Face to Face

Ο Άντι Άμος στο BN Sports: «Μέντοράς μου ο Κάτας – Ποιος είμαι εγώ να μιλήσω για τον Σφαιρόπουλο;»

Ο Άντι Άμος στο BN Sports: «Μέντοράς μου ο Κάτας – Ποιος είμαι εγώ να μιλήσω για τον Σφαιρόπουλο;»

Ο προπονητής της U18 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Άντι Άμος, μιλάει στο BN Sports για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του ANGT της Πάτρας και όχι μόνο.

Συνέντευξη στην Βασιλική Καραμούζα

Το τρία στα τρία έκανε η U18 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ANGT που διεξάγεται στην Πάτρα, κερδίζοντας κατά σειρά τον Ολυμπιακό (88-55), την Ακαδημία του Ζάζα Πατσούλια (93-44) και την Μπαρτσελόνα (85-79), αποτελέσματα που της εξασφάλισαν την παρουσία της στο μεγάλο τελικό του τουρνουά (27, 16:00).

Ο προπονητής της ομάδας του «λαού», Άντι Άμος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο BN Sports μετά τη νίκη της ομάδας του επί των «Μπλαουγκράνα», δείχνοντας συγκρατημένη αισιοδοξία ενόψει του τελευταίου και καθοριστικού ματς κόντρα στην έτερη φιναλίστ, την ιταλική Στέλα Ατζούρα.

«Το τουρνουά είναι πολύ υψηλού επιπέδου, όπως και οι ομάδες που συμμετέχουν. Υπάρχει καλή οργάνωση. Είμαστε ξεχωριστή ομάδα, παίζουμε μαζί τρία χρόνια τώρα. Ήρθαμε για να κερδίσουμε τα παιχνίδια και το κάναμε, παίζοντας απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα μία νίκη», ανέφερε σε πρώτη φάση.

Ερωτηθείς για τον Όντετ Κάτας, του οποίου υπήρξε βοηθός στην Εθνική Ισραήλ, απάντησε στάζοντας μέλι: «Ο Κάτας είναι μέντοράς μου, είναι φίλος μου, είναι καταπληκτικός προπονητής. Μάλιστα, χρησιμοποιώ πολλά από τα συστήματά του. Είμαι τυχερός που έχω δουλέψει δίπλα του».

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε και για τον δικό μας Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος βρισκόταν στο «τιμόνι» της πρώτης ομάδας της Μακάμπι Τελ Αβίβ τα τελευταία δυο μισή χρόνια. Ο κόουτς Άμος είπε με αφοπλιστική ταπεινότητα: «Ποιος είμαι εγώ να μιλήσω για τον Σφαιρόπουλο;» και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος: «Είναι σπουδαίος προπονητής, αλλά και άνθρωπος. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές, έχω παρακολουθήσει πάρα πολλές από τις προπονήσεις του. Είναι τεράστια τιμή για την Μακάμπι που υπήρξε προπονητής της».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0