Face to Face

Ο Θωμάς Μαύρος στο BN Sports για τον Παπαϊωάννου: «Αυτή την ατάκα που μου είχε πει όταν πήγα στην ΑΕΚ, δεν θα την ξεχάσω ποτέ»!

Ο Θωμάς Μαύρος στο BN Sports για τον Παπαϊωάννου: «Αυτή την ατάκα που μου είχε πει όταν πήγα στην ΑΕΚ, δεν θα την ξεχάσω ποτέ»!

Ο Θωμάς Μαύρος μιλάει στο BN Sports για τον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου και θυμάται στιγμές δίπλα του…

Σχετικά Άρθρα

Το 1976 ο Θωμάς Μαύρος παίρνει (μία επεισοδιακή είναι αλήθεια) μεταγραφή στην ΑΕΚ από τον Πανιώνιο. Ο μεγάλος Λουκάς Μπάρλος, είχε αρχίσει να φτιάχνει τη δική του ΑΕΚ που λίγους μήνες μετά θα μεγαλουργούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εκεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο νεαρός, τότε, Θωμάς Μαύρος συνάντησε τον αρχηγό και φτασμένο ποδοσφαιρικά Μίμη Παπαϊωάννου. Μαζί «παντρεύτηκαν» ποδοσφαιρικά κι έκαναν σπουδαία πράγματα μέχρι το 1979, όπου ο Μίμης είπε «αντίο» στην ΑΕΚ.

Την πρώτη του χρονιά στην Ένωση ο Θωμάς ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Παπαϊωάννου και μιλώντας στο BNSports, θυμάται στιγμές μαζί του και μία ατάκα του αρχηγού που του έχει μείνει ακόμη και τώρα χαραγμένη. «Ο Μίμης ήταν το πρώτο μου δωμάτιο όταν ήρθα στην ΑΕΚ», λέει συγκινημένος ο Μαύρος και προσθέτει μιλώντας τον Παπαϊωάννου: «Ο Μίμης είναι μία μεγάλη ποδοσφαιρική μορφή. Ένας μεγάλος άνθρωπος. Ήσυχος, πράος, ταπεινός. Παράδειγμα προς μίμηση, σε όλα. Εντός και εκτός γηπέδων. Ο επαγγελματισμός του με βοήθησε πολύ. Πήρα πολλά στοιχεία απ’ αυτόν που με βοήθησαν στην μετέπειτα καριέρα μου.

Ο Μίμης ήταν ένας ειλικρινής και ταπεινός άνθρωπος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ μία ατάκα που μου είχε πει τότε: ''Αν δεν ερχόσασταν εσείς (εννοούσε εκείνη η φουρνιά παικτών που είχε φέρει ο Μπάρλος), εγώ μπορεί να είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο! Τώρα είμαι κι εγώ εδώ στην ομάδα και διακρίνομαι''. Είχα απορήσει τότε, όταν μου το είχε πει τότε αυτό. Ήταν ένας φτασμένος ήδη παίκτης και δεν περίμενα να το ακούσω από το στόμα του. Ολη του η ζωή ήταν η ΑΕΚ. Μικρό παιδάκι πήγε στην ομάδα και έφυγε μετά από 20 χρόνια».  

Συνεχίζοντας την κουβέντα με τον Θωμά, θυμήθηκε τη ζωή που έκανε ο Μίμης Παπαϊωάννου σε μία εποχή που το ποδόσφαιρο δεν ήταν επαγγελματικό. «Ο Μίμης δούλευε ως επαγγελματίας σε εποχές που το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό. Πρόσεχε τον εαυτό του πάρα πολύ. Έκανε ειδικές δίαιτες το καλοκαίρι για να μην παίρνει κιλά! Έπαιζε ρακέτες στις παραλίες για να διατηρηθεί σε μία καλή φυσική κατάσταση, όταν δεν είχαμε αγώνες. Θυμάμαι δεν έπινε ούτε κόκα κόλα δεν έπινε. Ηταν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κάνοντας ζωή που κάνουν τα τελευταία χρόνια οι παίκτες. Αυτός είχε την ωριμότητα να δουλεύει και να ζει ως επαγγελματίας παίκτης σε εποχές μη επαγγελματικές. Γι’ αυτό και έφτασε εκεί που έφτασε. Να είναι καλά εκεί που πάει… Θα τον θυμόμαστε όλοι με αγάπη».

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0