Face to Face

Η Δανάη-Ελένη Σιδηρά στο BN Sports: «Δείξαμε τον πραγματικό μας χαρακτήρα με το Καζακστάν – Θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση – Υπάρχει ταλέντο στις μικρότερες ηλικίες!»

Η Δανάη-Ελένη Σιδηρά στο BN Sports: «Δείξαμε τον πραγματικό μας χαρακτήρα με το Καζακστάν – Θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση – Υπάρχει ταλέντο στις μικρότερες ηλικίες!»

Η Δανάη-Ελένη Σιδηρά, αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο γυναικών, μίλησε στο BN Sports για την επόμενη μέρα του εθνικού μας συγκροτήματος, στον απόηχο των αναμετρήσεων απέναντι στη Γαλλία και το Καζακστάν, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αυστραλίας το 2023!

Μία ήττα εντός προγράμματος από τη Γαλλία και μία νίκη, απαραίτητη για το κυνήγι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα playoffs, απέναντι στο Καζακστάν! Αυτός ήταν ο απολογισμός της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο γυναικών, σε αυτές τις πρώτες της προσπάθειες της ομάδας για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αυστραλία το 2023!

Το BN Sports, θέλοντας να «σφυγμομετρήσει» τον παλμό του εθνικού μας συγκροτήματος, απευθύνθηκε στη Δανάη-Ελένη Σιδηρά, η οποία αναφέρθηκε τόσο στις αναμετρήσεις απέναντι σε Γαλλία και Καζακστάν, όσο και στο μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας!

 

-Η ήττα από τη Γαλλία ήταν βαριά, αλλά τι κέρδη αποκομίσατε από το παιχνίδι;

«Σίγουρα μετά από ένα παιχνίδι, είτε έχεις κερδίσει, είτε έχεις χάσει, πάντα έχεις πολλά να κρατήσεις, ειδικά με έναν αντίπαλο όπως η Γαλλία! Δεν κρατάμε το πρώτο ημίχρονο, αλλά το δεύτερο, όταν η ομάδα ήταν πολύ καλύτερη. Απλώς μέσα από όλο αυτό, καταφέραμε να δείξουμε τον πραγματικό μας χαρακτήρα. Στο επόμενο παιχνίδι, απέναντι στο Καζακστάν, όπως φάνηκε, καταφέραμε να βγούμε πιο δυνατές!»

-Πώς ανατράπηκε το κλίμα και ήρθε η νίκη απέναντι στο Καζακστάν;

«Όταν έχεις δεχτεί δέκα γκολ δεν υπάρχει ψυχολογία, δεν υπάρχει τίποτα! Τα έχεις καταλύσει όλα! Το θέμα είναι πώς θα σηκωθείς και θα πατήσεις στα πόδια σου. Από τη στιγμή που τελείωσε το παιχνίδι με τη Γαλλία, έπρεπε να το ξεχάσουμε και να το αφήσουμε πίσω μας. Αυτό έκανε όλη η ομάδα και στο παιχνίδι με το Καζακστάν, δείξαμε ότι δεν είμαστε αυτό το οποίο παρουσιάσαμε στο παιχνίδι με τη Γαλλία. Το παιχνίδι μας και αυτό που θέλουμε να κάνουμε γενικότερα στο γήπεδο, είναι αυτό που εμφανίσαμε απέναντι στο Καζακστάν!»

-Πιστεύετε στην κατάληψη της δεύτερης θέσης;

«Ο στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν αυτός, άσχετα που το πρώτο παιχνίδι δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Άλλωστε, στο πρώτο παιχνίδι, είτε χάσεις με 1-0, είτε με 10-0, αυτό που μένει είναι ότι δεν παίρνεις τους τρεις βαθμούς ή έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Από εκεί και πέρα, ναι, η Γαλλία είναι το φαβορί του ομίλου, όμως είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, και θα διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση που όλες θέλουμε!»
Ελλάδα - Γαλλία: 0-10 (hls) | Novasports

-Έχοντας παραστάσεις από το ποδόσφαιρο γυναικών της Κύπρου, ποιες διαφορές εντοπίζετε, σε σχέση με αυτό της Ελλάδας;

«Δεν συγκρίνεται η Ελλάδα με την Κύπρο. Όταν είσαι σε μία μικρή χώρα, όπως η Κύπρος, είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις τη δομή από την αρχή. Δεν έχεις να κάνεις με την Κρήτη, την Αθήνα, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη διαφορά είναι πως η Ελλάδα είναι μεγάλη. Η Κύπρος είναι μικρή και είναι πολύ εύκολο να χτίσεις και να πατήσεις πάνω σε αυτό, για αυτό έχουν πετύχει, κάτι που φαίνεται και από τη συμμετοχή του Απόλλωνα στο Champions League όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και από τις υποδομές, αφού έχουν πρωτάθλημα κάτω των 15 και κάτω των 17 ετών. Στις μικρότερες ηλικίες, τα τελευταία 4-5 χρόνια, η Κύπρος λειτουργεί σε ένα πολύ σωστό ευρωπαϊκό πρότυπο, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα. Το κάνουν ήδη κάποιες, αλλά θα πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες!» 

-Παράλληλα με την ποδοσφαιρική σας καριέρα, ασχολείστε και με την προπόνηση μικρότερων ηλικιών. Είναι κάτι που θα θέλατε να ακολουθήσετε;

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, τελειώνοντας την ποδοσφαιρική μου καριέρα, να μένει εκτός ποδοσφαίρου. Θέλω η καθημερινότητα και η δουλειά μου να βρίσκεται γύρω από το άθλημα!» 

-Πώς κρίνετε αυτές τις φουρνιές που έρχονται; Υπάρχει ταλέντο για το επόμενο βήμα;

«Οι μικρότερες ηλικίες, τα τελευταία 7-8 χρόνια, αποδεικνύουν πως τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο, σε αυτές τις ηλικίες, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, γιατί σχεδόν κάθε χρόνο, και οι νεάνιδες και οι κορασίδες μας, περνούν στην επόμενη φάση. Είναι μεγάλη επιτυχία πως εκεί οι διαφορές δεν είναι πολλές, πως η ψαλίδα δεν είναι τόσο μεγάλη!» 

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0