Basket Talk

«Κεφάλι» στη σειρά για την Μπαρτσελόνα με 77-67 απέναντι στη Μπάγερν του... μαχητή Λούσιτς! (video)

«Κεφάλι» στη σειρά για την Μπαρτσελόνα με 77-67 απέναντι στη Μπάγερν του... μαχητή Λούσιτς! (video)

Προβάδισμα στη σειρά για την Μπαρτσελόνα απέναντι στην Μπάγερν, η οποία ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα έμεινε από «καύσιμα».

Τα Play Off της Ευρωλίγκα ξεκίνησαν και την αυλαία άνοιξαν Αρμάνι Μιλάνο και Αναντολού Εφές με τους φιλοξενούμενους να κάνουν «break» στη σειρά. Σειρά όμως είχαν Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του «Σάρας» πήρε τη νίκη, παρά την εξαιρετική βραδιά του Λούσιτς, υπερασπιζόμενη την έδρα της. Παράλληλα όμως, πήρε και το πλεονέκτημα στην μεταξύ τους σειρά.


Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το σκορ του παιχνιδιού και είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου. Με δύο διαδοχικά τρίποντα, σφυροκόπησαν τους «μπλαουγκράνα» παίρνοντας ένα προβάδισμα 7 πόντων, μάλιστα η ομάδα του Τρινκέρι βρέθηκε με προβάδισμα ακόμη και 9 πόντων (22-13), αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν στο καλάθι λίγο πριν την κόρνα της λήξης (με σερί 7-0).

Η Μπαρτσελόνα πήρε το προβάδισμα γρήγορα στην δεύτερη περίοδο, δίνοντας συνέχεια στο σερί του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ οι Ιταλοί έμειναν χωρίς σκορ για περισσότερο από 5,5 λεπτά. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν το ρυθμό και πήραν προβάδισμα 10 πόντων στο κλείσιμο του ημιχρόνου (43-33).

Με τους 10 πόντους στη «πλάτη», η Μπάγερν επέστρεψε στο παρκέ για το δεύτερο μισό, αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι το τέλος. Με το Λούτσιτς να το παίρνει προσωπικά τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, μείωσε γρήγορα το σκορ και πίεσε τους Ισπανούς φτάνοντας δύο πόντους κοντά στο σκορ (45-43). Οι Καταλανοί όμως παρέμειναν ψύχραιμοι και δεν τους έδωσαν το δικαίωμα για κάτι παραπάνω. Στο κλείσιμο του δεκαλέπτου μάλιστα, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους, πήγε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνη τη στιγμή (+11, 62-51).

 

Το «Παλάου Μπλαουγκράνα»...πήρε φωτιά» και έλεγξε το ρυθμό της αναμέτρησης. Μια εντυπωσιακή φάση από μεριάς γηπεδούχων, στην οποία ο Έξουμ με μια διείσδυση πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό πόστερ κάρφωμα στον Οθέλο Χάντερ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μάταια να επανέλθουν στο «κυνήγι» του σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους.

 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντέιβις 19, Έξουμ 12 (1), Σανλί 5 (1), Μαρτίνεζ, Σμιτς 5 (1), Χέις-Ντέιβις 2, Λαπροβίτολα 11 (2), Αμπρίνες, Κούριτς, Γιοκουμπάιτις 7 (1), Μίροτιτς 12 (2), Καλάθης 4

ΜΠΑΓΕΡΝ MONAXOY: Ουέιλερ-Μπαμπ 7 (1), Τόμας, Χάντερ 7 (2), Γιάραμαζ6(1), Λούτσιτς 20 (4), Τζορτζ, Τζέντοβιτς, Ρούμπιτ 8, Σίσκο 2, Χίλιαρντ 12 (2), Ραντόσεβιτς 5 (1)

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-33, 62-51, 77-67.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0