Face to Face

Ο συντάκτης της FIFA Στιβ Χαν, στο BN Sports για τον Χουάνγκ: «Το στυλ παιχνιδιού του μου θυμίζει τον Μόντριτς» (video)

Ο συντάκτης της FIFA Στιβ Χαν, στο BN Sports για τον Χουάνγκ: «Το στυλ παιχνιδιού του μου θυμίζει τον Μόντριτς» (video)
To BN Sports προσέγγισε τον καταξιωμένο Νοτιοκορεάτη δημοσιογράφο Στιβ Χαν, ο οποίος σκιαγράφησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟλυμπιακούΙν Μπεόμ Χουάνγκ, που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον τρόπο παιχνιδιού, τον χαρακτήρα του, αλλά και τα κίνητρα πίσω από την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα.

Επί μία 15ετια συντάκτης στο ειδησεογραφικό «GOAL» και πλέον στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμια ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, «FIFA+». Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερος άνθρωπος για να μιλήσει για τον συμπατριώτη του και πλέον παίκτη του ΟλυμπιακούΧουάνγκ, μιας και διατηρούν προσωπική επαφή.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα στοιχεία που φέρνει ο διεθνής Νοτιοκορεάτης στο παιχνίδι του Μαρτίνς, ενώ τον παρομοίασε με σπουδαίους Ευρωπαίους μέσους. Αναφέρθηκε σε στοιχεία του χαρακτήρα του, αλλά και στις φιλοδοξίες του, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την απόφαση του να προτιμήσει τον Ολυμπιακό, έναντι του γερμανικού ενδιαφέροντος (σ.σ. βλ. Άουγκσμπουργκ). Ένας χρήσιμος οδηγός για τον 25χρονο διεθνή Ασιάτη!

Δηλώσεις στον Αντώνη Νιανιά

Τι στοιχεία προσθέτει ο Χουάνγκ στον Ολυμπιακό;

«Θα προσφέρει στον Ολυμπιακό τρία βασικά στοιχεία: ευελιξία, δημιουργικότητα και ένταση. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει ως εξάρι, οχτάρι ή δεκάρι με την ίδια ευκολία, ακόμη και να λειτουργήσει ως πλάγιος εξτρέμ όταν αναπτύσσεται ευρέως. 

Έχει επίσης τη διορατικότητα να δημιουργήσει από μακρινή απόσταση και αν ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς μπακ ή εξτρέμ με ρυθμό και timing ώστε να κάνουν τρεξίματα πίσω, ο Χουάνγκ θα τους βρίσκει συχνά, ειδικά σε καταστάσεις αντεπιθέσεων. Αμυντικά, δεν είναι ο καταστροφέας της μεσαίας γραμμής ή ένας κλασικός κόφτης, αλλά η διάθεσή του να πιέσει και να τρέξει στο 100% θα είναι πάντα εκεί».

Για όσους δε γνωρίζουν το παιχνίδι του, με ποιον Ευρωπαίο μέσο θα τον σύγκρινες;

«Θα έλεγα ότι μοιάζει αρκετά με τον Λούκα Μόντριτς ή τον Μπερνάρντο Σίλβα, με όλον τον σεβασμό, καταλαβαίνετε ότι συγκρίνω αυστηρά το στυλ τους και όχι το επίπεδο της ποιότητάς τους. Πολυθεσίτες, δεξιοτέχνες με την μπάλα και με υψηλή πίεση και τρεξίματα χωρίς αυτήν»

Τι άποψη έχει το ευρύ κοινό της Κορέας για αυτόν;

«Στην αρχή της πορείας του υπήρξαν αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του να ανταπεξέλθει στην πίεση του διεθνούς ποδοσφαίρου. Αναφέρομαι στην περίοδο που αγωνιζόταν στην εθνική ομάδα το 2019 και το 2020... αλλά έχει κάνει πολύ δρόμο από τότε.

 Η απόδοση του με το εθνόσημο κορυφώθηκε στον τελευταίο γύρο των ασιατικών προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που συμπίπτει με το την μετακόμιση του στη Ρούμπιν Καζάν. Τώρα, οι οπαδοί τον αποδέχονται και εμπιστεύονται τον Χουάνγκ ως έναν από τους σταθερά καλούς χαφ της Κορέας».
OOO_3.jpg

Πιστεύεις ότι μπορεί να ανταπεξέλθει την πίεση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου; Είτε πρόκειται για το Τσάμπιονς είτε για το Γιουρόπα Λιγκ...

«Πιστεύω ότι ένας σύλλογος που αγωνίζεται για μια θέση στο Champions League ή για την φάση των ομίλων του Europa League είναι ο κατάλληλος επόμενος σταθμός για την καριέρα του.

Έχει αποδείξει στη Ρωσία, καθώς και σε όλη του την παρουσία με την εθνική ομάδα της Κορέας, ότι είναι κάτι παραπάνω από ικανός να παίξει ως βασικός για μια ομάδα που προκρίθηκε στο Europa Conference League και επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να είναι ο σύλλογος που μπορεί να του προσφέρει την πρόκληση που χρειάζεται για να κάνει αυτό το επόμενο βήμα στην καριέρα του».

Αναφορικά με τον χαρακτήρα του, πως θα τον χαρακτήριζες;

«Ευφυής και σκληρά εργαζόμενος. Ήμουν στο προπονητικό κέντρο την πρώτη του μέρα στους Βανκούβερ Γουάιτκαπς, το πρώτο του κλαμπ εκτός Κορέας, το 2019. Εκείνη την εποχή, δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε λέξη αγγλικά και ήταν προφανώς πολύ ντροπαλός, κάτι που ήταν κατανοητό αφού ποτέ δεν είχε ζήσει ποτέ σε άλλη χώρα.

 Fast forward περίπου έξι μήνες μετά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικοινωνήσει με τους συμπαίκτες και το προσωπικό του συλλόγου στα αγγλικά, κάτι που όχι μόνο δείχνει ότι είναι έξυπνος, αλλά και την προθυμία του να μάθει και να προσαρμοστεί σε νέο περιβάλλον».

Γνωρίζεις τα κίνητρα πίσω από την επιλογή του να επιλέξει την Ελλάδα εν αντιθέσει με άλλες προτάσεις;

«Ανέφερε πρόσφατα ότι αν και του αρέσει η άνεση της ζωής στην Κορέα, θέλει να συνεχίσει να προκαλεί τον εαυτό του στο υψηλότερο επίπεδο. O Ολυμπιακός του παρέχει την ευκαιρία να παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που τον ιντριγκάρει. 

Είπε επίσης ότι το πρόσφατο φιλικό της Κορέας με τη Βραζιλία τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να παίζει με παίκτες υψηλότερου επιπέδου σε πιο σταθερή βάση».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0