Face to Face

Ο Κιτ Σάιμον στο BN Sports για την Ουαλία: «Εννοείται μπορούμε να φτάσουμε μακριά όπως στο EURO του 2016 – Χαρισματικός άνθρωπος ο Κόλμαν» (video)

Ο Κιτ Σάιμον στο BN Sports για την Ουαλία: «Εννοείται μπορούμε να φτάσουμε μακριά όπως στο EURO του 2016 – Χαρισματικός άνθρωπος ο Κόλμαν» (video)
Το «δεξί» χέρι σε Ατρόμητο και Εθνική Ουαλίας. Ο Κιτ Σάιμον μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την πρόκριση της χώρας του στα τελικά του Μουντιάλ και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη παρουσία του στον Ατρόμητο.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Από τη μία είχε να διαχειριστεί την παραμονή του Ατρομήτου στη Super League 1 και από την άλλη, τον «τελικό» της Εθνικής Ουαλίας απέναντι στην Ουκρανία για μία ιστορική πρόκριση. Βέβαια, είναι ο άνθρωπος πίσω από τις… κάμερες αλλά δεν παύει, να θεωρείται δικαίως ένα σημαντικό γρανάζι και για τις δύο ομάδες.

Ο Κιτ Σάιμον αποτελεί το «δεξί» χέρι, τόσο στον Κρις Κόλμαν στο Περιστέρι, όσο και του Ρόμπερτ Πέιτζ στους «δράκους». Ο 51χρονος κόουτς μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και αναφέρθηκε στην ιστορική επιστροφή της Ουαλίας σε τελικά Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια, έσταξε… μέλι για τον Κόλμαν και παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να δει μερικούς Ουαλούς στην Ελλάδα.

Kit-symons-news-result.jpg

  • Καταρχάς, πώς νιώθετε για την επιστροφή της Ουαλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 64 χρόνια;

«Αρχικά είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι που επιστρέψαμε σε Μουντιάλ μετά από τόσα χρόνια. Το 1993 είχαμε φτάσει πάλι κοντά στο να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο όμως είχαμε ηττηθεί στον τελευταίο αγώνα με τη Ρουμανία και μείναμε εκτός. Αυτή τη φορά, τα καταφέραμε και είμαστε παραπάνω από υπερήφανοι»

  • Ποιο ήταν το κλειδί για να φτάσει η ομάδα εκεί;

«Το κλειδί είναι πως όλα αυτά τα χρόνια είμαστε μαζί. Είμαστε ένα σαν ομάδα. Δυναμώνουμε και εξελισσόμαστε μαζικά για το καλό της χώρας και της ομάδας. Από τους παίκτες μέχρι το σταφ. Όλοι παλεύουμε για τον άλλον και έχουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, για αυτό και νιώθουμε σαν το σπίτι μας όταν μαζευόμαστε για την Εθνική ομάδα. Φυσικά, έχουμε και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κάνουν την διαφορά αλλά το σημαντικό είναι πως είμαστε ενωμένοι»

  • Είχατε φτάσει στα ημιτελικά του EURO 2016. Πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στο Κατάρ;

«Θα έλεγα πως ναι. Δεν υπάρχει λόγος να πω ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε τόσο μακριά και στο Μουντιάλ παρά τις διαφοροποιήσεις στο ρόστερ από τότε. Έχουμε έναν δύσκολο όμιλο βέβαια αλλά θεωρώ πως μπορούμε να το περάσουμε. Θυμάμαι ότι ο Κρις Κόλμαν είχε πει τότε πως «Δεν πρέπει να φοβόμαστε να ονειρευτούμε» και βλέπαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, φτάνοντας μέχρι εκεί»

  • Ο Μπέιλ έχει δεχτεί έντονη κριτική. Τι έχετε να πείτε για εκείνον αφού τον ζείτε από κοντά; Επίσης, πώς είναι σαν άνθρωπος και αν πιστεύετε ότι θα μπορούσε να παίξει κάποια στιγμή στην Ελλάδα;

«Όντως ο Μπέιλ έχει δεχθεί κρητική αλλά για εμένα, δεν είναι σωστό όλο αυτό που γίνεται. Ειδικά από τις εφημερίδες στην Ισπανία. Από αυτές δέχεται την περισσότερη κριτική αλλά πρέπει όλοι να δουν τα ρεκόρ ή όσα πρόσφερε στη Ρεάλ Μαδρίτης όλα αυτά τα χρόνια. Τα ρεκόρ μιλούν για εκείνον και όσα έχει πετύχει και όχι η κριτική. Επίσης, είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Φανταστικός. Για πολλά χρόνια έχει αποδείξει την τρομερή ποιότητά του και είναι άριστος επαγγελματίας. Τώρα όσο για την Ελλάδα, θα ήταν μεγάλη έκπληξη να τον δω στη χώρα σας αλλά στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις»

  • Πώς είναι η καθημερινότητά σας όταν έχετε και τον Ατρόμητο και την Ουαλία;

«Είναι δύσκολο να έχω δύο δουλειές. Δεν έχω καθόλου χρόνο γενικά. Όταν είμαι στον Ατρόμητο επικεντρώνομαι εκεί και όταν δεν είναι ο Ατρόμητος, έχουμε την Ουαλία, οπότε το πρόγραμμα είναι γεμάτο. Το καλό είναι που δουλεύω πάνω στο ποδόσφαιρο που αγαπώ και νιώθω ευλογημένος που είμαι σε δύο τόσο μεγάλες ομάδες. Μπορεί να έχει πολύ δουλειά αλλά μου αρέσει»

  • Είστε με τον Κόλμαν για πολύ καιρό. Τι το ιδιαίτερο έχει ως προπονητής και πώς είναι σαν χαρακτήρας;

«Τον γνωρίζω πολύ καιρό όντως. Ήμασταν μαζί σε αρκετές ομάδες και έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι. Είναι πραγματικά εξαιρετικός χαρακτήρας και χαρισματικός άνθρωπος. Το μυστικό του η σχέση που χτίζει με τους ποδοσφαιριστές. Είναι το «αφεντικό» αλλά ανοίγεται με τους παίκτες και τους δίνει το απαραίτητο κίνητρο για να προχωρήσουν»

4287353_1.jpg

  • Τι έχετε ξεχωρίσει από τον Ατρόμητο και τι σας αρέσει περισσότερο στην Ελλάδα;

«Μου αρέσει απίστευτα η ζωή στην Αθήνα. Ήρθαμε σε δύσκολη περίοδο στον Ατρόμητο αφού ήταν χαμηλά στη βαθμολογία και όλοι ήταν δυσαρεστημένοι. Δουλέψαμε, το παλέψαμε μαζί και στο τέλος όλοι χαμογελάγαμε που πετύχαμε τον στόχο μας. Οι οπαδοί μας ήταν δίπλα μας συνέχεια και οι παίκτες έδωσαν το 100%. Ήταν όλοι εξαιρετικοί. Ήταν εντυπωσιακή εμπειρία και μιλάμε για ένα περιβάλλον που όλοι συνεργάζονται αρμονικά και είναι μαζί. Ο στόχος μας είναι να πατήσουμε στις βάσεις που χτίσαμε και να πάμε ακόμα ψηλότερα του χρόνου»

  • Ποιον Ουαλό ποδοσφαιριστή θα θέλατε να δείτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Πολύ δύσκολη ερώτηση είναι η αλήθεια. Δεν έχει να κάνει με ποιον παίκτη μου αρέσει περισσότερο. Θα έλεγα τον Τζο Άλεν ή τον Μπεν Ντέιβις. Αμφότεροι είναι εξαιρετικοί παίκτες και άριστοι επαγγελματίες. Τους έχω ζήσει περισσότερο από άλλους ποδοσφαιριστές και συνδέονται με τον κόσμο της κάθε ομάδας. Αν κάποιος τους φέρει στην Ελλάδα, είμαι σίγουρος πως θα γεμίζουν κάθε γήπεδο γιατί είναι εξαιρετικοί πραγματικά»

5482614.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0