Champions League Paris 2022

«Λαϊκή κατακραυγή» των Άγγλων για τον τελικό του Champions League, στο στόχαστρο αστυνομία και UEFA (video)

«Λαϊκή κατακραυγή» των Άγγλων για τον τελικό του Champions League, στο στόχαστρο αστυνομία και UEFA (video)

Η καθυστέρηση στην έναρξη του μεγάλου τελικού του Champions League και τα όσα εξελίχθηκαν έξω από το Σταντ ντε Φρανς μεταξύ των οπαδών της Λίβερπουλ και της αστυνομίας, προκάλεσαν την οργή των Άγγλων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε για 14η φορά πρωταθλήτρια του Champions League, κερδίζοντας τη Λίβερπουλ με 1-0 στον μεγάλο τελικό του Παρισιού.

Ένα ματς, που πριν καν αρχίσει, επισκιάστηκε από την έλλειψη οργάνωσης έξω από το γήπεδο. Η καθυστέρηση στην έναρξη του τελικού (30 λεπτά), και ο τρόπος αντιμετωπίσεις των Άγγλων οπαδών, έφερε ποικίλα σχόλια προς τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο Γκάρι Λίνεκερ σχολίασε την οργάνωση, αναφέροντας: «Το βρίσκω αδύνατο να μπω στο γήπεδο. Φαίνεται να είναι πολύ επικίνδυνο. Απόλυτο μακελειό» για τις εικόνες εκτός του γηπέδου.

Φυσικά, υπήρχαν δεκάδες tweets από δημοσιογράφους που αναφερόντουσαν στο γήπεδο και στην UEFA για την κακή οργάνωση. Η ραδιοφωνική εκπομπή Kelly Cates έγραψε: «Δεν υπάρχει τρόπος να μπεις, δεν ξέρεις από ποιο δρόμος να πας. Μπορεί γίνει πολύ επικίνδυνη η είσοδος μέχρι να μπεις μέσα».

Από την άλλη, ο αδερφός του Μάτιπ, Μάρβιν, βρέθηκε στις πύλες του γηπέδου και λίγο πριν μπει μέσα είδε την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων, ενώ την ίδια στιγμή, υπήρχαν παιδιά στο σημείο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η οργάνωση γύρω και μέσα στο γήπεδο είναι ανάξια για έναν τελικό CL! Η χρήση δακρυγόνων σε χώρους με παιδιά και μη εμπλεκόμενους οπαδούς είναι επικίνδυνη!». Φυσικά, δεν ήταν ο μόνος που είχε την ίδια άποψη βάση του όσα συνέβησαν.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία έκανε και χρήση σπρέι πιπεριού σε όσους προσπαθούσαν να μπουν στο γήπεδο, δημιουργώντας ένα χάος και την UEFA να είναι ανήμπορη να κάνει κάτι.

«Αυτό ήταν για μένα. Τέλος παιχνιδιού, και δεν είναι για μένα, αλλά ο 9χρονος γιος μου που υπέστη τις συνέπειες από τα δακρυγόνα πριν από ένα παιχνίδι, πριν από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Η αστυνομία τα πετούσε για πλάκα! Χτύπησα κατευθείαν! Τόσο τοξικό, σίγουρα όχι ένα περιβάλλον για παιδιά! Το ποδόσφαιρο είναι τελειωμένο», ήταν το σχόλιο του Καρλ Κλεμέντε για τα όσα συνέβησαν.

Ο συγγραφέας δύο βιβλίων της Λίβερπουλ είχε μαζί τον γιο του για να δουν τον μεγάλο τελικό αλλά τα όσα έγιναν εκτός του γηπέδου, τον έκαναν να προβεί στις παραπάνω δηλώσεις.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0