Τένις

Australian Open: Εκπληκτικός Τσιτσιπάς, νίκησε τον Χατσάνοφ και πάει για κούπα!

Australian Open: Εκπληκτικός Τσιτσιπάς, νίκησε τον Χατσάνοφ και πάει για κούπα!
Το ήθελε, το κυνήγησε, το πέτυχε με το σπαθί του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open αφού ξεπέρασε με 3-1 τον Ρώσο Χατσάνοβ και την Κυριακή θα διεκδικήσει το πρώτο Gran Slam στην καριέρα του και την άνοδό του στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-1 σετ του Κάρεν Χατσάνοφ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open όπου θα διεκδικήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του!

Ο Έλληνας τενίστας άντεξε στις δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού, επικράτησε με 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3 και περιμένει στον δεύτερο major τελικό του (πρώτο στο Australian Open) τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Τόμι Πολ (10.30).

Αρκετές δοκιμές εμπεριείχαν τα πρώτα games των δυο αθλητών που έψαχναν τρόπο για να κυριαρχήσουν στο κορτ δοκιμάζοντας αρκετά πράγματα. Ο Τσιτσιπάς έφτασε πρώτος στο break  για να προηγηθεί με 3-1, όμως ο Χατσάνοφ απάντησε άμεσα με το και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 3-3.

Κάτι ανάλογο έπραξε και ο Έλληνας τενίστας ο οποίος κράτησε το σερβίς του, έκανε break και σέρβιρε για να κλείσει το σετ. Εκ νέου ο Ρώσος κατάφερε να κάνει το break back για να μείνει ζωντανός στο σετ. Οι δυο τους στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους για να οδηγηθούν στο τάι μπρέικ.

Σε αυτό το σημείο, ο Τσιτσιπάς ήταν επιβλητικός, ο Χατσάνοφ κατάφερε να πάρει μόλις δύο πόντους και ο Στεφ έκλεισε το σετ με 7-6 (2).

Στο τρίτο game του δεύτερου σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε τριπλό break point, ωστόσο ο Κάρεν Χατσάνοφ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του.

Τσιτσιπάς και Χατσάνοφ κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το ένατο game, με τον Έλληνα  να κάνει το break το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κλείσει το σετ με 6-4.

Στο τρίτο σετ, ο «Τσίτσι»  πίεσε από νωρίς για να φτάσει στο break και το κατάφερε στο τρίτο game. Ο Χατσάνοφ δεν παράτησε την μάχη και στο δέκατο game την ώρα που ο Έλληνας σέρβιρε προσπάθησε να κλείσει το ματς κατάφερε να πάρει πίσω το break.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, κράτησαν το σερβίς τους και έτσι οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο κορυφαίος Έλληνας είχε διπλό match point, αλλά ο Ρώσος τα έσβησε και τα δύο, κατέκτησε το σετ με 7-6 (6) για να μείνει ζωντανός στο ματς.

Μπορεί τα δεδομένα του αγώνα να δυσκόλεψαν για τον Τσιτσιπά, ωστόσο εκείνος διαχειρίστηκε υπέροχα την κατάσταση και μάλιστα άρχισε το τέταρτο σετ με break για να προηγηθεί με 3-0.

Σε αντίθεση με το τρίτο σετ, αυτή τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έκλεισε τη θέση του στον τελικό με 6-4.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0