Face to Face

Ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης στο BN Sports για την πρόκριση της Εθνικής U17: «Απόλυτη επιβεβαίωση πως υπάρχει ταλέντο - Δεν μας απασχολεί τίποτα άλλο πέραν των στόχων μας!»

Ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης στο BN Sports για την πρόκριση της Εθνικής U17: «Απόλυτη επιβεβαίωση πως υπάρχει ταλέντο - Δεν μας απασχολεί τίποτα άλλο πέραν των στόχων μας!»

Η Εθνική Ελλάδας U17, νίκησε την Γαλλία και τερμάτισε πρώτη στον 8ο όμιλο των προκριματικών για το Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αήττητη με ανέπαφη εστία. Ο δημιουργός αυτού του συνόλου ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Αλεξιάδης, ο οποίος μίλησε στο BN Sports.

Η νίκη επί της Γαλλίας, εξασφάλισε την πρόκριση των πιτσιρικάδων της Εθνικής Ελλάδας U17 στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η μεγάλη αγωνιστική απραξία, λόγω πανδημίας, έκανε το έργο των νεαρών ποδοσφαιριστών καθώς και του προπονητή της ομάδας, Αλέξανδρου Αλεξιάδη, μια πολύ δύσκολη αποστολή που όμως έβγαλαν εις πέρας!

Ο ενάμισης χρόνος που οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν αγωνίζονταν, λόγω πανδημίας, ήταν πολύ μεγάλος και θα μπορούσε να είναι καθοριστικός, καθώς η ομάδα δεν είχε επαφή εντός αγωνιστικού χώρου και έκανε το έργο της… ανήφορο! Η νίκη της πρεμιέρας επί της Κύπρου με σκορ 3-0 ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που γέμισε αισιοδοξία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η συγκεκριμένη νίκη καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και το θέμα «πρόκριση» για την ομάδα του Αλέξανδρου Αλεξιάδη. Τι καλύτερο από ένα καλό ξεκίνημα; Φυσικά, ένα ιδανικό φινάλε. Με ένα γκολ στο 75’ η Εθνική πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της νίκη επί των Γάλλων, στην κατηγορία των Παίδων, με σκορ 1-0 ! Να σημειωθεί πως ο όμιλος πραγματοποιήθηκε σε ελληνικό έδαφος (Κατερίνη).

Η αποστολή και οι επιλογές του προπονητή της εθνικής, αποτελούταν από 9 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, 5 του Ολυμπιακού, 2 του Παναθηναϊκού και 1 παίκτη ΑΕΚ, Ατρόμητο, Ξάνθη και Ίντερ! Ο λυτρωτής του γκολ απέναντι στην Γαλλία ήταν ο παίκτης των «νερατζούρι», Χρήστος Αλεξίου, ο οποίος αγωνίζεται ως σέντερ μπακ.

Με ελάχιστες προπονήσεις και επίσης λίγα φιλικά παιχνίδια η εθνική κατάφερε να γίνει «οικογένεια». Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε στο πόστο του το φετινό καλοκαίρι. Φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν να παράξει έργο μέσα σε 4 μήνες. Όχι με τακτικές προπονήσεις, με μεμονωμένες συναντήσεις και προπονήσεις! Και όμως τα κατάφερε, παρά την κριτική που του ασκήθηκε για την επιλογή των 9 παικτών από την ομάδα του ΠΑΟΚ, που στο παρελθόν είχε αποτελέσει τεχνικός επί χρόνια!

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης στο BN Sports:

Για τη νίκη επί της Γαλλίας και την πρόκριση: 

«Αρχικά για εμάς σαν Έλληνες, είναι μια επιβεβαίωση πως υπάρχει ταλέντο στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπου μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες. Η πρόκριση μας στην επόμενη φάση είναι το στοιχείο που μας δίνει το έναυσμα για περισσότερη δουλειά και να θέσουμε μεγαλύτερους και υψηλότερους στόχους.»

Σχετικά με το πόσο δύσκολο ήταν για την ομάδα να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο μετά από ενάμιση χρόνο απραξίας:
«Η αγωνιστική αδράνεια, όσο και η… δίψα για την πρόκριση έβαλε πίεση στα παιδιά. Ήθελαν να αποδείξουν πράγματα και θεωρούσαν τους εαυτούς τους ικανούς να το καταφέρουν. Με απόλυτη συγκέντρωση, αφοσίωση στο πλάνο και πάθος μπορέσαν και το καταφέρανε.
Τα παιχνίδια ήταν όλα υψηλού επιπέδου και οι απαιτήσεις ήταν πολλές. Η μεγάλη διακοπή μας έβαλε περεταίρω προβλήματα και πιο ειδικά στο διάβασμα των αντιπάλων μας. Πολλοί ποδοσφαιριστές δεν παίζανε και δεν είχαμε εικόνα». 

Για το πόσο δύσκολη είναι η επιλογή των παικτών:
«Για να μπορέσουμε να έχουμε μια αντικειμενική άποψη, κριτήριο είναι η σταθερότητα της υψηλής απόδοσης και η αποδοτικότητα των ποδοσφαιριστών. Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα και έχουμε υλικό από βίντεο που μπορούμε να παρακολουθούμε παιχνίδια. Σε αυτό ωστόσο, υπάρχει συνεργασία με προπονητές και συλλόγους οι οποίοι μας βοηθάνε».

Σχετικά με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την ανθρωποφαγία που υπήρξε ως προς την επιλογή των ποδοσφαιριστών:
«Σίγουρα φτάσανε πράγματα στα αυτιά μας τα οποία δεν πρέπει να μας επηρεάζουν καθόλου. Για εμένα δεν υπάρχουν, όπως έχω ξαναπεί, παίκτες συλλόγων, υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το που ανήκουν και σε ποιόν σύλλογο αγωνίζονται δεν μας απασχολεί. Το σκάουτινγκ των μεγάλων ομάδων έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τα παιδιά να καταλήγουν εκεί. Δεν μας απασχόλησαν τα εξωαγωνιστικά θέματα και επικεντρωθήκαμε στο στόχο μας.

Για την βοήθεια του Κώστα Κωνσταντινίδη και του Γρηγόρη Γεωργάτου:
«Ένα ακόμα, πολύ σημαντικό, σε όλη την προσπάθεια αυτή είναι πως έχουμε μεγάλη βοήθεια στην καθοδήγηση και την επίτευξη του πλάνου έχουμε δίπλα μας τον κύριο Κωνσταντινίδη, ο οποίος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη των ηλικιών αυτών και μας έχει βοηθήσει απεριόριστα. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος επίσης, είναι ο συντονιστής του πλάνου και καθοδηγεί τα πράγματα. Φυσικά, όλο το προπονητικό σταφ, που είναι πάρα πολύ έμπειρο».

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0