Face to Face

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης στο BN Sports: «Μαζί με την ψυχή και την καρδιά μας να πετύχουμε την πρόκριση - Να δείξουμε μαχητικότητα και αγωνιστικότητα»!

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης στο BN Sports: «Μαζί με την ψυχή και την καρδιά μας να πετύχουμε την πρόκριση - Να δείξουμε μαχητικότητα και αγωνιστικότητα»!
Ο Μενέλαος Κοκκινάκης λίμπερο της Εθνικής ομάδας βόλεϊ, μιλά στο BN Sports για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο EuroVolley 2021, λίγο πριν η Εθνική μας «ριχτεί στη μάχη» της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Παρούσα για δεύτερη συνεχόμενη φορά και 16η συνολικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βόλεϊ, η Εθνική μας ομάδα είναι πανέτοιμη να παλέψει με μεγαθήρια στον Α΄ όμιλο, ώστε να πάρει το εισιτήριο της επόμενης φάσης με τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς στον ίδιο όμιλο βρίσκεται η τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (2018, 2014, 1974) και συνδιοργανώτρια Πολωνία και η κάτοχος του προηγούμενου Ευρωπαϊκού, Σερβία. Την εξάδα συμπληρώνουν Ουκρανία, Βέλγιο και Πορτογαλία οι οποίες θα παλέψουν εξίσου με την Εθνική μας για μια θέση στους «16».

Από την Κρακοβία, όπου και θα αγωνιστεί η Εθνική μας, ο Μενέλαος Κοκκινάκης, λίμπερο της Εθνικής μιλά στο BN Sports για τον στόχο της ομάδας, την ετοιμότητά της και τα δυνατά «χαρτιά» της. Επίσης τονίζει πως η Εθνική θέλει να δώσει το 100% και επισημαίνει πως: «εμείς έχουμε δουλέψει και μαζί με την ψυχή και την καρδιά μας ως Έλληνες, θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση». Ακόμα, προσθέτει πως θέλουν να δείξουν αγωνιστικότητα και μαχητικότητα σε κάθε φάση και πως: «επιθυμούμε να κάνουμε τον κόσμο να ανοίξει την τηλεόραση, να δει την προσπάθειά μας, να μας στηρίξει όσο γίνεται για να παίρνουμε και εμείς αυτή την ενέργεια, να τη μεταφέρουμε στο γήπεδο και να καταφέρνουμε το καλύτερο».

φωτο_1_1.jpg

Ποιες είναι οι προσδοκίες και οι στόχοι σας σε αυτό το Ευρωπαϊκό;

«Έχουμε κάνει μια δυνατή προετοιμασία αρκετό καιρό. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο που μπορούμε. Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά προσωπικά δεν θέλω να επαναπαυόμαστε σε αυτό και να μας είναι αρκετή μια καλή εμφάνιση. Εννοείται πως θέλουμε να πετύχουμε την πρόκριση και όλοι ελπίζουμε στον καλύτερό μας εαυτό και να καταφέρουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Τα δυνατά σας σημεία ως ομάδα;

«Έχουμε κάποια στοιχεία που προσπαθούμε να τα κρατάμε σε ένα επίπεδο και να είμαστε καλοί. Η ομάδα έχει ένα καλό σέρβις, μπορεί να έχει μια καλή υποδοχή, αλλά γενικότερα σε τέτοιο επίπεδο χρειάζονται πάρα πολλά στοιχεία για να καταφέρεις να κερδίσεις. Εμείς έχουμε δουλέψει και μαζί με την ψυχή και την καρδιά μας ως Έλληνες, θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Πιστεύετε ότι κάποιο παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό; Η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες θα κριθεί ανάμεσα σε Ουκρανία, Βέλγιο και Πορτογαλία;

«Όπως θα δει ο κόσμος ναι, θεωρητικά είναι υποδεέστερες αυτές οι ομάδες, καθώς Πολωνία και Σερβία είναι ένα επίπεδο σίγουρα πιο πάνω από εμάς. Έχουν παίξει Final 4, τελικούς, έχουν πάρει παγκόσμια και ευρωπαϊκά. Από εκεί και πέρα οι άλλες ομάδες, ίσως είναι πιο κοντά σε εμάς, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Όμως δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τόσο πολύ αυτό, όσο τη δικιά μας αγωνιστικότητα και μαχητικότητα στο γήπεδο για να καταφέρουμε να πάρουμε τον κάθε πόντο, το κάθε σετ, ώστε να φτάσουμε στην κάθε νίκη και ύστερα στην πρόκριση».

thumbnail_φωτο_2.jpg

Πώς θα χαρακτηρίζατε τους αγώνες με Πολωνία και Σερβία; Πώς αντιμετωπίζετε αυτά τα παιχνίδια;

«Είναι πολύ μεγάλες ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, με το ίδιο μυαλό και στόχο, ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά υπάρχει μια διαφορά επιπέδου. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα είναι και πολύ όμορφο και για εμάς να αγωνιζόμαστε με αυτές τις ομάδες. Επίσης, πρέπει σιγά σιγά να συνηθίζουμε να αγωνιζόμαστε συχνότερα μαζί τους για να μπορέσουμε, αν θέλουμε κάποια στιγμή, να φτάσουμε κοντά σε εκείνο το επίπεδο».

Είστε ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις σας στα φιλικά;

«Σίγουρα κάποια τα κάναμε καλά, αλλά είχαμε και κάποια στοιχεία που προσπαθούσαμε να τα λύσουμε μέσα στο γήπεδο και τις τελευταίες μέρες. Τώρα όμως είμαστε εδώ, στο τελικό στάδιο και θα δώσουμε το 100%, όπως θέλουμε όλα τα παιδιά, ώστε να καταφέρουμε ό,τι μπορούμε».

Τι θέλετε να δείξετε μέσα στο γήπεδο και να δουν οι Έλληνες φίλαθλοι;

«Νομίζω ότι η ομάδα μας πρέπει να δείξει κυρίως μια αγωνιστικότητα και μαχητικότητα σε κάθε φάση. Είναι δύσκολα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα καλό και όμορφο βόλεϊ και όπως προείπα, παλεύοντας να φτάσουμε στις νίκες. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να ανοίξει την τηλεόραση, να δει την προσπάθειά μας, να μας στηρίξει όσο γίνεται για να παίρνουμε και εμείς αυτή την ενέργεια, να τη μεταφέρουμε στο γήπεδο και να καταφέρνουμε το καλύτερο».

thumbnail_φωτο_3.jpg

Πώς είναι η ατμόσφαιρα στην Κρακοβία;

«Είναι πολύ όμορφη και όλο αυτό το ζούμε από την πρώτη ημέρα. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές για έναν αθλητή και η οργάνωση είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Ζούμε κάτι σχετικά πρωτόγνωρο για εμάς, το έχουμε βιώσει άλλες 1-2 φορές σε κάποιες διοργανώσεις που έχουμε παίξει, όπως και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό. Είναι ένα φανταστικό γήπεδο που χωράει 15.000 φιλάθλους. Οι άνθρωποι εδώ αγαπούν το βόλεϊ και είναι πολύ σημαντικό ένας αθλητής να ζει τέτοιες στιγμές και να μπορεί να αγωνίζεται μόνιμα σε αυτό το επίπεδο, ώστε να βελτιώνεται και να μπορεί να παίρνει και υψηλότερες θέσεις κάθε φορά.

Μην ξεχνάμε πως η Πολωνία έχει ως Νο 1 άθλημα το βόλεϊ. Άλλωστε και οι αγώνες της θα είναι sold out».

Η Εθνική μας ομάδα λοιπόν, κάνει πρεμιέρα σήμερα 2 Σεπτεμβρίου στις 15:30 με αντίπαλο την Ουκρανία, επιθυμώντας, τόσο αυτή, όσο και εμείς, να βάλει από νωρίς τις βάσεις για να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί!

Φωτεινή Κρεμαστιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0