Basket Talk

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 77-70: Σερίφης της Ευρωλίγκα σε ματς... Φαρ-Ουέστ και «Κάουνας ερχόμαστε»!

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 77-70: Σερίφης της Ευρωλίγκα σε ματς... Φαρ-Ουέστ και «Κάουνας ερχόμαστε»!
Πάθος, πίεση, άγχος, άμυνες που έσπαγαν... κόκκαλα. Το ντέρμπι κορυφής της 27ης Αγωνιστικής της Euroleague ήταν μία πραγματική «σκυλομαχία» με θριαμβευτή τον Ολυμπιακό (77-70 την Μπαρτσελόνα) σε ένα ΣΕΦ που.... κόχλαζε. «Μαγικό» τελευταίο τρίλεπτο από τους Πειραιώτες που πάτησαν και πάλι κορυφή (19-8 το ρεκόρ).
Είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου παιχνιδιού πριν το τζάμπολ του και ως τέτοιο εξελίχθηκε. Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στο παρκέ του ΣΕΦ, μόχθησαν για την 19η τους νίκη στη σεζόν, έπαιξαν άμυνα σεμιναριακή, ένιωθαν την πίεση σε κάθε επιθεσή τους και τελικώς, σε ένα κλειστό ματς. αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι Πειραιώτες κυρίως χάρις την άμυνά τους και το σουπερ τελευταίο τρίλεπτο.

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε ως «οφθαλμός αντί οφθαλμού». Η Μπαρτσελόνα έκανε στην πρώτη περίοδο ότι κάνει καλά ο Ολυμπιακός ως τώρα στη σεζόν. Κυκλοφορούσε αρκετά και καλά τη μπάλα, έπαιξε σκληρή άμυνα και εκμεταλλευόμενη τα κενά στην «ερυθρλολευκη» ρακέτα, τον αφηνιασμένο Νίκολα Μίροτιτς (4/4) και τα επιθετικά της ριμπάοντ, πήρε τη διαφορά με το μέρος της. Μάλιστα, από το 6΄ και μέχρι το 11΄', έτρεξε ένα 13-2 και προηγήθηκε με double score (11-22).

Η εικόνα που έβλεπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τους παίκτες του τον έκανε... έξαλλο, βαζοντάς τα ακόμα και με το συνεργάτη και κουνιάδο του, Στέφανο Τριαντάφυλλο. Εκ του αποτελέσματος όμως οι φωνές στον πάγκο έπιασαν τόπο. Η είσοδος των Σλούκα και Πίτερς βοήθησαν τα μέγιστα, το πάθος του «Λάρε» πρόσθεσε σκληράδα στην άμυνα και με δικό του 12-0 πήρε τα ηνία. Στο διάστημα αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που κατέβαζαν τα επιθετικά ριμπάουντ, ωστόσο η αστοχία στο δίποντο δεν τον άφηνε να νιώσει πιο άνετα με το πρωτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με buzzer beater του ΜακΚίσικ σε ματς κάτω από τους 60 πόντους.

Η εικόνα παρέμεινε παρόμοια και στην τρίτη περίοδο με τη διαφορά ότι από το δεύτερο τρίποντο του Λαπροβίτολα έως εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι και μετά, είχε σταθερά το ισχνό προβάδισμα το οποίο έφτασε μέχρι και το +6 (48-42, 29') με καλάθι του Φαλ.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, αν και ο χρόνος πίεζε, οι παίκτες των δύο ομάδων έδειχναν κάπως πιο απελυθερωμένοι και αυτό φάνηκε και στο σκορ. Τη «βόμβα» του Λαρεντζάκη διαδέχτηκαν δύι σερί τρίποντα από Λαπροβίτολα και Χίγκινς και γρήγορα γρήγορα η διαφορά έπεσε στο καλάθι (53-51, 31'). Ο «πυραυλοκίνητος» ΜακΚίσικ έδωσε κάποιες λύσεις αλλά η Μπαρτσελόνα δια χειρός Μίροτιτς δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει ακόμα και αν το σκορ πήγε ξανά στο +8 (59-51 με τον Μπλακ, 33'). Ο άτοχος Κάλινιτς δεν το έχασε ανανόχλητος (63-60, 35'), ο Χίγκινς απάντησε με το ίδιο «νόμισμα» στον Γιαννούλη και το ματς 2μιση λεπτά πριν το φινάλε ήταν στην κόψη του ξυραφιού. 

Το «κρύο αίμα» του διαφαινόμενου ως MVP της φετινής κανονικής διάρκειας όμως, Σάσα Βεζένκοφ, μόλις μπήκε στο παρκέ, έδωσε στον Ολυμπιακό μία... ασφάλεια (70-63). Ο Χίγκινς ήταν εύστοχος από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» όμως το τρίποντο του κομβικού «Λάρε» τελείωσε την υπόθεση νίκη (75-65, 39'), για να έρθει το τελικό 77-70.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 29-27, 50-45, 77-70

Δείτε το στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0