Face to Face

Ο Δανός δημοσιογράφος Γκέρνιγκον στο BN Sports για τον Μπιέλ: «O κόσμος του Ολυμπιακού να είναι υπομονετικός»

Ο Δανός δημοσιογράφος Γκέρνιγκον στο BN Sports για τον Μπιέλ: «O κόσμος του Ολυμπιακού να είναι υπομονετικός»
Σε ρυθμούς Μπιέλ κινείται ο Ολυμπιακός και το BN Sports ήρθε σε επαφή με τον Φρέντερικ Γκέρνιγκον της δανικής B.T., διαδικτυακή εφημερίδα που επιβεβαίωσε από νωρίς το διαφαινόμενο deal. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τον νεοαποκτηθέντα μεσοεπιθετικό των «ερυθρόλευκων».
Σχετικά Άρθρα

Τους Σκανδιναβούς διέπει ένα πνεύμα διακριτικότητας, γι' αυτό και με ευγενικό τρόπο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις οικονομικού περιεχομένου. Έτσι λοιπόν ο ρεπόρτερ από την Κοπεγχάγη μίλησε για ζητήματα ουσίας, μεταξύ αυτών τον τρόπο παιχνιδιού και τις θέσεις του 25χρονου Ισπανού, όπως και τα μειονεκτήματα. Μετέφερε κλίμα από την χώρα του, αναφορικά με το πως αντιμετώπισε ο κόσμος την μεταγραφή του παίκτη στην Ελλάδα, ενώ τέλος προσπάθησε να μπει στο μυαλό του και να δώσει εξηγήσεις...

Δηλώσεις στον Αντώνη Νιανιά

1. Ποια είναι η γενική άποψη των Δανών για τον Πεπ;

«Ο Μπιέλ θεωρείται αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο δανικό ποδόσφαιρο. Πέρυσι ήταν ο καλύτερος στην Κοπεγχάγη, η οποία κέρδισε το πρωτάθλημα, και πολλοί οπαδοί της είναι σίγουρα πολύ απογοητευμένοι που φεύγει. Ιδίως τώρα που η ομάδα προκρίθηκε στη φάση των ομίλων στο Champions League. Επιπλέον, σκόραρε ήδη 6 φορές και μοίρασε 3 ασίστ σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος, τη φετινή σεζόν. Αυτό το συνοψίζει αρκετά καλά».

2. Τι προσθέτει στην επίθεση του Κορμπεράν; 

«Λοιπόν, δεν ξέρω ακριβώς τι είδους παίκτες έχει ο τωρινός Ολυμπιακός, αλλά σίγουρα θα φέρει κάποια τεχνική και υψηλές δεξιότητες με την μπάλα. Ο Πεπ είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης με καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Είναι σχεδόν τόσο καλός στο να μοιράζει, όσο και στο κομμάτι του σκοαραρίσματος, ενώ είναι εξίσου ικανός στις στημένες φάσεις. Πρόσφατα η Κοπεγχάγη τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην κορυφή της επίθεσης, ώστε να τραβιέται και να συμμετάσχει στο παραγωγικό παιχνίδι επιθετικό, αλλά αυτό γιατί τους έλειπε ένας στράικερ. Συνήθως αγωνίζεται ως δεκάρι, αλλά πολύ συχνά και στα άκρα και ως πλάγιος χαφ».
op.jpg

3. Αναφορικά με τις αδυναμίες του... Τι θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος των «ερυθρόλευκων»

«Λόγω του ύψους του δεν είναι ο πιο δυνατός παίκτης και χρειάζεται πραγματικά να έχει αυτοπεποίθηση για να πετύχει. Χρειάζεται να νιώθει σημαντικός. Ο Μπιέλ ήταν ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία των πρωταθλημάτων της Δανίας, όταν εντάχθηκε στην Κοπεγχάγη, αλλά πραγματικά πέρασε δύσκολα στις δύο πρώτες χρονιές. Δεν έφερε κατευθείαν την ποιότητα που αναμενόταν, οπότε ίσως χρειαστεί να είστε υπομονετικοί μαζί του. Θέλει χρόνο να προσαρμοστεί».

4. Γιατί πιστεύεις ότι επέλεξε τον Ολυμπιακό και όχι κάποια άλλη πρόταση ή την παραμονή του στην Δανία;

«Πολύ καλή ερώτηση. Ο κόσμος εκπλήσσεται που φεύγει, δεδομένου ότι η Κοπεγχάγη θα παίζει στο Champions League. Υπάρχει όμως δυσαρέσκεια και με τον σύλλογο που τον άφησε να φύγει. Νομίζω ότι θέλει να δοκιμάσει κάτι νέο μετά από τρία χρόνια εδώ. Στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγαλύτερος σύλλογος, ένα μεγάλο όνομα, ομάδα που μετράει και την ξέρει ο κόσμος. Αυτό μπορεί να έχει επιρροή, παρόλο που παίζει στο Europa League αυτή τη σεζόν Μια τελευταία πτυχή μπορεί να είναι η οικονομική. Όχι ότι το ξέρω ο ίδιος, αλλά ακούγεται έντονα μέσα ότι θα πληρωθεί πολύ περισσότερο στον Ολυμπιακό παρά στην Κοπεγχάγη, κάτι που σίγουρα μετράει επίσης».

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0