World Sports

Porto Carras Pro-Am: Σε ένα τοπίο που μένεις… άφωνος, αντιλαμβάνεσαι καλύτερα το «μαγευτικό» άθλημα του γκολφ! (video)

Porto Carras Pro-Am: Σε ένα τοπίο που μένεις… άφωνος, αντιλαμβάνεσαι καλύτερα το «μαγευτικό» άθλημα του γκολφ! (video)

«Θρύλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Χαλκιδική και γκολφ. Όλα αυτά συνδυάστηκαν μαζί στο Porto Carras Grand Resort, για το τουρνουά Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour, με το αποτέλεσμα να είναι… εκρηκτικό. Η χαρά μου που μπόρεσα να βρεθώ και εγώ εκεί, ως απεσταλμένος του BN Sports, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, ήταν απερίγραπτη.

Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στο Porto Carras: Άγγελος Κρεμαστός

Δεν θα πω ψέματα, οι γνώσεις μου για το γκολφ είναι λιγοστές, όμως η ευκαιρία να βρεθώ στο Porto Carras Grand Resort και να ζήσω από κοντά την εμπειρία του τουρνουά Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour, ήταν μοναδική και σαφώς δεν την άφησα να πάει χαμένη.

Στις 17 Μαΐου πάτησα το πόδι μου στη μαγευτική Χαλκιδική και έμεινα έκθαμβος από το πανέμορφο τοπίο που αντίκρισα.

Σίγουρα το highlight της αποστολής αυτής δεν είναι άλλο από το FootGolf που έπαιξαν οι Τάκης Φύσσας, Κώστας Χαλκιάς, Άγγελος Μπασινάς, Βασίλης Τσιάρτας και Νίκος Λυμπερόπουλος. Δεν βλέπεις άλλωστε συχνά από κοντά τέτοιος «θρύλους» να ανταγωνίζονται σε ένα τόσο ιδιαίτερο άθλημα.

εικόνα_Viber_2024-05-21_19-20-25-212.jpg

Ο αγώνας με λίγα λόγια ήταν γκολφ με τα… πόδια. Οι παλαίμαχοι δυσκολεύτηκαν στην αρχή να προσαρμοστούν, καθώς από εκεί που μία ολόκληρη ζωή, στόχευαν ένα τεράστιο τέρμα, αυτή τη φορά έπρεπε να πετύχουν με την μπάλα, μία τρύπα πάνω στη γη.

Όμως το καλό κλίμα και η ευχάριστη διάθεση που υπήρχε μεταξύ τους πραγματικά… ξεχείλιζε, κάτι που μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κανείς, στον τρόπο που αντιδρούσαν. Σαν να ήταν ακόμη μικρά παιδιά.

Στο τέλος υπήρξαν και οι απαραίτητοι… τσακωμοί για το ποιος εν τέλη ήταν ο νικητής, με τους Τάκη Φύσσα και Νίκο Λυμπερόπουλο να διαφωνούν «έντονα». Εν τέλη το βραβείο της πρώτης θέσης πήγε στον Φύσσα, με τον Λυμπερόπουλο να δηλώνει, αστειευόμενος πάντα, πως θα κάνει ένσταση για την 3η θέση που τελικά κατέλαβε.

Την επόμενη μέρα είχα την ευκαιρία να πιάσω και εγώ μπαστούνι, στο Golf Clinic που πραγματοποιήθηκε και κατάλαβα από πρώτο χέρι, πόσο δύσκολο είναι αυτό το άθλημα. Δεν δυσκολεύτηκα απλώς στο να στείλω μακριά την μπάλα, αλλά κυρίως δυσκολεύτηκα να την… πετύχω. Και ναι, το να πετύχεις την μπάλα με το μπαστούνι του γκολφ, δεν είναι όσο απλό μπορεί να ακούγεται. Βέβαια η ικανοποίηση που πήρα όταν τελικά τα κατάφερα, ήταν απερίγραπτη.  

Πάντως όταν δοκίμασαν οι Legends, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ειδικά ο Νίκος Λυμπερόπουλος άφησε έκπληκτο τον προπονητή, για την άνεση με την οποία πραγματοποιούσε τα χτυπήματα του.

Στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες, σε αγώνες που χωρίστηκαν σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Στις 18 Μαΐου το Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour ολοκληρώθηκε επιτυχώς και το βράδυ διεξήχθη ένα φαντασμαγορικό Gala, στο οποίο δόθηκαν τα βραβεία στους νικητές των αγώνων.

Στις ομάδες, για το Pro-Am τουρνουά, πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των Παπαδόπουλου, Αβραμίδου, Μαλτεζάκη, Πιπερά, δεύτερη βγήκε των Χρήστου Νικόπουλου, Γκότση, Werner και Καλογήρου, ενώ τρίτη τερμάτισε η ομάδα των Θέμη Γκίνη, Fistrek, Hoppen, Φασόη. Στις ειδικές ομαδικές βραβεύσεις πρώτη ομάδα την πρώτη ημέρα ήταν η ομάδα των Σοφρώνη, Μπουντή, Van Duijne, Φραγκίστα και δεύτερη η ομάδα των Elli, Marian Abrashev, Alexander Abrashev, Τουργαΐδη.

Σε ατομικό επίπεδο, πρωταθλητής στους Pro αναδείχτηκε ο Σουηδός Enrik Hengdahl. Στην κατηγορία Amateur Gross πρώτος βγήκε ο Alexander Abrashev, δεύτερος ο Christian Werner και τρίτος ο Marian Abrashev. Στην κατηγορία Amateur Net πρώτος βγήκε ο Αναστάσιος Γκότσης, δεύτερος ο Φίλιππος Πιπεράς και τρίτος ο Γιώργος Καρακάσης.

9_Porto_Carras_Pro-Am_by_Zagas_Photography_1.jpeg

Μία αξέχαστη εμπειρία, που με βοήθησε να καταλάβω πόσο αδικημένο είναι τελικά το γκολφ στην Ελλάδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0