Face to Face

Ο Γκρέκα Σορκάν στο BN Sports: «Εύκολη απόφαση να έρθω στον Απόλλωνα Σμύρνης – Έμαθα πολλά δίπλα στον Όμπλακ» (video)

Ο Γκρέκα Σορκάν στο BN Sports: «Εύκολη απόφαση να έρθω στον Απόλλωνα Σμύρνης – Έμαθα πολλά δίπλα στον Όμπλακ» (video)

Μόλις δύο 90λεπτα χρειάστηκε για να κάνει όλη τη Super League να τον παρατηρήσει. Παράλληλα, ο Απόλλων Σμύρνης είναι έτοιμος για το… θαύμα, έχοντας στα καρέ του τον Γκρέκα Σορκάν, ο οποίος αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για τους πρώτους του μήνες στην Ελλάδα αλλά και τον Γιαν Όμπλακ.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Ο Απόλλων Σμύρνης πάει από κακό στο χειρότερο. Τουλάχιστον μέχρι την διακοπή για τις εθνικές ομάδες, όλα ήταν εφιαλτικά για τον ελληνικό σύλλογο, με τον υποβιβασμό να πλησιάζει πιο πολύ από ποτέ

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που πήραν την ευκαιρία τους και την έχουν αξιοποιήσει το… έπακρο, είναι ο Γκρέκα Σορκάν. Ο 26χρονος πορτιέρο έχει πάρει θέση κάτω από τα καρέ στα τέσσερα τελευταία ματς και έχει δείξει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, «πηδώντας» από τρίτος στην ιεραρχία με Βέρχουλστ και Κότσαρη, σε πρώτος. Ο ίδιος, βρίσκεται από τον περασμένο Γενάρη στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στο BN Sports για τους πρώτους του μήνες στη χώρα μας.

Οι αρχικές του εντυπώσεις, τα «μαθήματα» από τους άλλους πορτιέρο αλλά και η συμβίωση με τον Γιαν Όμπλακ στην εθνική Σλοβενίας.

Αναλυτικά είπε:

  • Πες μου για τη ζωή σου εδώ; Ποια είναι η εντύπωσή σου από την Ελλάδα και τον Απόλλωνα Σμύρνης;

«Μου αρέσει πολύ η ζωή εδώ. Τα πάντα. Είναι πολύ καλός ο τρόπος ζωής, οι άνθρωποι. Πραγματικά έχω μόνο καλά λόγια να πω για την Ελλάδα και τον Απόλλωνα Σμύρνης»

  • Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου άρεσε στην Ελλάδα;

«Μου άρεσαν από την αρχή τα πάντα εδώ. Σε εμένα και την οικογένειά μου. Ο καιρός είναι καλός, οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί, αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο, το φαγητό είναι καταπληκτικό»

  • Πώς ένιωσες όταν άκουσες την προσφορά του Απόλλωνα Σμύρνης;

«Έμεινα ευχάριστα έκπληκτος και δεν ήταν δύσκολη απόφαση να έρθω στην Αθήνα και στον Απόλλωνα. Άκουσα μόνο καλά λόγια για την Ελλάδα από κάποιους παίκτες που παίζουν ήδη εδώ»

  • Με ποιους μίλησες και τι είπατε;

«Ναι όταν άκουσα την προσφορά από τον Απόλλωνα ήθελα να ρωτήσω κάποιον πώς είναι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο γιατί δεν ήξερα. Μου είχαν πει ότι έχει πολύ καλή ποιότητα ποδοσφαίρου και πολύ καλή ζωή, οπότε δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Είχα μιλήσει αρχικά με τον Σλοβένο τερματοφύλακα Κότνικ, αλλά και τον Σλίβκα γιατί παίζαμε μαζί στο παρελθόν στη Σλοβενία»

  • Ποιο είναι το μυστικό και στις πρώτες σου εμφανίσεις με τον Απόλλωνα Σμύρνης, η ομάδα κέρδισε;

«Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Περίμενα αυτή την ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκα πολύ καλά. Όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια»

  • Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου στους τελευταίους αγώνες;

«Κάθε στιγμή των παιχνιδιών ήταν ξεχωριστή για μένα, αλλά για μένα το πιο σημαντικό ήταν ότι μπόρεσα να βοηθήσω μια ομάδα να κερδίσει. Η καλύτερη στιγμή λοιπόν ήταν όταν κερδίσαμε αυτά τα δύο παιχνίδια σαν ομάδα. Όπου κι αν βρίσκομαι δίνω το 120% μου»

5563284.jpg

  • Έχεις μαζί σου δύο σπουδαίους τερματοφύλακες. Τους Κότσαρη και Βέρχουλστ. Μαθαίνεις μαζί τους;

«Κάθε τερματοφύλακας έχει το δικό του στυλ. Έτσι, μιλάμε μεταξύ μας και βοηθάμε ο ένας τον άλλον, ο καθένας με τον τρόπο του.»

  • Για τον Κούρτιτς ποια είναι η γνώμη σου; Είσαι υπερήφανος με όσα έχει πετύχει στον ΠΑΟΚ;

«Ο Κούρτιτς είναι πολύ καλός παίκτης και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον που όλα του ήρθαν μαζί και έκανε μια πολύ καλή σεζόν, του εύχομαι τα καλύτερα»

  • Ποια ομάδα σας έχει εντυπωσιάσει περισσότερο στην Ελλάδα;

«Προς το παρόν, νομίζω ότι ξεχωρίζουν 4-5 ομάδες, με το πρωτάθλημα να είναι αρκετά ισάξιο»

  • Πες μου για τον Όμπλακ. Πώς είναι το να είσαι στην εθνική ομάδα μαζί του;

«Ήταν πολύ καλή εμπειρία που ήμουν μαζί του στην εθνική ομάδα. Για μένα είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή. Έμαθα πολλά από αυτόν αλλά ελπίζω σύντομα να ξαναγίνουμε συμπαίκτες»

  • Πώς είναι ως χαρακτήρας;

«Είναι πολύ ήρεμος, πολύ επαγγελματίας και πρώτα από όλα είναι πολύ καλός άνθρωπος. Έχει όλο το πακέτο»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

«Οι στόχοι μου για τη φετινή σεζόν είναι πρώτα να παραμείνουμε στη Superleague με την ομάδα και μετά θα δούμε τι θα γίνει»

dce00dec9e4001950f1d-grega-sorcan.jpg

  • Θα αντάλλαζες την ποδοσφαιρική σου καριέρα με κάτι άλλο;

«Όχι, μου αρέσει πολύ στο ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν το όνειρό μου από νεαρή ηλικία, οπότε όχι δεν θέλω να ανταλλάξω την ποδοσφαιρική μου καριέρα για τίποτα»

  • Ποιο είναι το είδωλό σου και η καλύτερη στιγμή στην ποδοσφαιρική σου καριέρα και γιατί;

«Δεν έχω ιδιαίτερο είδωλο. Μου αρέσουν οι Όμπλακ, Χαντάνοβιτς, Μπουφόν. Η καλύτερή μου στιγμή νομίζω ήταν όταν κέρδισα ένα πρωτάθλημα στην Ιταλία με την Primavera της Κίεβο και ίσως ακόμη καλύτερη στιγμή, ήταν όταν ήμουν 20, όταν πήρα πρόσκληση για την Εθνική ομάδα. Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται ότι θα παίξει για τη χώρα του»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0