Champions League Paris 2022

Τιμπό Κουρτουά: Ο τρίτος τερματοφύλακας στην ιστορία του Champions League που αναδεικνύεται «MVP»! (video)

Τιμπό Κουρτουά: Ο τρίτος τερματοφύλακας στην ιστορία του Champions League που αναδεικνύεται «MVP»! (video)

O Τιμπό Κουρτουά ανακηρύχθηκε «παίκτης του αγώνα» στον τελικό του UEFA Champions League και είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Με εννέα επεμβάσεις, ο Τιμπό Κουρτουά, ανακηρύχθηκε παίκτης του αγώνα στον τελικό του UEFA Champions League, χαρίζοντας παράλληλα το 14ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ρεάλ Μαδρίτης στο θεσμό! Σπάνιο φαινόμενο και δη σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κάτι αντίστοιχο, έχει συμβεί μόνο δύο φορές, αρχής γενομένης το 2001 με τον Όλιβερ Καν με την εμφάνιση της Μπάγερν Μονάχου στο Σαν Σίρο του Μιλάνου, απέναντι στην ισπανική Βαλένθια!
2573334.jpg

Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ (1-0) στο 5ο λεπτό, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί ισοφάρισαν (1-1)  με τον Έφενμπεργκ. Η κανονική διάρκεια και η παράταση δεν εμπεριείχαν άλλα γκολ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι!
Εκεί ο Όλιβερ Καν απέκρουσε το πέναλτι του Πελεγκρίνο και με αυτόν τον τρόπο οι Βαυαροί επικράτησαν (5-4) και κατέκτησαν το Champions League, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να ανακηρύσσεται «MVP».

Διάδοχος του ήταν ο Φαν Ντε Σάαρ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε την… συμπατριώτισσα της Τσέλσι, στο Λουζνίκι της Μόσχας στις 21 Μαΐου του 2008
3199798-2008-05-21T225924Z_1_MT1ACI5055439_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-CHE-MNU.jpg

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 26’ με κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα για την ομάδα του Μάντσεστερ (1-0), ενώ ο Λάμπαρντ ισοφάρισε στο 45’ (1-1). Στο δεύτερο ημίχρονο δεν βρέθηκε νικητής, όπως το ίδιο συνέβη και στην παράταση! Με το σκορ στα πέναλτι να είναι 4-4, ο Ανελκά εκτελεί και ο Φαν ντερ Σάαρ αποκρούει. Ήταν καθοριστική στιγμή και ο Ολλανδός γκολκίπερ παρέλαβε τον τίτλο του «παίκτη του αγώνα» και έφερε και πάλι την Γιουνάιτεντ στην πρώτη της κατάκτηση UEFA Champions League, μετά το τρέμπλ 1999 και παράλληλα το πρώτο στη… χρυσή εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0