Face to Face

Ο Δημήτρης Ανάκογλου στο BN Sports για τον Γκουστάβο Πογιέτ: «Θα πετύχει στην Εθνική Ελλάδας – Με στήριξε όταν στην ΑΕΚ μου χρέωναν τις ευθύνες της κατάστασης» (video)

Ο Δημήτρης Ανάκογλου στο BN Sports για τον Γκουστάβο Πογιέτ: «Θα πετύχει στην Εθνική Ελλάδας – Με στήριξε όταν στην ΑΕΚ μου χρέωναν τις ευθύνες της κατάστασης» (video)

Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στην ΑΕΚ όταν υποβιβάστηκε και πρόλαβε τον Γκουστάβο Πογιέτ πριν αποχωρήσει για τη Βέροια. Ο Δημήτρης Ανάκογλου θυμάται αποκλειστικά στο BN Sports την κοινή παρουσία του με τον Ουρουγουανό προπονητή και αναλύει τα σημεία που μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις μένουν για να επισημοποιηθεί η πρόσληψη του Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός κόουτς θα αποτελέσει τον νέο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας και θα κληθεί να την οδηγήσει και πάλι στις μεγάλες διοργανώσεις, με αρχή τα προκριματικά του EURO 2024. Πριν λίγες μέρες, ο Χρήστος Αραβίδης είχε μίλησε στο BN Sports για την περίπτωση του έμπειρου τεχνικού, όπως και ο Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος στάθηκε στην προσωπικότητά του άλλοτε προπονητή της ΑΕΚ.

Τη σεζόν 2015/16, ο Πογιέτ είχε στο ρόστερ της Ένωσης και τον Δημήτρη Ανάκογλου. Ο αρχηγός του Πανσερραϊκού, ήταν για έξι μήνες στην ομάδα εκείνη τη χρονιά και έζησε αρκετά τον Ουρουγουανό προπονητή. Ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο BN Sports, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα αλλά και το μυαλό του 54χρονου τεχνικού ενώ τόνισε πως θα βοηθήσει την Ελλάδα να μπει σε μεγάλη διοργάνωση.

Αναλυτικά είπε:

  • Αγωνιστικά, ποιος είναι ο Πογιέτ; Σαν προπονητής;

«Ο Γκουστάβο Πογιέτ είναι ένας άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα και με μια μεγάλη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής. Είναι παθιασμένος με την δουλειά του και δείχνει να παίρνει ζωής από το ποδόσφαιρο. Δουλεύει πολύ σε όλους τους τομείς αλλά και με όλους τους παίχτες που έχει στο ρόστερ του

  • Σαν συμπεριφορά στα αποδυτήρια τι θυμάσαι;

«Του αρέσει να υπάρχει πειθαρχία μέσα στα αποδυτήρια και σοβαρότητα φυσικά μέχρι ένα σημείο γιατί θα δώσει στην ομάδα και πολύ καλή ψυχολογία και ζωντάνια»

  • Είναι από τους προπονητές στην καριέρα σου που έχεις κρατήσει όσα σου είπε και γιατί;

«Από κάθε προπονητή κάτι πρέπει να κρατάμε.. Εγώ από τον συγκεκριμένο προπονητή κράτησα την ένταση και τη ζωντάνια που ήθελε να έχουν οι παίκτες αλλά και την ψυχολογία που έδινε σε όλους. Γιατί όπως ξέρουμε, είναι παρά πολύ σημαντική η ψυχολογία στο άθλημα μας αλλά και στην ζωή μας»

  • Μία ξεχωριστή στιγμή που θυμάσαι μαζί του;

«Η αλήθεια είναι πως όταν πρωτοήρθε στην ΑΕΚ ο Πογιέτ ήταν μια περίοδος που κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες έπρεπε να χρεωθούν τις ευθύνες για την τότε κατάσταση και μέσα σε αυτούς ήμουν και εγώ. Ίσως να είχα και την πρωτιά. Οπότε κάναμε κάποιες προσωπικές κουβέντες με τον ερχομό του και αυτό που κράτησα ήταν όταν μου είπε πως αν εγώ θέλω και συνεχίσω να προπονούμαι όπως έβλεπε, θα μπορούσα να έχω μια θέση στην ομάδα και στο αρχικό σχήμα. Αλλά μετά κατάλαβε και αυτός πως το θέμα δεν ήταν αγωνιστικό. Αλλά τον ευχαριστώ γιατί παρόλο που ήταν πολύ λίγο καιρό στην ομάδα, μου μίλησε και με έκανε να καταλάβω τι πραγματικά συνέβαινε. Το εκτίμησα πάρα πολύ και έχει τον σεβασμό μου»

  • Θεωρείς πως το πέρασμα από την ΑΕΚ και ο τρόπος που έφυγε θα τον επηρεάσουν τώρα ή όχι γιατί;

«Όχι δεν θεωρώ πως θα τον επηρεάσει κάπου. Τουλάχιστον όχι αρνητικά. Έχει περάσει από την Ελλάδα και ξέρει κάποια πράγματα και κάποιους παίκτες προσωπικά. Αυτό μόνο για καλό μπορεί να τον επηρεάσει»

  • Σε τι θα βοηθήσει την Εθνική Ελλάδας;

«Θα χρειαστεί χρόνο όπως άλλωστε κάθε προπονητής για να μάθει τους παίκτες από κοντά και να τον μάθουν και αυτοί. Θα δώσει ώθηση στην ψυχολογία και την νοοτροπία που θέλει στους παίκτες»

3704809.jpg

  • Ποια είναι η φιλοσοφία του και αν μπορεί να το μεταδώσει στην Ελλάδα;

«Έχει την νοοτροπία του νικητή και θέλει με τον τρόπο παιχνιδιού του να το περάσει αυτό στην ομάδα. Το πιο σημαντικό από όλα νομίζω πως είναι οι νίκες για τον συγκεκριμένο προπονητή και κάνει τα πάντα για να τα πετύχει»

  • Ο Χρήστος Αραβίδης είχε παραδεχθεί τις προάλλες πως ο Πογιέτ μπορεί να στείλει την Ελλάδα σε μία μεγάλη διοργάνωση. Εσύ το πιστεύεις αυτό και γιατί;

«Εύχομαι πρώτα από όλα να τα καταφέρει γιατί πραγματικά η Εθνική μας το χρειάζεται. Η αλήθεια είναι πως έχει την προσωπικότητα και τις ικανότητες να τα καταφέρει και του εύχομαι να το πετύχει»

3718137.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0