World Sports

Συγχρονισμένη κολύμβηση: Στην κορυφή της Ευρώπης στο ελεύθερο ντουέτο, Καραπαναγιώτου-Κρομμυδάκη!

Συγχρονισμένη κολύμβηση: Στην κορυφή της Ευρώπης στο ελεύθερο ντουέτο, Καραπαναγιώτου-Κρομμυδάκη!

Οι χρυσές γοργόνες της Ελλάδας, τα νεαρά κορίτσια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, Μαρία Καραπαναγιώτου και Ιφιγένεια Κρομμυδάκη κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης και χάρισαν μια ιστορική διάκριση στο άθλημα και τον ελληνικό υγρό στίβο εν γένει..

Οι ιδιαιτέρως ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες διεθνείς μπαλαρίνες της πισίνας, μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση, πρώτευσαν στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής κολύμβησης Νεανίδων, στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας, και φόρεσαν το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Μαρία Καραπαναγιώτου και Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, με την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό και τον εθνικό μας ύμνο να ακούγεται στην όμορφη πορτογαλική πόλη, κάνοντας υπερήφανους τους απανταχού Έλληνες.

Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 179,6146 β. για την εκπληκτική εκτέλεση του προγράμματός του και πήρε την πρωτιά με μεγάλη διαφορά από τις δεύτερες Ιταλίδες (165,1708) και τις τρίτες Ουκρανές (160,8500), παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων Καλλιτεχνικής, στο Ντουέτο, μετά από αυτό που είχαν κερδίσει στις (31/7/2007) στην Καλέγια της Ισπανίας από τις Δέσποινα Σολωμού και Νεκταρία Ραμνιώτη.

Το Σάββατο (5/8), το μεσημέρι, η Ζωή Καράγγελου αγωνίζεται στον Τελικό του Ελεύθερου Σόλο

Πηγή: www.Aquafeed24.com 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0