Face to Face

Ο Μίροτιτς για Λαρεντζάκη στο BN Sports: «Ο τύπος δεν παίζεται, μας… σκότωσε»

Ο Μίροτιτς για Λαρεντζάκη στο BN Sports: «Ο τύπος δεν παίζεται, μας… σκότωσε»

Η κουβέντα ξεκίνησε με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη ωστόσο τα λεγόμενα του Νίκολα Μίροτιτς κατά την παρέμβασή του στο BN Sports, «σκιαγραφούν» τα όσα έκανε ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Η άμυνα που έδωσε τη νίκη, η εξάρτηση του με τα τρίποντα όταν πάρει ψυχολογία και το… φλεγόμενο ΣΕΦ, απλά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Σχετικά Άρθρα

Υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση μετά από μία παράσταση, όταν ο κορυφαίος του είδους προσεγγίζει τον πρωταγωνιστή δίνοντάς του συγχαρητήρια και παραδεχόμενος, σε κοινή θέα, την κομβική του συμβολή στην εξέλιξη του έργου; Μάλλον όχι και το πλατύ χαμόγελο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη όταν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στο BN Sports, παρενέβη κοτζάμ Νίκολα Μίροτιτς στη συζήτηση για τα προαναφερθέντα, φανέρωσε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πως ένιωθε μετά από αυτό.

Ο Κυκλαδίτης γκαρντ των Πειραιωτών ήταν ο X-Factor της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού κόντρα στη Μπαρτσελόνα στη «σκυλομαχία» της 27ης Αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Ο άνθρωπος που άλλαξε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο το ρου του αγώνα στη 2η περίοδο και με τα μεγάλα του σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75μ. (4/5 είχε) και την παθιασμένη του άμυνα, πλήγωσε τους «μπλαουγκράνα», δίνοντάς τους τη χαριστική βολή ένα λεπτό πριν ακουστεί η «χοντρή κυρία» (75-65).
5826648.jpg

Λίγα λεπτά μετά το πέρας της σπουδαίας νίκης των «ερυθρόλευκων» απέναντι σε μία δυσκολοκατάβλητη Μπάρτσα, ο… δήμιός της, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, τέθηκε στη διάθεση του BN Sports. Από την άμυνα που αποτέλεσε το «κλειδί» και το μακρινό σουτ με το οποίο νιώθει άνετα, μέχρι τη φυσιολογική, κόπωση της τελευταίας εβδομάδας, το «καυτό» ΣΕΦ και τον  παρέμβαση του MVP της κανονικής διάρκειας της Euroleague την περασμένη σεζόν, Νίκολα Μίροτιτς.


Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Πως έζησες Γιαννούλη αυτό το πραγματικό μπρα ντε φερ σήμερα (σ.σ χθες); Έδωσε τη νίκη η άμυνα;

«Πάντα η άμυνα είναι το κλειδί για εμάς. Μέσα από αυτή βρίσκουμε ρυθμό, μπαίνει πιο εύκολα και η μπάλα όταν έχεις πάρει ψυχολογία από την άμυνα και νιώθεις ότι παίζεις καλά. Εμείς επενδύουμε πολλά σε αυτή και έτσι πρέπει να κάνουμε, ειδικά απέναντι σε τόσο ταλαντούχες ομάδες που πρέπει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση και συγκεντρωμένος. Θεωρώ ότι η σημερινή (σ.σ χθεσινή) είναι μια μεγάλη νίκη πολλώ δε μάλλον για τη δεδομένη χρονική στιγμή».
5826644.jpg

Ο Ολυμπιακός προερχόταν από δύο ματς που τα βρήκε σκούρα και με την εκκίνηση του παιχνιδιού αυτού φαινόταν ότι μπορεί να τριτώσει. Παρόλα αυτά βρήκατε τη δύναμη και αντιδράσατε. Είναι αυτό το mentality της ομάδας;

Με το που μπαίνει το ερωτηματικό στην πρόταση, εμφανίζεται ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος περίμενε υπομονετικά να δώσει τα συγχαρητήριά του στον Λαρεντζάκη. Και τότε γυρνάει στο BN Sports και τονίζει: «Απίστευτος, δεν παίζεται ο τύπος. Δεν έχασε σουτ σήμερα, μας… σκότωσε» παραδέχθηκε ιπποτικά όπως οφείλει να κάνει κάθε μεγάλος αθλητής και έφυγε για να φωτογραφηθεί με μικρούς και μεγάλους φίλους του Ολυμπιακού. Το χαμόγελο του Γιαννούλη για τα επόμενα δευτερόλεπτα μετά την παρέμβαση αυτή, απλά δεν περιγράφεται με λόγια. Αφού ευχαρίστησε λοιπόν τον σούπερ σταρ των Καταλανών, του ευχήθηκε καλή επιστροφή, καλή ξεκούραση και επέστρεψε στην κουβέντα μας.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς στο 100%. Θα υπάρξουν και μέρες που τα σουτ δεν θα μπαίνουν, θα είμαστε κουρασμένοι σωματικά και πνευματικά. Και εμείς άνθρωποι είμαστε, όχι ρομπότ. Είναι πολλά τα παιχνίδια μέσα στη χρονιά που θα έρθουν και τέτοιες νύχτες. Η σημερινή νίκη όμως και ο τρόπος που ήρθε θεωρώ πως μπορεί να μας δώσει την ενέργεια και τη φιλοσοφία που είχαμε πριν από τον αγώνα με την Αρμάνι. Την προσήλωσή μας στην άμυνα, την προσέγγιση για μάχη σε κάθε φάση, για κάθε μπάλα. Από εδώ και πέρα λόγω και των στενών χρονικών περιθωρίων, κάθε παιχνίδι θα είναι και πιο δύσκολο, πιο απαιτητικό. Κρατάμε αυτήν την ομοιογένεια και προχωράμε».

 

Είναι το μακρινό σουτ το… ψωμί σου;

«Εεε ναι αφού βλέπεις, μέσα δεν μπορώ να πάω έτσι όπως είμαι (Γέλια). Θεωρώ πως όταν έχω καλή ψυχολογία και νιώθω καλά, που συνήθως έτσι νιώθω από μακριά, αποτελώ μία σημαντική απειλή για τον αντίπαλο και ένας παραπάνω πονοκέφαλος. Όταν αρχίζουν και μπαίνουν, παθαίνω εξάρτηση».
5826649.jpg

Τέλος, ο κόσμος του Ολυμπιακού γέμισε για μία ακόμα φορά φέτος το ΣΕΦ δημιουργώντας μία «καυτή» ατμόσφαιρα. Πόσο σας βοήθησε σήμερα;

«Ήταν συγκλονιστικοί οι φίλαθλοί μας, αποτέλεσαν τη δύναμή μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό. Έπαιξαν κομβικό ρόλο στη δεύτερη περίοδο για να επιστρέψουμε. Ελπίζω να τους ανταποδώσαμε με τη νίκη αυτή, τη στήριξή τους».
5826637.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0