TV or not TV

Το BT Sport αλλάζει και «στέλνει» την Premier League σε νέο κανάλι μετά από 10 χρόνια!

Το BT Sport αλλάζει και «στέλνει» την Premier League σε νέο κανάλι μετά από 10 χρόνια!
Το BT Sport αλλάζει όνομα, μετά την εξαγορά από τη Warner Brothers Discovery, και μαζί του, η Premier League αλλάζει τηλεοπτική «στέγη» μετά από δέκα χρόνια.
Σοβαρές ανακατατάξεις στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Όχι τόσο για τις ίδιες τις ομάδες, όσο για τους φιλάθλους.

Η Premier League θα μεταδίδεται από νέο κανάλι την επερχόμενη σεζόν (2023/24), καθώς το BT Sport αλλάζει όνομα, μετά την εξαγορά του από τη Warner Brothers Discovery έναντι 730 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο, στην οποία ανήκει και το Eurosport.

Το νέο κανάλι που θα δημιουργηθεί, θα έχει και τα δικαιώματα προβολής του Champions League, των Ολυμπιακών Αγώνων, των τενιστικών Grand Slam και των ποδηλατικών Grand Tours.

Κάπως έτσι, το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου θα αναγκαστεί να αλλάξει τηλεοπτική «στέγη» μετά από δέκα χρόνια, όπου το BT Sport μετέδιδε τα ματς από κοινού με το Sky Sports.

Αρχικά, φαινόταν πως θα γινόταν επένδυση στο BT Sport, αλλά μετά την απόφαση να μετακινηθούν τα γραφεία της εταιρείας από το Στράτφορντ του Ανατολικού Λονδίνου, σε αυτά της Warner Brothers Discovery, έγινε ξεκάθαρο πως πρόκειται για εξαγορά από τον Αμερικανικό κολοσσό. Κάτι που σημαίνει ανακατάξεις και για το προσωπικό.

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στο BT Sport γνωρίζουν πως η θέση τους θα επανεξεταστεί, ενώ όσον αφορά τα βαριά χαρτιά του καναλιού, όπως ο Ρίο Φέρντιναντ, ο Μάικλ Όουεν και ο Ρόμπι Σάβατζ, δεν τίθεται θέμα αποχώρησης.

Ο αθλητικός τηλεοπτικός «χάρτης» στην Αγγλία αλλάζει, λοιπόν, και αν κρίνουμε από τις πρώτες αντιδράσεις των φίλων της Premier League στα social media, το γεγονός πως ίσως κληθούν να κάνουν μία νέα συνδρομή, σε νέο κανάλι, δεν τους «ακούγεται» καλή ιδέα.

Και όπως φαίνεται, ίσως είναι ακόμη στην αρχή οι μεγάλες αλλαγές, αφού η Apple TV, η DAZN και νέοι τηλεοπτικοί «παίκτες», φημολογείται πως θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα της Premier League από το 2025 και μετά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0