στο παιχνίδι, τη σημασία που έχει αυτός ο βαθμός, ενώ τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την παραμονή στην κατηγορία.

5857013.jpg

Δηλώσεις στον Βασίλη Βασιλείου

- Είστε ευχαριστημένοι από την ισοπαλία;

«Το να πάρεις ένα βαθμό στην έδρα του Ατρομήτου είναι πολύ σημαντικό. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον να μην χάσεις. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πήραμε τον ένα βαθμό και είναι καλό αυτό. Τώρα προχωράμε παρακάτω. Θα δουλέψουμε σκληρά στη διακοπή που έρχεται για το Πάσχα ώστε να είμαστε καλύτεροι στα επόμενα».

- Πόσο σας επηρέασε το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε;

«Δεχθήκαμε ένα γκολ πολύ νωρίς στο παιχνίδι, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αντιπάλου. Λίγο χάσαμε εκεί τον έλεγχο. Κάναμε κάποια λάθη στις μεταβιβάσεις μας. Είχαμε σίγουρα άγχος γιατί όταν δέχεσαι πρώτος γκολ και μάλιστα τόσο νωρίς, μετά κοιτάς τις γραμμές σου, να μην δεχτείς δεύτερο γιατί θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Στο τέλος βέβαια αντέξαμε επάξια στην πίεση του Ατρομήτου, η οποία ήταν έντονη, και πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό».

- Βρήκατε γκολ ισοφάρισης 20 λεπτά μετά, αλλά στη συνέχεια δημιουργήσατε λιγοστές ευκαιρίες για τη νίκη, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Φοβηθήκατε ότι θα χάνατε το ματς αν γινόσασταν πιο επιθετικοί;

«Βάλαμε το γκολ και σίγουρα θέλαμε και δεύτερο. Θέλαμε τη νίκη. Εννοείται πως πάντα παίζουμε για τη νίκη γιατί είμαστε κοντά με τις υπόλοιπες ομάδες που είναι από κάτω στη βαθμολογία, αλλά ναι, ήμασταν λίγο πιο επιφυλακτικοί και κυνηγήσαμε τις αντεπιθέσεις. Υπήρχε άγχος, όμως ευτυχώς στο τέλος ήρθε ο βαθμός της ισοπαλίας».

5857044_1.jpg

- Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος έπαιξε αρκετά από την πλευρά σου και σου δημιούργησε προβλήματα. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο ήσουν πολύ καλύτερος και δεν το επέτρεψες να συμβεί. Σε τι οφείλεται αυτή η βελτίωση;

«Έγιναν όντως κάποιες επιθέσεις από τη δική μου πλευρά, αλλά το διορθώσαμε στο δεύτερο. Μέχρι να βρω λίγο τα πατήματά στο ξεκίνημα, είναι και το άγχος που σε καταβάλει από το γρήγορο γκολ. Με βοήθησε σίγουρα πάρα πολύ ο προπονητής και ψυχολογικά, να ανέβω περισσότερο. Μου είπε να κρατήσω τη θέση μου και να μην παρασύρομαι από την μπάλα, να έχω τον παίκτη στο νου μου. Αυτό έκανα και νομίζω πως στο δεύτερο ημίχρονο η εμφάνισή μου ήταν πολύ καλύτερη».

- Ο ΠΑΣ Γιάννινα πλέον έχει μείνει 12 αγώνες χωρίς νίκη. Μπορεί με τέτοιο σερί να μείνει στην κατηγορία ή τα πράγματα δυσκολεύουν;

«Αισιοδοξία υπάρχει, η ψυχολογία μας είναι καλή και στα αποδυτήρια το κλίμα εξίσου. Πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Το έχω πει ξανά, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι ομάδα που πρέπει να παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος εμείς θα χαμογελάσουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0