Face to Face

Ο Βασίλης Πλουσής του Αγίου Νικολάου στο BN Sports: «Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου – Στην Γ’ Εθνική βιώνουμε καθημερινά την υποτίμηση»

Ο Βασίλης Πλουσής του Αγίου Νικολάου στο BN Sports: «Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου – Στην Γ’ Εθνική βιώνουμε καθημερινά την υποτίμηση»

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής του Αγίου Νικολάου, Βασίλης Πλουσής, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports gια την πρόκριση της ομάδας στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, το ταξίδι έως εκεί αλλά και για τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Σχετικά Άρθρα

Πάνε δεκαεννέα χρόνια από την τελευταία φορά που ο Άγιος Νικόλαος συμμετείχε στο Κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο φέτος βρίσκεται ξανά στη διοργάνωση και είναι πιο φορτσάτος από ποτέ! Έχοντας αποκλείσει τον Αστέρα Βάρης (2-0), τον Πανελευσινιακό (3-2), τον Γιούχτα (1-2 παρ.), την Κοζάνη (4-5 πεν.) αλλά και τη Λευκίμμη (2-1) η κρητική ομάδα έβαλε πλώρη για το ακόμη πιο δύσκολο έργο της φάσης των «16».

Η κληρωτίδα «διάλεξε» ως αντίπαλό της την Αναγέννηση Καρδίτσας, με τις αναμετρήσεις να λαμβάνουν χώρα στις 2 και 21 Δεκεμβρίου. Το BN Sports θέλησε να παρουσιάσει το όλο ταξίδι μέσα από τα μάτια των ίδιων των πρωταγωνιστών, μιλώντας στο έμπειρο αριστερό μπακ της ομάδας Βασίλη Πλουσή!

Ο 35χρονος αποκάλυψε το «μυστικό» που βοήθησε την ομάδα να επιτεύξει αυτό το μεγάλο κατόρθωμα, αναφέρθηκε στους στόχους και τα μελλοντικά πλάνα των Κρητικών ενώ σχολίασε επίσης την αντιμετώπιση της Πολιτείας προς τις μικρότερες κατηγορίες ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Επιστροφή της ομάδα έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια στο Κύπελλο Ελλάδας αλλά και προσωπική σας επιστροφή στον θεσμό μετά από 9. Ένα σχόλιο για αυτά τα επιτεύγματα;

«Είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μου να βρισκόμαστε στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι ένας θεσμός αρκετά δύσκολος αλλά πιστεύω ότι βάσει απόδοσης στα παιχνίδια που παίξαμε, δίκαια βρισκόμαστε εδώ.

Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος και σε ατομικό επίπεδο που μέσω της ομάδας κατάφερα να έχω αυτήν τη διάκριση».

Ποιο ήταν το «μυστικό» της ομάδας το οποίο την οδήγησε στην φάση των «16» και μάλιστα, έπειτα από αγώνες που πήγαν στα πέναλτι και την παράταση;

«Το μυστικό είναι ότι δουλεύουμε καθημερινά σε καλό επίπεδο με ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ. Επίσης έχουμε μια αρκετά καλή διοίκηση που έχει φιλοδοξίες.

Τα αποδυτήριά μας αποτελούνται από καλά παιδιά που έχουν διάθεση να διακριθούν. Ειδικότερα στα παιχνίδια που έφτασαν στην παράταση, σημαντικό ρόλο έπαιξε το βάθος στο ρόστερ μας το οποίο αποτελείται από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές».

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που συναντήσατε μέχρι στιγμής στο Κύπελλο και γιατί;

Θεωρώ πως ο πιο δύσκολος αντίπαλος που ήταν η ομάδα της Κοζάνης καθώς ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, χωρίς να υποτιμώ τις υπόλοιπες (Αστέρας Βάρης – Πανελευσινιακός – Γιούχτας – Κοζάνη – Λευκίμμη)».

Ποιο παιχνίδι ευχαριστηθήκατε περισσότερο;

«Όλα τα παιχνίδια ήταν ιδιαίτερα και με υψηλό βαθμό δυσκολίας, οπότε από το καθένα ξεχωριστά κρατάω θετικά και αρνητικά στοιχεία στη δική μου απόδοση αλλά και της ομάδας μου».

Με ποιο σκεπτικό οδεύει η ομάδα προς τις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας;

«Η ομάδα της Καρδίτσας ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία και έχει ένα αρκετά ποιοτικό ρόστερ. Εμείς από πλευράς μας θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για την πρόκριση!».

260282019_306408347841601_5195795891749774834_n.jpg

Ποιους στόχους έχετε θέσει για την φετινή σεζόν;

«Στόχος μας είναι αρχικά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και, γιατί όχι, να προκριθούμε και στην επόμενη φάση του Κυπέλλου!».

Πόσο διαφορετικό είναι το ποδόσφαιρο και ο τρόπος λειτουργίας του στην Γ’ από την Α’ Εθνική;

«Σίγουρα υπάρχουν αρκετές διαφορές σε όλα τα επίπεδα. Το στυλ του ποδοσφαίρου στην Γ’ βασίζεται περισσότερο στο physical game παρά στις τακτικές. Υπάρχουν όμως ομάδες που συνδυάζουν αυτά τα δύο στοιχεία κι έτσι αρκετές φορές βλέπουμε πολύ ωραία παιχνίδια. Θεωρώ σε αυτές τις ομάδες είναι και ο ΑΟΑΝ και γι’ αυτό ο κόσμος αξίζει να έρχεται στο γήπεδο».

Στην Ελλάδα οι μη επαγγελματικές κατηγορίες είναι αρκετά υποτιμημένες. Τι πιστεύετε πως θα μπορούσε να γίνει προκειμένου να αλλάξει αυτό;

«Ισχύει πως είναι υποτιμημένες και αυτό το βιώνουμε καθημερινά, οι διοικήσεις έχουν μια αρκετά δύσκολη αποστολή να φέρουν εις πέρας. Νομίζω πως η Γ’ Εθνική θα έπρεπε να είναι επαγγελματική κατηγορία – όπως ήταν και στο παρελθόν – με την προϋπόθεση η Πολιτεία να παρέχει κάποια οικονομική στήριξη στις ομάδες.

Δυστυχώς είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης και το καταλάβαμε έντονα την περίοδο του lockdown».

3213592.jpg

Σε ποια ακόμη ομάδα θα επιθυμούσατε να αγωνιστείτε στο μέλλον;

«Πλέον είμαι 35 χρονών και οδεύω προς τη δύση της καριέρας μου. Η μεγαλύτερη ομάδα που κατάφερα να αγωνιστώ είναι ο ΟΦΗ, όπου και ξεκίνησα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα.

Πλέον σκέφτομαι να μπορώ να αγωνίζομαι όσο το δυνατόν περισσότερο αντέχω, σε όποια ομάδα κι αν παίζω. Θέλω επίσης να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, αρκεί να υπάρχει υγεία στα αποδυτήρια».

Ποια ομάδα υποστηρίζετε από τις μεγάλες της Ελλάδας;

«Η ομάδα που υποστηρίζω είναι ο ΟΦΗ και χαίρομαι πάρα πολύ για την μέχρι τώρα πορεία του».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0