Basket Talk

Με «άρωμα» 2009: Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός, κομμένο και... ραμμένο για Βερολίνο!

Με «άρωμα» 2009: Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός, κομμένο και... ραμμένο για Βερολίνο!
Η ώρα για το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης έχει φτάσει. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, σε μία «μάχη» που... θυμίζει αυτή του 2009 και η οποία αναμένεται να... ανοίξει το δρόμο για το Βερολίνο!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν βρεθεί αντιμέτωποι εκατοντάδες φορές στην πολυετή ιστορία του μπάσκετ. Και θα συνεχίσουν να «μονομαχούν», αφού το εν λόγω «ζευγάρι» είναι το εντυπωσιακότερο στην Ευρώπη. 

Ωστόσο, μερικά παιχνίδια ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Όχι, μονάχα για το πάθος που υπάρχει πάντοτε ανάμεσα στους δύο «αιωνίους», αλλά γιατί σε αυτά ενδέχεται να διακυβεύονται πολλά παραπάνω, από το γόητρο του ντέρμπι, το οποίο συνήθως φτάνει - και περισσεύει - για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το μεγάλο παιχνίδι που ακολουθεί ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τους «πράσινους», οι οποίοι θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους το απόγευμα της Πέμπτης (14/03, 19:45) στο ΣΕΦ, για την 29η αγωνιστική της EuroLeague.

Για πολλούς, αυτό θα είναι το ντέρμπι της 15ετίας, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κρίνει το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο θα ανεβάσει κατακόρυφα τις πιθανότητες της ομάδας που θα το έχει, για πρόκριση στο Final 4.

Εκεί, στο Βερολίνο. Εκεί, που οι δυο τους είχαν δώσει - ίσως - τη σημαντικότερη ευρωπαϊκή «μάχη» της ιστορίας τους, σε μία... παρέλαση από «αστέρες», η οποία είχε ως μεγάλο νικητή τον Παναθηναϊκό.

Το γνώριζαν όλοι από πριν, πως το εν λόγω παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία. Όποιος και αν κέρδιζε. Όποιος και αν εξασφάλιζε το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό, υπήρχε η αίσθηση πως αυτό το ντέρμπι θα συζητιέται για χρόνια.

Και έτσι έγινε, αφού περίπου 15 χρόνια αργότερα, όμοιο του - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - δεν έχει υπάρξει ξανά.

Σε εκείνη την αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει - στις λεπτομέρειες - με 84-82 και είχε προκριθεί στον μεγάλο τελικό, όπου αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία υπέταξε με... σεμιναριακό μπάσκετ για να «ράψει» το 5ο αστέρι στη φανέλα του.


Μιάμιση δεκαετία αργότερα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα «μονομαχήσουν» εκ νέου, αλλά αυτή τη φορά στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, με «φόντο» όμως ξανά το Βερολίνο, το οποίο... αχνοφαίνεται στο βάθος! Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής στη «Μητέρα των Μαχών»;

Γιώργος Καπουκάκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0