Basket Talk

NBA: Τελικά μπορεί να σωθεί το All Star Game; (video)

NBA: Τελικά μπορεί να σωθεί το All Star Game; (video)

Για ακόμη μία φορά στο NBA βρίσκονται σε αδιέξοδο όσον αφορά το All Star Game. Η χαμηλή ακροαματικότητα καθώς και το γεγονός ότι το παιχνίδι για άλλη μία φορά δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικό έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά.

Δεν χρειάζεται να είμαστε υπερβολικοί. Το φετινό 73ο All Star Game που έλαβε χώρα στη «μπασκετομάνα» Ιντιανάπολις τα πήγε… κάπως καλύτερα από το προηγούμενο, που είχε σπάσει ρεκόρ αρνητικής τηλεθέασης. Είναι όμως αυτό αρκετό;

Οι φίλαθλοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έδειξαν την δυσαρέσκειά τους χαρακτηρίζοντας το παιχνίδι ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση ως βαρετό, καθόλου ανταγωνιστικό και σχεδόν αδύνατο να το παρακολουθήσει κανείς.

Είναι αλήθεια πως πέρυσι το προϊόν είχε πάρει την κάτω… βόλτα γι’ αυτό ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, πήρε την απόφαση να αλλάξει το φορμάτ επαναφέροντας τη «μάχη» μεταξύ Ανατολής και Δύσης με την ελπίδα πως το παιχνίδι θα αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον, θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα και θα έχει όσο γίνεται ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε, τουναντίον η ομάδα της Ανατολής με αρχηγό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους 211 πόντους που σκόραρε για να σφραγίσει τη νίκη (211-186) έγραψε ιστορία ως η μοναδική ομάδα που ξεπερνά το φάσμα των 200 πόντων σε All Star ματς. Φαίνεται, λοιπόν, πως όχι μόνο δεν δόθηκε καθόλου έμφαση στην άμυνα, αλλά οι δύο ομάδες προσέφεραν ξεκάθαρα θέαμα.

Σίγουρα, κυριαρχεί έντονα ο αντίλογος πως για ένα παιχνίδι που δεν έχει βαθμολογική σημασία οι παίκτες δεν θα ήθελαν να πιέσουν τους εαυτούς τους ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως θα μπορούσε να προκύψει κάποιος τραυματισμός, κάτι που είναι απολύτως κατανοητό  μιας και όλοι αυτοί οι σταρ είναι πολύτιμοι για τις ομάδες τους.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον όλο και περισσότερο εκλείπει με τον κόσμο να ανυπομονεί περισσότερο να παρακολουθήσει τις πλάκες μεταξύ Νίκολα Γιόκιτς και Λούκα Ντόντσις, παρά το ίδιο το παιχνίδι.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φανς που έσπευσαν να δώσουν και μερικές λύσεις στον Σίλβερ, που ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να βελτιώσει την εμπειρία. Κάποιοι πρότειναν η περιφέρεια που θα κερδίζει στο All Star Game να αποκτά πλεονέκτημα έδρας στον τελικό, ενώ άλλοι να φύγουμε τελείως από το Ανατολή vs Δύση και να πάμε στο Team USA vs Team απ’ όλον τον κόσμο. Δεν έλειψε και η πρόταση να γίνει το προϊόν επί πληρωμή για να ρίξουν περισσότερο βάρος οι παίκτες όπως έγινε και στο In Season Tournament.

Το μόνο βέβαιο είναι πως αν δεν βρεθεί ο τρόπος, ώστε οι παίκτες να ενδιαφέρονται περισσότερο για το αποτέλεσμα, η εικόνα του παιχνιδιού θα είναι αυτή. Το All Star Game του NBA είναι εξάλλου μία γιορτή του μπάσκετ, όμως όταν τα ματς παίρνουν αυτές τις διαστάσεις τελικά το άθλημα γιορτάζεται;

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0