Champions League Paris 2022

Οι μεγάλες προκρίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζονταν πάντα ένα έξτρα… ενενηντάλεπτο! (video)

Οι μεγάλες προκρίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζονταν πάντα ένα έξτρα… ενενηντάλεπτο! (video)

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πραγματοποιήσει μία παραμυθένια σεζόν στο Champions League. Επικές προκρίσεις, νίκες που δεν θα λησμονηθούν, δύο γκολ σε… δευτερόλεπτα και μία ομάδα που νιώθει πως «μεγαλώνει» κάθε φορά που την αμφισβητούν. Ωστόσο, κάθε πρόκριση των Μαδριλένων χρειαζόταν πάντα ένα δεύτερο ενενηντάλεπτο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Κάτι που δεν μπορεί να συμβεί στο Παρίσι!

Όλοι γνωρίζουμε και όλοι καταλαβαίνουμε πως η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν, είναι και θα είναι ένας «μύθος» για το Champions League. Άλλοι θα μιλούν για τεράστια συμβόλαια που κάνουν την διαφορά στις κρίσιμες στιγμές, άλλοι για ειδικό βάρος φανέλας και άλλοι για μία ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Προφανώς και δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αλλά σε κάθε περίπτωση η Ρεάλ Μαδρίτης μεγαλώνει κάθε φορά που την αμφισβητούν. Πέρυσι έφτασε αθόρυβα στον ημιτελικό του Champions League και αποκλείστηκε από την Τσέλσι και φέτος μπόρεσε δίχως να είναι φαβορί σε κάποιο παιχνίδι της, να μετατρέψει μία θετική σεζόν, μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της La Liga, σε παραμυθένια.

Πώς το έκανε αυτό; Με τρεις επικές προκρίσεις που ξεκίνησαν με την ίδια να βρίσκεται πίσω στο σκορ, να μοιάζει αποκλεισμένη και στο τέλος να καταλήγει να πανηγυρίζει.


Αρχικά, ξεπέρασε το εμπόδιο της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ έχασε με 1-0 στις καθυστερήσεις στο πρώτο ματς και πήγε στην ανάπαυλα της ρεβάνς και πάλι πίσω στο σκορ. Εν συνεχεία, επικράτησε με 3-1 της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ και στον επαναληπτικό, είδε τους «μπλε» να την διαλύουν, με το ρολόι να δείχνει 85’ και εκείνοι να  την κερδίζουν με 3-0 και να βρίσκονται με το ένα πόδι στα ημιτελικά.


Μία… έμπνευση του Λούκα Μόντριτς όμως ήταν και πάλι αρκετή. Ο Ροντρίγκο το έκανε 3-1, στην παράταση εμφανίστηκε ο Καρίμ Μπενζεμά και η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε ξανά, δίχως να το καταλάβει κανείς, στους «4» του θεσμού.

Ακολούθησε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ουδείς μπορεί να περιγράψει τι συνέβη στα 210 λεπτά που έλαβαν χώρα ανάμεσά τους, με την πρόκριση να κρίνεται στην παράταση, στο Μπερναμπέου, μιας και η Ρεάλ βρήκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις της συνάντησης, καθηλώνοντας ξανά τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.


Στο έξτρα μισάωρο, βρήκε και πάλι γκολ ο Καρίμ Μπενζεμά και η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί που δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην εποχή του Champions League.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των επικών προκρίσεων των Μαδριλένων, είναι πως ο τελικός δεν έχει επαναληπτικό. Διότι η Ρεάλ και στα έξι ματς που έδωσε, ήταν από μέτρια έως κακή στα πρώτα παιχνίδια, με εξαίρεση την Τσέλσι, για να έρθουν οι πολύ μεγάλες ρεβάνς για να δημιουργήσουν ξανά τον «μύθο» της.

Πάντα χρειαζόταν το δεύτερο ενενηντάλεπτο για να μπορέσει να προσαρμοστεί στις συνθήκες του ζευγαριού. Τώρα η «μονομαχία» του Παρισιού επιτάσσει το «μια και έξω». Ακόμη και έτσι όμως, πώς μπορείς να θεωρήσεις την Ρεάλ Μαδρίτης αουτσάιντερ; Την «Βασίλισσα» των τελικών!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0