Face to Face

Ο Χαβίτο στο BN Sports: «Η Ισπανία βήμα-βήμα μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση – Διέψευσε όσους της άσκησαν κριτική»

Ο Χαβίτο στο BN Sports: «Η Ισπανία βήμα-βήμα μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση – Διέψευσε όσους της άσκησαν κριτική»

Ο Χαβίτο, άλλοτε σταρ του Άρη, μίλησε στο BN Sports εν όψει της αναμέτρησης Ιταλίας-Ισπανίας (06/07, 22:00) για την κριτική που δέχτηκαν οι «Φούριας Ρόχας» και την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά της για διάκριση.

Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην παίκτης του Άρη, αποτελεί έναν από τους λίγους Ισπανούς ποδοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους σε τόσο μεγάλο βαθμό με τη χώρα μας. Αγάπησε την Ελλάδα, αγαπήθηκε όσο λίγοι και απέκτησε τον καθολικό σεβασμό της κερκίδας ως ένας ικανότατος εξτρέμ.

Αποτελώντας προϊόν της Μασία, γνωρίζει από πρώτο χέρι την ισπανική ποδοσφαιρική λογική και μιλώντας στο BN Sports αναλύει τι περιμένει από την αποψινή (06/07) αναμέτρηση, αλλά και την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά στην Ισπανία για μία νέα κατάκτηση.

-Με τον δικό της αθόρυβο τρόπο η Ισπανία είναι στα ημιτελικά. Πως κρίνετε την έως τώρα πορεία της;

«Σίγουρα, η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Αποτελείται από νέους ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν τις παραστάσεις προηγούμενων ομάδων. Η κριτική που ασκήθηκε, ωστόσο, ήταν πάρα πολύ σκληρή. Ειδικά ο Τύπος της χώρας έκανε ευθείες επιθέσεις στον προπονητή και τους παίκτες. Μετά τις συνεχείς προκρίσεις, όμως, όλοι πιστεύουν και το σημαντικότερο όλων, δεν υπάρχουν απαιτήσεις, πλέον, βγάζοντας το επιπλέον άγχος από την ομάδα».

-Η κριτική ήταν δικαιολογημένη;

«Καθόλου. Η ομάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, με νέο ρόστερ και πρέπει να υπάρχει υπομονή. Ο βασικότερος λόγος της κριτικής ήταν η απουσία παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης από την αποστολή. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αλλάζει τα δεδομένα. Αν η Ισπανία φτάσει στον τελικό ή καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, όλοι θα αλλάξουν άποψη, θα ξεχάσουν την κριτική και θα ευχαριστούν τον Λουίς Ενρίκε».

1352137.jpg

-Ποιον παίκτη ξεχωρίζετε από το υπάρχον ρόστερ;

«Τον Μπουσκέτς. Είναι καταλυτικός για την ομάδα. Δίνει ποιότητα, εμπειρία και αποτελεί μία ηγετική φυσιογνωμία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Από την άλλη, πολύ σημαντική είναι η παρουσία του Άλβαρο Μοράτα, που μπορεί να μην σκοράρει πολύ, αλλά η προσφορά του είναι τεράστια. Πιέζει, κρατά μπάλα, ανοίγει χώρους, ωστόσο, όσο δεν έρχεται το γκολ, η κριτική προς το πρόσωπό του θα υπάρχει. Εξαιρετικό τουρνουά πραγματοποιεί και ο Ζόρντι Άλμπα, ακόμη κι αν δεν προέρχεται από καλή σεζόν».


-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και μειονέκτημα της Ισπανίας;

«Η σωστή και διαρκής κυκλοφορία της μπάλας σίγουρα την βοηθά και αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργεί ευκαιρίες ακόμα κι όταν αντιμετωπίζει πολυπρόσωπες άμυνες. Ωστόσο, όσο δεν μετουσιώνει ικανοποιητικό αριθμό φάσεων σε γκολ και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο της πρόβλημα».


-Είναι ικανή να προκριθεί απέναντι στην Ιταλία και να φτάσει ως την κατάκτηση;

«Η Ιταλία έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο παιχνιδιού της. Πλέον, είναι εξαιρετική τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Χωρίς να έχει στο ρόστερ της τα ονόματα του παρελθόντος, έχει δημιουργήσει ένα πολύ μαχητικό σύνολο. Ωστόσο, είναι μόλις δύο ματς ως την κατάκτηση και αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία. Όπως κανείς δεν περίμενε τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία εκτός συνέχειας, έτσι κανείς δεν μπορεί να βγάλει την Ισπανία εκτός συζήτησης για την κατάκτηση. Όλα εξαρτώνται από το ποιος θα βρεθεί σε καλύτερο βράδυ, από το ποιος θα είναι πιο συγκεντρωμένος. Εύχομαι να είναι η Ισπανία».

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0