Basket Talk

Ολυμπιακός: Μακριά από το ΣΕΦ με τις ομάδες της δεκάδας... δυσκολεύεται - Ήρθε η ώρα για το μεγάλο «διπλό»! (video)

Ολυμπιακός: Μακριά από το ΣΕΦ με τις ομάδες της δεκάδας... δυσκολεύεται - Ήρθε η ώρα για το μεγάλο «διπλό»! (video)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει… πρόβλημα με τις έδρες των ομάδων της πρώτης δεκάδας της EuroLeague, το οποίο θα πρέπει να ξεπεράσει αν θέλει να διεκδικήσει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Παρτίζαν στην κατάμεστη Star Arena στο Βελιγράδι για τις ανάγκες της 32ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο… καυτά παιχνίδια της συγκεκριμένης «στροφής» καθώς μπορεί να κρίνει πολλά στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας.

Αρχικά οι φιλοξενούμενοι είναι μια από τις τρεις ομάδες με ρεκόρ 14-17, που διεκδικούν μία θέση στην δεκάδα, για να καταφέρουν να αγωνιστούν στα play in. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, θέλει να «κλειδώσει» μια θέση στα play offs, όμως η νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στη Βαλένθια δυσκολεύει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν ξεκάθαρα την τύχη στα χέρια τους και ξέρουν πως η αναμέτρηση απέναντι στους… θερμόαιμους Σέρβους της Παρτίζαν είναι πέρα για πέρα σημαντική.

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αφού το κλίμα που θα επικρατεί στις εξέδρες της Stark Arena θα είναι… καυτό, εξαιτίας και της φιλικής σχέσης του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό.

Πάντως, οι Πειραιώτες δεν έχουν την φετινή παράδοση με το μέρος τους όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας ομάδες από την πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας της EuroLeague. Είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή της σεζόν έως τώρα, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φύγει με το «διπλό» από τον Παναθηναϊκό στην πρώτη αγωνιστική και με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην όγδοη. Έκτοτε, οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βρει… σκούρα κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μονακό, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Βίρτους Μπολόνια και Μπασκόνια και επιθυμούν πάση θυσία να αλλάξει αυτό στο Βελιγράδι.


Πράγματι, ενώ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εμπνέει την απαραίτητη σιγουριά και εμπιστοσύνη και φαίνεται πως είναι αυτό που λέμε «ομάδα», δεν τα έχει καταφέρει στις έδρες των σημαντικότερων αντιπάλων της. Μάλιστα, ούτε απέναντι σε Αρμάνι Μιλάνο και Αναντολού Εφές είχε την τύχη με το μέρος της.

Οι αναμετρήσεις βέβαια με Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της σεζόν και με Μακάμπι Τελ Αβίβ στην συνέχεια δεν είναι μικρότερης σημασίας. Απλά από τη μία είχαμε το κλασσικό ελληνικό ντέρμπι «αιωνίων» και την πρώτη επαφή με τη νεοσύστατη ομάδα του Εργκίν Αταμάν και από την άλλη λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ, η Μακάμπι έπαιζε τα εντός έδρας παιχνίδια της στο Βελιγράδι.

Τώρα, ο Ολυμπιακός καλείται να νικήσει σε ένα παραδοσιακό εκτός έδρας ματς. Κόντρα σε μία ομάδα που έχει διαπιστωμένα μία από τις πιο «καυτές» έδρες στην Ευρώπη, την Παρτίζαν κι αν το κάνει θα έχει με το μέρος του της πιθανότητες για να βρεθεί με το πλεονέκτημα έδρας στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Οι εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού με ομάδες της 10άδας:

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 78-88

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: 74-79

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0