Face to Face

Ο δημοσιογράφος Νταμιάν Γκαρσία σκιαγραφεί στο BN Sports την Αντβέρπ: «Υπάρχει απογοήτευση για την 4η θέση – Ο Ολυμπιακός θα δυσκολέψει κάθε αντίπαλο»

Ο δημοσιογράφος Νταμιάν Γκαρσία σκιαγραφεί στο BN Sports την Αντβέρπ: «Υπάρχει απογοήτευση για την 4η θέση – Ο Ολυμπιακός θα δυσκολέψει κάθε αντίπαλο»

Τελευταία στροφή των ομίλων του Europa League και ο Ολυμπιακός ψάχνει το διπλό στην έδρα της Αντβέρπ για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για την κορυφή του γκρουπ. Ο Ισπανός δημοσιογράφος Νταμιάν Γκαρσία μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για τον βελγικό σύλλογο.

Σχετικά Άρθρα

Η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στον Πειραιά, έδωσε τον Ολυμπιακό την μαθηματική κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο του Europa League και πλέον, θα τα παίξει όλα για όλα, στην τελευταία στροφή για την κορυφή του γκρουπ. Φυσικά, δεν περνάει από το χέρι του, αφού θέλει ήττα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης μέσα στην Τουρκία για να προκριθεί απευθείας στους «16».

Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να κερδίσει την Αντβέρπ μέσα στο Βέλγιο. Μία ομάδα που τον δυσκόλεψε στο πρώτο ματς και είναι έτοιμη να το κάνει ξανά ώστε το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς να μην καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή. Ο Νταμιάν Γκαρσία σκιαγραφεί αποκλειστικά στο BNSports την προσεχή αντίπαλο των «ερυθρολεύκων».

Ο ιδιοκτήτης του «El Balon Belga» αναφέρθηκε στην δυναμικότητα του Ολυμπιακού αλλά και στην απογοήτευση που υπάρχει στις τάξεις των Βέλγων. Ταυτόχρονα, ξεχώρισε τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί από τον ελληνικό σύλλογο και τόνισε τις διαφορές με το πρώτο ματς.

Αναλυτικά είπε:

  • Πες μας για την κατάσταση στην Αντβέρπ. Πως αισθάνονται για την 4ηθέση του ομίλου;

«Νομίζω υπάρχει μια απογοήτευση. Είναι αλήθεια ότι ο όμιλος ήταν δύσκολος, αλλά μια ομάδα όπως αυτή της Αντβέρπ θα έπρεπε να είχε πάει για κάτι καλύτερο. Δεν νομίζω ότι οι οπαδοί τους θα μείνουν ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα της ομάδας τους»

  • Δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αυτό αλλάζει τα πλάνα;

«Μάλλον. Δεν έχουν καμία πιθανότητα να προκριθούν ούτε στο Conference League, οπότε περιμένω από τον προπονητή να κάνει αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, ώστε να ξεκουράσει κάποιες μονάδες στον δρόμο για την συνέχεια του πρωταθλήματος»

  • Θεωρείς δίκαια την 4ηθέση για την Αντβέρπ ή έπρεπε να τερματίσει πιο ψηλά;

«Όπως είπα, η Αντβέρπ, ως ομάδα, θα έπρεπε να είχε καταφέρει κάτι καλύτερο και νομίζω ότι υπήρξαν παιχνίδια στα οποία η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Για παράδειγμα, στο τελευταίο παιχνίδι, κόντρα στην Άιντραχτ, το γκολ των Γερμανών μπήκε στο 94ο λεπτό. Με καλύτερη τύχη στα τελευταία λεπτά, νομίζω ότι θα είχε κάνει τη διαφορά. Και θα είχα πάρει το διπλό. Όπως αντίστοιχα και στον Πειραιά στην πρεμιέρα. Θα ήταν σημαντικό βαθμός»

  • Η άποψη σου για τον Ολυμπιακό. Αξίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση και γιατί;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει αποδειχθεί μια αρκετά στιβαρή ομάδα με πολύ έμπειρους και καλούς παίκτες. Πιστεύω ότι είναι ένας αντίπαλος που θα δυσκολέψει τα πράγματα στους επόμενους γύρους»

  • Το «κλειδί» του ματς

«Νομίζω ότι όποιος προηγηθεί στο σκορ θα κερδίσει τον αγώνα. Νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης. Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες, όμως το βασικό είναι αυτό. Όποιος μπει μπροστά σκορ, δύσκολα θα χάσει το ματς»

  • Ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζεις από τον Ολυμπιακό

«Θα ξεχώριζα τον Ελ Αραμπί πάνω από τους υπόλοιπους. Είναι ένας επιθετικός με καλά νούμερα στα γκολ και είναι αρκετά έμπειρος. Είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς με την Αντβέρπ ενώ του είχε ακυρωθεί και ένα με οφσάιντ. Δείχνει κάθε φορά την δυναμική του»

  • Το δυνατό και αδύναμο σημείο της Αντβέρπ

«Το πιο δυνατό σημείο της Αντβέρπ είναι η αμυντική τους δουλειά. Είναι αλήθεια ότι στην Ευρώπη δεν το δείχνει, αλλά στο βελγικό πρωτάθλημα είναι η δεύτερη ομάδα με το δεύτερο χαμηλότερο αριθμό γκολ. Το αρνητικό τους σημείο είναι ότι, όσον αφορά την επίθεση θέσης, τους λείπουν ιδέες και φαντασία. Αυτό δυσκολεύει να καθαρίζει τα παιχνίδια»

  • Ποιες είναι οι διαφορές με το πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά;

«Σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά, νομίζω ότι η Αντβέρπ έχει βελτιωθεί σε αγωνιστικό επίπεδο. Πιστεύω επίσης ότι θα δούμε μια διαφορετική ομάδα, με κάποιους αναπληρωματικούς στην ενδεκάδα, για τον λόγο που εξήγησα πριν. Αν έπαιζε με την πρώτη τους ομάδα, αυτό που θα άλλαζε περισσότερο από το παιχνίδι στην Ελλάδα είναι η αμυντική γραμμή.»

  • Έχει επηρεαστεί η ομάδα της Αντβέρπ μετά τα επεισόδια κόντρα στην Μπέερσχοτ;

«Δεν νομίζω. Επιπλέον, νομίζω ότι τους ενισχύει, καθώς κέρδισαν το ντέρμπι της πόλης και αυτό είναι πάντα κίνητρο. Οι καυγάδες που έγιναν ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου, οπότε δεν νομίζω ότι θα τους επηρεάσει»



Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0