Face to Face

Ο Λάμπρος Γεωργιάδης στο BN Sports: «Τα συναισθήματα που επικρατούν στην «Αγιά Σοφία» είναι χαρά και συγκίνηση – Η δύναμη της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της»

Ο Λάμπρος Γεωργιάδης στο BN Sports: «Τα συναισθήματα που επικρατούν στην «Αγιά Σοφία» είναι χαρά και συγκίνηση – Η δύναμη της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της»

Η ΑΕΚ μετά από 19 χρόνια έχει την δική της έδρα, στο μέρος όπου βίωσε τις σημαντικότερες επιτυχίες της ιστορίας της και το BN Sports μίλησε με τον παλαίμαχο παίκτη των «κιτρινόμαυρων», Λάμπρο Γεωργιάδη που αγωνίστηκε για επτά χρόνια στην Ένωση και γνωρίζει πολύ καλά την σημασία της Νέας Φιλαδέλφειας για τον οργανισμό της ΑΕΚ.

Συνέντευξη στον Χρήστο Λόη

Η επιστροφή της ΑΕΚ μετά από 19 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι γεγονός. Αρχικά, την Παρασκευή (30/9) η «Αγία Σοφία - OPAP Arena» άνοιξε κι επίσημα τις πύλες της με μία φαντασμαγορική εκδήλωση που καθήλωσε περισσότερους από 32.000 οπαδούς της Ένωσης που έδωσαν βροντερό «παρών» στο νέο γήπεδο.

Τα όσα συνέβησαν στα εγκαίνια είναι δύσκολο να αποτυπωθούν γραπτώς. Οι φίλοι της ΑΕΚ ανεξαρτήτου ηλικίας βίωσαν μοναδικές στιγμές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους. Κι αυτή ήταν μόνο η…προθέρμανση για τον κόσμο της Ένωσης, αφού σήμερα το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα υποδεχθεί την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα για το πρώτο της επίσημο ματς με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Η νέα έδρα της ΑΕΚ για τους παίκτες του «Δικεφάλου» που αγωνίστηκαν στο «Νίκος Γκούμας» σημαίνει πολλά. Τίτλοι, διακρίσεις, χαρές αλλά και λύπες έρχονται στο μυαλό τους και μπορούν αποτυπώσουν με μεγαλύτερη άνεση τι σημαίνει για την ΑΕΚ να έχει το δικό της «σπίτι», στα μέρη οπού δημιούργησε την ιστορία της.

Έτσι, το BN Sports επικοινώνησε με τον παλαίμαχο παίκτη της ΑΕΚ, Λάμπρο Γεωργιάδη που αγωνίστηκε για επτά σεζόν με τα «κιτρινόμαυρα» (1986-1993) και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα στις «χρυσές» εποχές του συλλόγου. Ο άσσος της Ένωσης, μίλησε για το νέο γήπεδο, την σημασία που έχει για το κόσμο η επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

georgiadis1.jpg

Έχοντας αγωνιστεί για επτά σεζόν στο Στάδιο «Νίκος Γκούμας» ποια είναι τα συναισθήματά σας βλέποντας την «Αγιά-Σοφία» γεμάτη από οπαδούς της ΑΕΚ;

Πρώτα από όλα είναι μεγάλη συγκίνηση όχι μόνο για μένα, αλλά για τον κόσμο και την οικογένεια της ΑΕΚ που έχει ζήσει ιστορικές στιγμές. Στα εγκαίνια του γηπέδου, μου ήρθαν μνήμες από τα παλιά και συγκεκριμένα το πρωτάθλημα που πανηγυρίσαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1989. Παράλληλα, βλέποντας το νέο γήπεδο, τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε ένιωθα δέος. Σε αυτό τον ιστορικό χώρο τα συναισθήματα που επικρατούν είναι η χαρά και η συγκίνηση.

Σίγουρα, όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο Δημήτρη Μελισσανίδη διότι μόνο αυτός θα μπορούσε να κάνει αυτό το τεράστιο έργο. Το είπε και το έκανε.

  • Στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όταν βρισκόσασταν εντός αγωνιστικού χώρου τι δυναμική σας έδιναν οι οπαδοί; «Έσπρωχναν» την ομάδα προς την νίκη;

Δεν είναι τυχαίο όταν λένε ότι ο 12ος παίκτης της ομάδας είναι ο κόσμος, πραγματικά στο «Νίκος Γκούμας» η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καυτή και εννοείται ότι ο κόσμος μας βοηθούσε πολύ. Η δύναμη της ΑΕΚ είναι οι φίλαθλοι της, που είναι στο πλευρό της είτε στη Γ’ Εθνική που βρέθηκε, είτε τώρα που επανήλθε δυναμικά. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι μοναδικός και την βοηθάει πάρα πολύ.

aek-egkainia-opap-arena.jpg

  • Για τους οπαδούς της ΑΕΚ, η «Αγία-Σοφία» μετά από 19 χρόνια περιπλάνησης τι σημαίνει;

Οι οπαδοί της ΑΕΚ περίμεναν τόσο χρόνια για την επιστροφή τους στη Νέα Φιλαδέλφεια με μεγάλη ανυπομονησία. Στα εγκαίνια ο κόσμος το διασκέδασε, τραγούδαγε και έφυγε ένα βάρος από πάνω τους αφού η αγαπημένη τους ομάδα επέστρεψε στο σπίτι της μετά από περίπου 20 χρόνια. Η «Αγία-Σοφία» είναι ένα μεγαλείο για τον κόσμο της ΑΕΚ.

  • Πως βλέπετε την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές; Είναι ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;

Πιστεύω ότι η ομάδα με υπομονή και μεγάλη προσπάθεια έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Το σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει μια ομάδα για να ξεχωρίζει, είναι η «ομόνοια» μεταξύ των παικτών και η ομαδικότητα. Η ΑΕΚ απέκτησε την δική της έδρα και η κατάσταση τώρα είναι στα πόδια των παικτών.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0