Face to Face

Ο Κέβιν Σονί στο BN Sports: «Θέλω να γράψω ιστορία με τον Αστέρα Τρίπολης – Ο Μπαλοτέλι το μεγάλο μου είδωλο» (video)

Ο Κέβιν Σονί στο BN Sports: «Θέλω να γράψω ιστορία με τον Αστέρα Τρίπολης – Ο Μπαλοτέλι το μεγάλο μου είδωλο» (video)

Αναμφίβολα, είναι από τις κορυφαίες αποκαλύψεις της φετινής σεζόν στη Superleague. Ο Κέβιν Σονί βγάζει μάτια με τον Αστέρα Τρίπολης και ο ίδιος, αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για το μυστικό των εμφανίσεών του, τους στόχους που αλλά και το deal που τον οδήγησε στην Αρκαδία.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η μεταγραφή του Κέβιν Σονί από τη Χιρόνα ως ελεύθερος, δεν σύλλεξε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο 23χρονος εξτρέμ μπορεί να ήρθε από μία αγορά που γνωρίζει καλά ο Αστέρας Τρίπολης (ισπανική), αλλά δεν σημαίνει πως πάντα, είναι και… επιτυχημένη. Ωστόσο, ο Καμερουνέζος, από την πρώτη στιγμή που πάτησε στην Αρκαδία, έδειξε πως είναι κάτι διαφορετικό.

Ο τρόπος παιχνιδιού του, οι εκτελέσεις του, τα δυνατά σουτ. Όλα ήταν ένα εκρηκτικό μείγμα κοκτέιλ που έλειπε από την «μηχανή» του Ράσταβατς. Από το πρώτο του ματς, έδειξε πως έχει πολλά να προσφέρει στον Αστέρα. Σήμερα, έπειτα από 17 συμμετοχές και έξι γκολ, ο νεαρός άσος αποτελεί ένα από τα «αστέρια» του πρωταθλήματος και το καλοκαίρι μοιάζει… «καυτό» για εκείνον.

Ο Σονί μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και αναφέρθηκε σε αυτό το καλό ξεκίνημα, το μυστικό που το καταφέρνει αλλά και πως έγινε το deal με τον Αστέρα ΤρίποληςΑποκαλύπτει το μεγάλο του είδωλο ενώ κάνει και ειδική αναφορά στην οικογένειά του.

Αναλυτικά είπε:

  • Πώς είναι η ζωή σου στον Αστέρα Τρίπολης; Σου αρέσει να παίζεις στην Ελλάδα και γιατί;

«Η ζωή είναι ευχάριστη στην Τρίπολη. Οι συμπαίκτες, ο σύλλογος, οι κάτοικοι είναι πολύ ζεστοί, νιώθουν καλά εδώ. Ο προπονητής μάς εμπιστεύεται και αισθάνεται στο ευχαριστημένος με εμάς. Οι οπαδοί μας μάς ωθούν να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, και μας στηρίζουν ακόμα και όταν… χιονίζει. Θυμάμαι ότι ήταν εκεί και περίμεναν την άφιξη του λεωφορείου εν ψυχρό, μετά τη νίκη μας εκτός απέναντι στον μεγάλο Παναθηναϊκό. Μου αρέσει να παίζω στην Ελλάδα γιατί το πρωτάθλημα έχει μεγάλες ομάδες που έχουν σημαδέψει την ιστορία του ποδοσφαίρου και θέλω να γράψω και εγώ ιστορία εδώ»

  • Πώς ήρθες στην Ελλάδα; Ποια ήταν τα συναισθήματα σου όταν είδες την προσφορά του Αστέρα;

«Ήρθα με αεροπλάνο (γέλια). Σοβαρά τώρα, μετά το ταξίδι μου στην Ισπανία, μου παρουσιάστηκαν αρκετές ευκαιρίες και επέλεξα τον Αστέρα Τρίπολης. Το αθλητικό project ήταν πολύ ενδιαφέρον και έτσι δεν δίστασα. Είπα στον εαυτό μου ότι θα μπορούσα να βοηθήσω με κάποιες από τις ικανότητές μου στις ομάδες και ότι επίσης θα μάθω πολλά σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο.»

  • Είχες παίξει στην Ισπανία και τη Γαλλία. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των τριών χωρών και ποιο σου αρέσει περισσότερο;

«Πράγματι, έχω εξελιχθεί σε αυτά τα διαφορετικά πρωταθλήματα, και για να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σου, όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο όπως εγώ, δεν υπάρχει διαφορά. Η αγάπη για την μπάλα παραμένει παντού ίδια. Παίζεις, κερδίζεις, χαρίζεις ένα χαμόγελο στον οπαδό, στην οικογένειά σου, είσαι περήφανος φορώντας τις φανέλες που φοράς, διασκεδάζεις στο γήπεδο, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία»

Super League Interwetten 2021-22, matchday 07 match between Asteras Tripoli FC and Panathinaikos FC at "Theodoros Kolokotronis" on October 23, 2021 in Tripoli, Greece. Photo by: Vagelis Exarchos / Reporter Images

  • Ποια είναι η γνώμη σας για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Όπως σας είπα, το πρωτάθλημά σας έχει δώσει πολλά στο ποδόσφαιρο. Μεγάλα ονόματα έχουν «βγει» από αυτό το πρωτάθλημα και έχουν εξελιχθεί σε αυτό το πρωτάθλημα, δεν είναι μυστικό ότι είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.»

  • Μίλησέ μου για αυτή τη σεζόν. Είστε ικανοποιημένος από τη φετινή διαδικασία ή όχι και γιατί;

«Βρισκόμαστε στα μισά της σεζόν και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Σκοράρουμε περισσότερα γκολ και είμαστε σε ικανοποιητική θέση, αλλά στοχεύουμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και γι' αυτό θα συνεχίσουμε να δίνουμε το καλύτερο στο γήπεδο. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των οπαδών και της διοίκησης του συλλόγου»

  • Ξεκίνησες καταπληκτικά και είσαι μια από τις εκπλήξεις της Superleague. Πώς νιώθεις για αυτό και ποιο είναι το μυστικό σου;

«Δεν νομίζω ότι είμαι έκπληξη για τη Superleague. ο Αστέρας με εμπιστεύθηκε και με επιστράτευσε για τις ικανότητές μου. Με εμπιστεύτηκαν και τους δείχνω ότι δεν είχαν άδικο και όπως είπα όταν νιώθεις καλά, βγαίνει και στο γήπεδο. Οι συμπαίκτες μου με βάζουν σε καλές συνθήκες και προσπαθώ να κάνω το ίδιο ώστε να καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Αν καταφέρω να τονώσω την ομάδα χάρη στην απόδοσή μου τότε έχω πετύχει. Δεν υπάρχει μυστικό ότι δουλεύω σκληρά, προπονούμαι σκληρά σωματικά και ψυχικά, κρατάω το κεφάλι μου στους ώμους μου, συγκεντρωμένος, για να είμαι ακόμα καλύτερος.»

  • Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σου εδώ;

«Έχουμε πάρει σημαντικές νίκες και έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές αλλά θα έλεγα τον θρίαμβο κόντρα στον Ατρόμητο. Ήταν από τα καλύτερα ματς μας συνολικά σαν ομάδα και για εμένα, ένα παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ γιατί είχα δύο γκολ και δύο ασίστ»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

«Όπως για κάθε ποδοσφαιριστή, να κερδίσω ένα Champions League στην καριέρα μου και να καταφέρω να πανηγυρίσω ένα Copa Africa με τη χώρα μου»

  • Ποιο είναι το είδωλό σου στην καριέρα σου;

«Ο Μάριο Μπαλοτέλι, παρά τα περίπλοκα παιδικά του χρόνια και παρά τον ρατσισμό, κατάφερε να γίνει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου και παρ' όλες τις διαμάχες που είχε, δείχνει στο γήπεδο ποιος πραγματικά είναι. Για αυτό κλήθηκε και πάλι για την εθνική ομάδα»

  • Πώς αντιμετωπίζεις την απουσία της οικογένειάς σου;

«Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαι τακτικά συνδεδεμένος με την οικογένειά μου μέσω τηλεφώνου. Προσπαθούν να έρθουν να με επισκεφτούν όταν έχω ρεπό, αλλά είναι επίσης μια πηγή κινήτρου που συμβάλλουν στην απόδοσή μου, γιατί όταν σκοράρω ξέρω ότι τους κάνω χαρούμενους»

Super League 2021-22, matchday 18 match between Asteras Tripoli FC and Volos NFC at "Theodoros Kolokotronis" on January 15, 2022 in Tripoli, Greece. Photo by: Vagelis Exarchos / Reporter Images

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0