World Sports

Καπράλος: «Η Ελλάδα παίρνει στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει»

Καπράλος: «Η Ελλάδα παίρνει στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει»

Μετά από την εκλογή του ως πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ο Σπύρος Καπράλος τόνισε πως ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να επιστρέψει στην θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ ψηφίστηκε την Πέμπτη (10/6) ως πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, την πρώτη μέρα της Γενικής Συνέλευσης που διεξάγεται στην Αθήνα από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου. Έλαβε 34 ψήφους έναντι 16 του προέδρου τος Ολυμπιακής Επιτροπής της Δανίας, Νιλς Νάιγκαρντ, με 50 επιτροπές να συμμετέχουν στην διαδικασία.

Πέρα από αυτό, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τους τόπους διεξαγωγής των τριών επόμενων Συνελεύσεων, οι οποίες θα γίνουν στα Σκόπια το 2022, το 2023 στην Κωνσταντινούπολη ή στην Αττάλεια και το 2024 στο Μπρασόβ της Ρουμανίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή για μένα που οι συνάδελφοι μου με εξέλεξαν Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Είμαι μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που παίρνει τη θέση που της αξίζει. Η Ελλάδα που έφερε στην ανθρωπότητα το δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει την πρωτοπορία στην Ευρώπη μέσω των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Είναι κάτι που αξίζουμε γιατί η Ευρώπη αναγνώρισε μέσω εμένα, την παρουσία της Ελλάδας στο Ολυμπιακό κίνημα.

Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι ένας καλός Πρόεδρος για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και έχω στόχο να βοηθήσω τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και να φέρουμε περισσότερα χρήματα στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, πάντα μέσα σε συνθήκες καλύτερης διακυβέρνησης και διαφάνειας, ακολουθώντας το πρότυπο που ήδη εφαρμόζουμε στην Ελλάδα».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0