World Sports

Navarino Challenge 2022: Με λάμψη και τεράστια συμμετοχή ολοκληρώθηκε η κορυφαία γιορτή αθλητικού τουρισμού στην Ευρώπη για 10η χρονιά!

Navarino Challenge 2022: Με λάμψη και τεράστια συμμετοχή ολοκληρώθηκε η κορυφαία γιορτή αθλητικού τουρισμού στην Ευρώπη για 10η χρονιά!
Με άκρως εντυπωσιακό τρόπο το Navarino Challenge 2022 έριξε αυλαία και την φετινήχρονιά, γιορτάζοντας μάλιστα τα 10 χρόνια του! Πάνω από 40 δράσεις, 16 Ολυμπιακά αθλήματα και 15 Ολυμπιονίκες έλαβαν μέρος το τριήμερο από στις 21-23 Οκτωβρίου 2022, στο μοναδικό τουριστικό θέρετρο του Costa Navarino αλλά και την περιοχή της Πύλου.

Αποστολή στο Costa Navarino: Αντώνης Κεφαλωνίτης 

Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού στην Ευρώπη, το Navarino Challenge ολοκληρώθηκε και φέτος στην μοναδική τοποθεσία του Costa Navarino. Η διοργάνωση γιόρτασε τα 10 χρόνια από την θέσπισή της και συνολικά πάνω από 40 δράσεις με 16 Ολυμπιακά αθλήματα έλαβαν χώρα το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου στην πανέμορφη τοποθεσία της Μεσσηνίας. Το μεγάλο event τίμησαν με την παρουσία τους 15 Ολυμπιονίκες και πλήθος αθλητών, Ελλήνων και ξένων. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το πιο σημαντικό, εκατοντάδες παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Την αυλαία για την φετινή διοργάνωση άνοιξε ο αγώνας επίδειξης τένις από τον πρωταθλητή Ελλάδος στο τένις με αμαξίδιο και μέλος της Εθνικής ομάδας, Γιώργο Λαζαρίδη, στα υπερσύγχρονα γήπεδα τένις του Mouratoglou Tennis Center – Costa Navarino.

Την σκυτάλη στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας πήρε το μπάσκετ με τον αγώνα επίδειξης μπάσκετ ΑΜΕΑ από αθλητές με αμαξίδιο και μέλη της Εθνικής ομάδας στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των εγκαταστάσεων του Costa Navarino. 

Στη συνέχεια, παρουσία κορυφαίων αθλητών όπως ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Τζο Αρλάουκας έλαβε χώρα αγώνας μπάσκετ, με τους παίκτες μάλιστα να φοράνε φανέλες με το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαίδη, τιμώντας τον αδικοχαμένο Έλληνα Ολυμπιονίκη που «έφυγε» πριν λίγες ημέρες.

P1090106.jpg

Η αγωνιστική μέρα συνεχίστηκε με ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά! Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας Πίστας, Χρήστος Βολικάκης, τίμησε με την παρουσία του τον αγώνα και έδωσε την έναρξη του, με μικρούς και μεγάλους να δίνουν βροντερό παρόν.

P10900841.jpg

Ο Δημήτρης Μώρος και το FitnessArt ανέλαβαν την ίδια ώρα να φέρουν εις πέρας ένα High intensity training για μικρούς και μεγάλους. Για τους λάτρεις του kick boxing, ο πρωταθλητής, Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε μαθήματα στην αίθουσα «ASTRONOM» στο House of Events του Costa Navarino. Όσοι ήθελαν να ασχοληθούν με την πυγμαχία, ο Χρήστος Γάτσης και Vizantinos Target Sport Club ήταν εκεί γι’αυτούς.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην Κωπηλασία, Στέφανος Ντούσκος ανέλαβε να διδάξει τα μυστικά της κωπηλασίας σε μικρούς και μεγάλους θαυμαστές. Το πρόγραμμα της ημέρας έκλεισε με μαθήματα Pilates από την ομάδα της γυμνάστριας pilates, Μάντη Περσάκη στο γρασίδι έξω από το εστιατόριο Morias του Costa Navarino!

Η δεύτερη ημέρα ήταν και η πιο δραστήρια του τριημέρου, με πάρα πολλές δραστηριότητες να απασχολούν αθλητές και κοινό. Το πρωί του Σαββάτου (22/10), πραγματοποιήθηκε αγώνας καγιάκ για τους ενδιαφερόμενους στη νήσο Σφακτηρία με την αφετηρία να γίνεται στο λιμάνι της Πύλου.

Λίγο αργότερα, οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιώργος Πρίντεζης, Εβίνα Μάλτση και Τζο Αρλάουσκας έμαθαν στους αυριανούς πρωταγωνιστές τα μυστικά του μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο του Costa Navarino! Μάλιστα, στο γήπεδο βρέθηκε και ο τεράστιος Παναγιώτης Γιαννάκης, με τους μικρούς μπασκετμπολίστες να του δείχνουν με θέρμη την αγάπη τους.

1666595049539.jpg

Το πρόγραμμα μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην παραλία, εκεί που ο Περικλής Ιακωβάκης ανέλαβε να δείξει σε γονείς και παιδιά έναν πολύ δημιουργικό τρόπο άθλησης μέσα από το beachathlon! 

1666594823455.jpg

Την ίδια ώρα για τους πιο μεγάλους, η ομάδα του F45 μαζί με τον Δημήτρη Μώρο και τo FitnessArt έκαναν ένα Heavy Cardio Workout. Οι δραστηριότητες δεν είχαν τελειωμό καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμα μαθήματα αναρρίχησης με την Χριστίνα Φλαμπούρη, τουρνουά Beach Volley για άνδρες και γυναίκες από το Triantafyllidis Beach Arena αλλά και μαθήματα Golf από το Bombay Sapphire με την υποστήριξη του Navarino Golf Academy. 

Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, το Navarino Challenge παρουσίασε τα Tsimikas Football Clinics για παιδιά 13–17 ετών σε συνεργασία με την Prosport.

Την ίδια ώρα, στην παραλία, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου έδειχνε στους μικρούς θαυμαστές του τα πάντα γύρω από το άθλημα στο οποίο γράφει συνεχώς ιστορία.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βασιλική Μιλλούση ανέλαβαν να κάνουν Gymnastics σε μικρούς και μεγάλους με την συμμετοχή να είναι εξαιρετικά μεγάλη. Μάλιστα το πρόγραμμα ακολούθησε και ο Μίλτος Τεντόγλου μόλις τελείωσε το δικό του session.

Αμέσως μετά, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ελευθέρας πάλης, Μαρία Πρεβολαράκη, ανέλαβε να κάνει μαθήματα σε ενδιαφερόμενους ενώ για όσους αγαπούν το kick boxing, ο πρωταθλητής Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν εκεί για εκείνους, μαθαίνοντάς τους τις τεχνικές του αθλήματος. Σε ότι αφορά την πυγμαχία, ο Χρήστος Γάτσης και το Vizantinos Target Sport Club έκαναν μαθήματα σε όσους το επιθυμούσαν.

1666595546228.jpg

Το πρόγραμμα ωστόσο είχε και κολύμβηση! Ο ασημένιος πρωταθλητής κόσμου, Κριστιάν Γκολομέεβ, βρέθηκε στο Costa Navarino και έκανε μαθήματα στην κλειστή πισίνα των εγκαταστάσεων, παρουσία και του τεχνικού, Νίκου Γέμελου! 

1666595546213.jpg

Η βραδιά έκλεισε με τα βραβεία στους προσκεκλημένους αθλητές στην ειδική εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Navarino Challenge. Φυσικά, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα καθώς η φετινή χρονιά είχε μία τεράστια απουσία, αυτή του Αλέξανδρου Νικολαίδη, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα, βυθίζοντας στο πένθος όλο τον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε ξεχωριστή αναφορά στον σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο, σε μία πολύ συγκινητική στιγμή.

1666595788920.jpg

1666597388294.jpg

Η σύζυγος του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη, Δώρας Τσαμπάζη, έστειλε το δικό της μήνυμα στη διοργάνωση τονίζοντας ότι «Η φιλία και η αγάπη όλων σας είναι διαχρονική, όπως και οι αξίες που πρέσβευε ο Αλέξανδρος. Θέλω να σας κάνω όλους μια μεγάλη αγκαλιά, για να χωρέσω μέσα την αγάπη και την στήριξή που μας δείξατε όλον αυτόν τον καιρό. Θα τη φυλάξω για του χρόνου, που θα είμαστε ξανά εδώ με τα παιδάκια μας και με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη, όπως θα το ήθελε και ο Αλέξανδρος».

Το τριήμερο έκλεισε με τους αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ, του ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ αλλά και του 1 χλμ για τους μικρούς δρομείς. Η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους να λαμβάνουν μέρος, σε μία πραγματική γιορτή, με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό. Η πιο όμορφη εικόνα φυσικά, αυτή των αυριανών πρωταγωνιστών, των μικρών παιδιών που διασκέδασαν με την ψυχή τους όλο το τριήμερο με αποκορύφωμα τον αγώνα δρόμου.

1666596388626.jpg

1666594285213.jpg

1666594285234.jpg

1666594285174.jpg

1666596388644.jpg

Στον τερματισμό βρέθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι ηλικιωμένους, με έναν 90χρονο δρομέα  μάλιστα να τερματίζει κανονικά τον ημιμαραθώνιο και το κοινό να τον αποθεώνει, σε μία πολύ ωραία στιγμή. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι πολλές συμμετοχές από άτομα με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι ομόρφυναν ακόμη περισσότερο τον αγώνα.


1666596857754.jpg

1666596857719.jpg

1666596857738.jpg

Το Navarino Challenge έδωσε ραντεβού για του χρόνου, με τους διοργανωτές να ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη, σε έναν θεσμό που φέρνει μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στον αθλητισμό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0